Klatovy daly Bílině 11 gólů, dominovala i Poruba. Kopřivnice trápila Vsetín

Foto: Karel Švec, ČSLH

15. prosince 2016, 0:21

Tomáš Nejedlo

Porci plných čtrnácti zápasů nachystala ve středu 14. prosince pro fanoušky druhá hokejová liga. Ve skupině Západ držel prapor hostujících týmů nad vodou jen Klášterec, který na slánském ledě zdolal Řisuty. Jinak vyhrávali jen domácí. Například v Klatovech to byla jednostranná záležitost. Západočeši smetli Bílinu jedenácti góly! Podobné to bylo ve skupině Střed, kde z venku body přivezl jen Písek, když urval prodloužení v Moravských Budějovicích. Vedoucí příčku si potvrdil Havlíčkův Brod, který přehrál Kolín. Na Východě favorité nezaváhali - Poruba přejela Hodonín 7:1, avšak Vsetín se s Kopřivnicí pořádně nadřel, zvítězil po boji 6:5.

SKUPINA ZÁPAD


Klatovská kanonáda se zastavila až na čísle jedenáct

Pořádnou střeleckou slinu chytili ve středečním podvečeru hokejisté Klatov. Ti na domácím ledě hostili Bílinu a neměli sebemenší slitování. Nebozí Draci to odnesli jedenácti góly ve své síti. Západočeši se nejvíc činili hned v první dvacetiminutovce, kdy skórovali pětkrát a určili tak, jakým směrem se bude utkání ubírat. Nakonec z toho bylo drtivé vítězství 11:1, na němž se pěti kanadskými body podílel produktivní Jiří Uhlík.

SHC Klatovy – HC Draci Bílina 11:1 (5:0, 2:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 9. Uhlík (Chalupa, Kaňák), 12. Chalupa (Moravčík), 14. Uhlík (Moravčík, Tulačka), 20. Tulačka (Uhlík), 20. Švarc (Topinka, Uhlík), 23. Beneš, 37. Pacanda (Chalupa, Tulačka), 41. Marcel (Švarc), 47. Tulačka (Moravčík, Uhlík), 58. Švarc (Tulačka, Chalupa), 58. Leština (Marcel) – 54. Nedrda (Procházka, Baránek).

Sokolov u Krakonoše nepochodil, odjel s porážkou 2:7

V Krkonoších pšenka nekvetla nejen chamtivému Trautenberkovi, ale ve středu také sokolovským hokejistům. V Krakonošově hájemství totiž Baník utrpěl vysokou porážku 2:7. Dvě třetiny nemohli hostující hráči najít recept na překonání domácí obrany, a když už ho ve třetí části našli, bylo pozdě. Sami totiž hned sedmkrát inkasovali a v nervózní třetí třetině inkasovali i trest ve hře, který od rozhodčího Veinfurtera dostal sokolovský Kukla za bodnutí špičkou hole.

HC BAK Trutnov – HC Baník Sokolov 7:2 (1:0, 2:0, 4:2)
Branky a nahrávky: 19. Ukhin (Chytráček, Fedulov), 24. Kastner (A.Půlpán, T.Půlpán), 32. Janoušek (T.Půlpán, Beneš), 42. Fedulov (Abrahám, Chytráček), 48. Vácha (Chytráček), 51. Kastner (T.Půlpán, A.Půlpán), 54. Cyhtráček (Fedulov) – 41. Davídek, 43. Davídek (Vodička).

Šlágr Kobry s Vrchlabím rozhodl v poslední minutě domácí Matějček

Zápas velmi dobré úrovně se hrál v útrobách stadionu pražské Kobry na Braníku. Aby také ne, když se střetly dva celky, které patří k tomu nejlepšímu, co západní skupina aktuálně nabízí. Vedoucí Kobra hostila Vrchlabí, které z hlavního města odjíždělo hodně zklamané. Ve 43. minutě to na drama nevypadalo, neboť Hlinka proměněným nájezdem upravil na 3:1. Pak ale Šťastný se Svobodou obstarali vyrovnání, ale v čase 59:32 hosty zmrazil loni ještě Sparťan Martin Matějček, který rozhodl o výhře Kobry.

HC Kobra Praha – HC Stadion Vrchlabí 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 11. Jakeš (Jedlička), 37. Jedlička (Jakeš, Bílek D.), 43. Hlinka (TS), 60. Matějček (Tuma, Verbík) – 18. Šimončík (Kadavý, Jirků), 55. Šťastný, 58. Svoboda (Klement, Urban).

Klášterec vyloupil slánský led, proti Buldokům těsně uspěl

Jediným týmem, který se radoval ve středu z bodů na cizím kluzišti, byl ve skupině Západ Klášterec. Ten si odvezl dokonce plný bodový zisk ze Slaného, kde již několik let své domácí druholigové zápasy hraje celek Řisut. Duel to byl vyrovnaný, ve třetí části ho svou trefou rozhodl hostující Mála. Vyrovnat mohl v posledních vteřinách domácí Marek Čurilla, jenže šance někdejšího Kladeňáka, který loňskou sezónu strávil v německém Tölzu, zůstala nevyužita.

HC Řisuty – HC Klášterec nad Ohří 3:4 (1:0, 2:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Kos (Borovanský), 26. Borovanský, 38. Hegenbart (Borovanský) – 24. Vrtek (Cestr, Mála), 31. Cestr (Vrtek, Mála), 36. Vrtek (Mála, Hrdlička), 43. Mála (Hrdlička).

Jablonec využil zaváhání Vrchlabí a je druhý

Protože vrchlabští hokejisté na Kobře neuspěli, na tahu byli Vlci z Jablonce. V domácím prostředí s Děčínem nezaváhali, a to i přes sympatický výkon hostujícího týmu, který bojoval, leč na body to nestačilo. Jabloneckým totiž opět velmi dobře zahrála základní osa týmu, mezi níž trojice útočníků Demel, Tondr a Bříška určitě patří. Kamil Bříška to zhodnotil třemi kanadskými body a byla z toho výhra 5:3.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Děčín 5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 20. Bříška (Tondr, Demel), 34. Bříška (Moravec), 48. Tondr (Demel, Bříška), 48. Brokeš (Frk), 53. Frk (Mulač, Zeman) – 38. Vacek (Sýkora, Chmel), 46. Hašek (Zajan, Chmel), 59. Vacek (Fojt).

Foto: René Rámiš, hokejzr.cz

SKUPINA STŘED


Vajgar v Nymburce kousal, málem z toho bylo překvapení

Nebojácný výkon předvedli u řeky Labe v Nymburce hokejisté Jindřichova Hradce. Přestože se Jihočeši krčí se čtyřmi body na chvostu tabulky, proti druhému Nymburku hosté hráli bez bázně a hany a málem z toho bylo velké překvapení. Ještě čtyři minuty před koncem totiž hosté o gól vedli, ale nakonec jim zbyly prázdné ruce. Bičiště s Hesem totiž otočili vývoj a favorit si tak oddechl.

NED Hockey Nymburk – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Ječný (Šimek, Hes), 13. Bičiště (Knesl, Jandus), 57. Bičiště (Eis), 58. Hes (Kříž) – 10. Jaša (Šalamoun, Lazorišák), 31. Svatuška (Vantuch), 54. Kohút (Bureš).

David Servis v Táboře inkasoval půltucet gólů 

Souboj dvou jihočeských mančaftů se hrál v Táboře. Domácí tradičně kvalitní celek hostil nováčka z Českých Budějovic. Hostující David Servis však na Kohouty herně příliš neměl, inkasoval šestkrát a byla z toho porážka 3:6. Třemi body se blýskl domácí Vladimír Kýhos, syn třineckého trenéra. Ten otevřel gólový účet zápasů, aby ho sám v samém závěru také uzavřel.

Hockey Club Tábor – HC David Servis Č. Budějovice 6:3 (1:1, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 4. Kýhos (Kratzer, Blažek), 37. Heršálek (Krátoška, Severa), 40. Mrkvička (Vaniš), 49. Kellner (Seidl, Krátoška), 52. Hlaveš (Kýhos), 60. Kýhos – 19. Šesták (Zayml, Spáčil), 51. Bílek, 55. Zayml (Marek, Sumerauer).

Pelhřimov ve Žďáru neuspěl, definitivně rozhodla třetí část

Zatímco v Táboře se utkaly dva jihočeské týmy, pak ve Žďáru nad Sázavou zas zkřížily hole dva celky z Vysočiny. Plameny své Bouchalky nedaly, doma uspěly stejným výsledkem, jako Kohouti porazili David Servis, tedy 6:3. Rozhodla o tom definitivně až třetí třetina, do té doby hosté drželi se soupeřem krok, jenže poté třikrát inkasovali a bylo hotovo. Žďár se tak zařadil po bok Tábora a Nymburka do tria čtyřicetibodových týmů.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Lední Medvědi Pelhřimov 6:3 (1:0, 1:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 12. Gregar (Juráň), 26. Červenka (Beneš, Pleva), 41. Kunstmüller (Červenka), 48. Pleva (Vítek D., Kunstmüller), 53. Kuřítko (Bureš, Pleva), 60. Kaňka – 28. Adam (Hadrava), 54. Plachý (Bezděk, Kopic), 57. Hadrava (Pospíchal).

Bruslaři přehráli Kolín a upevnili si vedoucí příčku

Svou dominanci nad skupinou Střed prokázali havlíčkobrodští Bruslaři v domácím souboji s Kolínem, který přehráli 5:1. Tento výsledek celek z Kotliny stanovil už v průběhu druhé třetiny, kdy kanonýr Endál ve 35. minutě vsítil devětadevadesátou trefu Havlíčkova Brodu v letošní sezóně. Jubilejní stý gól však nikdo nepřidal, i tak Bruslaři oslavili zaslouženou výhru.

BK Havlíčkův Brod – SC Kolín 5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Třetina (Přidal, Endál), 9. Voříšek (Michálek), 29. Kozlík (Endál), 34. Kulhánek (Třetina, Endál), 35. Endál – 19. Skokan.

Písek na body v Moravských Budějovicích zadělal už v první třetině

Úvod utkání Moravským Budějovicím v domácím prostředí vůbec nevyšel. Písek toho dokonale využil, a to hned třemi trefami. Do černého postupně zamířili Suchan, Sýbek a Urbanec a Žihadla měla o čem přemýšlet. Domácí se však z nejhoršího dostali a pomalu stahovali manko. V 55. minutě jim odměnou bylo vyrovnání z hole Filipa Matějky, prodloužení však urval Písek, a to druhým přesným zásahem píseckého Sýbka.

HC Moravské Budějovice 2005 – IHC Písek 3:4 po prodl. (1:3, 0:0, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Krutiš (Pelikán), 45. Mikeš (Lupač), 55. Matějka (Lupač, Krutiš) – 3. Suchan (Vlček), 8. Sýbek (Vlček, Procházka), 13. Urbanec (Vlček), 63. Sýbek (Vlček, Procházka).

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

SKUPINA VÝCHOD


Kopřivnice sahala na Lapači po bodech

Dát pět gólů venku, navíc na ledě suverénně prvního Vsetína, a nezískat ani bod, to bolí. Zmar prožili ve středečním podvečeru kopřivničtí hokejisté, kteří málem favorita na jeho ledě senzačně obrali. Ofenzivní utkání, v němž padlo celkem jedenáct branek, se muselo líbit, a to zejména díky bezelstné hře obou týmů. Vše nakonec rozhodli domácí tři vteřiny před koncem řádné hrací doby. Časomíra ukazovala čas 59:57, když na 6:5 upravil veterán Pavel Mojžíš.

VHK ROBE Vsetín – HC Kopřivnice 6:5 (1:0, 0:2, 5:3)
Branky a nahrávky: 9. Šilhavý (Žák), 44. Zúbek (Finsterle), 45. Šilhavý, 50. Pokorný (Janáček), 54. Pokorný (Mojžíš, Zúběk), 60. Mojžíš – 24. Ollender (Pargač, Teper), 32. Pargač (Ollender, Pěnčík), 44. Hrubý (Vyčesaný, Bartošák), 47. Krutil (Pargač, Ollender), 51. Pěnčík.

Poruba dominovala, Hodonín měnil gólmany marně

K žádnému překvapení nedošlo ani v Ostravě. Poruba na domácím ledě hostila čtvrtý Hodonín a RT TORAX ukázal, že je na druhé příčce oprávněně. Domácí postupně navyšovali svůj náskok, až zkraje 23. minuty za stavu 3:0 hostující Haloda přepustil místo kolegovi Kotvanovi. Stalo se tak poté, co Sedlář proměnil trestné střílení. Jenže Kotvan udržel čistý štít jen osmadvacet vteřin, mezi třemi tyčemi ho přivítal gólem Orság. Nakonec z toho všeho bylo vítězství domácích v poměru 7:1.

HC RT TORAX Poruba 2011 – SHK Hodonín  7:1 (1:0, 4:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Sztefek (Slováček), 21. Sztefek (Slováček, Flašar), 23. Sedlář (TS), 23. Orság (Kuťák), 35. Tomčák (Kuťák, Adamík), 41. Němec (Slováček, Sztefek), 42. Zachar (Tichý, Bail) – 25. Kadlec (Jurča, Peš).

Vítězné Lukovo loučení s novojíčínským dresem podtrženo čtyřmi body

Poslední utkání v dresu Nového Jičína odehrál bombarďák Vladimír Luka, jenž se podílel na čtyřech brankách svého týmu. Ovšem v první třetině, která se nesla ve vyrovnaném duchu, stihli hráči od Grasmanky jednu branku, která určovala průběžný stav. Když ve druhé třetině Technika vyrovnala technicky povedenou kombinací, vzal osud utkání do svých rukou opět Luka, dvě branky vsítil sám ještě v téže třetině a ve třetí zařídil branku třetí. Technika vedoucí odpor pouze v první části utkání, obdržela ještě pátou branku z hole Kratochvíla, což zarovnalo gólový účet utkání na půltucet.

HC Technika Brno – HK Nový Jičín 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 27. Stehlík (Bustin, Sedláček) – 19. Zdeněk (Luka), 29. Luka, 30. Luka (Dresler), 46. Christov (Luka), 58. Kratochvíl.

Šumperk po výhře nad Opavou odskočil Hodonínu na čtyři body

Porážka Hodonína na ledě Poruby zahrála šumperským Drakům do karet. Díky ní a vlastnímu vítězství totiž tým z podhůří Jeseníků dokázal Drtičům odskočit na rozdíl čtyř bodů a potvrdil si také svou třetí příčku. V samotném utkání byli Šumperští rozhodně aktivnější a výsledek 6:2 je tak spravedlivým odrazem předvedené hry. Fanoušci tak mohli být spokojeni, jejich hráči jim přichystali šest gólů jako takový předčasný vánoční dáreček.

Draci Šumperk – HK Opava 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 3. Králík (Fischer, Janota), 11. Vachutka (Matějka), 39. Matějka (Vymazal), 41. Vachutka (Vymazal), 54. Ostřanský (Novosad, Sedláček), 60. Ostřanský (Řezáč, Novosad) – 37. Chalupa (Hartmann, Holík), 48. Selingr (Wolf).

Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz