<

Kladno prohrálo s Litvínovem a je stále na nule. Energie předvedla obrat

Foto: J. Jindra, hcverva.cz

Litvínov začal baráž výtečně: po výhře nad Karlovými Vary uspěl i na Kladně. Zato Jihlava, druhý z extraligových účastníků prolínací soutěže, klopýtla – v Karlových Varech vedla až do 60. minuty, jenže nakonec utkání ztratila.

Z 0:2 na 3:2!

Tohle je vítězství, které může Karlovým Varům ve zbytku baráže hodně pomoct. Energie po šesti minutách prohrávala o dva góly a sama se dlouho nemohla trefit... Nakonec ale slaví výhru – obrátila z 0:2 na 3:2!

Energie po celý zápas doplácela na špatné přesilové hry: nevyužila ani jednu z pěti. Navíc se v nich nedostávala ani do velkých šancí. A když už, tak narazila na výborného Josefa Kořenáře v jihlavské brance.

Ve třetí třetině přesto Karlovy Vary zápas zvrátily – ve 47. minutě skóroval slovinský reprezentant Sabahudin Kovačević a v čase 59:08 (při hře bez brankáře) poslal zápas do prodloužení Ondřej Beránek. V nastaveném čase měla Dukla přesilovku, nevyužila ji, naopak krátce po jejím skončení dokonal obrat Stanislav Balán. A skvěle zaplněná KV Arena bouřila jako už dlouho ne! 

Mimochodem – Dukle chyběly dvě klíčové postavy: kvůli zranění nehráli Tomáš Čachotský a Matěj Stříteský.

Tomáš Mariška (asistent trenéra Karlových Varů): „Myslím, že do utkání jsme vstoupili mnohem lépe než v Litvínově, měli jsme poměrně dobrý pohyb, vytvořili jsme si i pár příležitostí, ale hosté nám dali jednoznačně lekci z produktivity, když ze tří šancí, které jsme jim nabídli, tak proměnili dvě. My jsme si po první třetině řekli, že máme ještě spoustu času, že na ledě necháme všechno. Můžu jenom poděkovat hráčům za neskutečný hlad po vyrovnání a za to, co od druhé třetiny předvedli. Rovněž musím poděkovat domácím divákům, kteří přišli ve fantastickém počtu a vytvořili bouřlivou atmosféru a dohnali nás k vítězství.“

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „Do utkání jsme vstoupili dobře, rychle jsme vedli, ale od té doby jsme přestali hrát. Soupeř převzal iniciativu a my jsme vlastně jenom čekali, kdy tu branku dostaneme. Chyběl nám pohyb, odvaha v soubojích na kotouči a z toho pramenilo vyrovnání. V prodloužení i přesto, že jsme hráli přesilovku, tak jsme s ní nenaložili dobře a po další naší chybě soupeř dal vítěznou branku. Prvořadý byl však z naší strany slabý pohyb a slabá odvaha.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC DUKLA JIHLAVA 3:2 po prodloužení (0:2, 0:0, 2:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 47. Kovačević (Kverka), 60. Beránek (Tuominen, Krejčí), 63. Balán (Rachůnek) – 6. Čermák (Seman, Hubáček), 6. Jiránek.
Rozhodčí: Pražák, Lacina – Ondráček, Špůr.
Vyloučení: 2:5, navíc Skuhravý (KV) 10 minut.
Bez využití.
Střely na branku: 32:24.
Diváci: 5444.
HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar, Krejčí, Kovačevič – Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Osmík, Skuhravý, Gríger – Beránek, Tuominen, Vrdlovec. Trenéři: Pešout a Mariška.
HC Dukla Jihlava: Kořenář – Suchánek, de la Rose, Bryhnisveen, Zdráhal, Váňa, Kajínek, Půža – Diviš, Skořepa, Straka – Jiránek, Zeman, Hlinka – Anděl, Hamill, Rabbit – Seman, Hubáček, Čermák. Trenéři: Vlk a Zeman.

Litvínov znovu bere tři body

Pavel Patera s Jaromírem Jágrem na jedné střídačce, Jiří Šlégr na té druhé. Takový sraz olympijských vítězů po dvaceti letech... To byl ale vedlejší příběh: na ledě se odehrával důležitý souboj, který může ovlivnit směřování obou klubů na několik sezon dopředu.

Jako první zvedali ruce nad hlavu Kladenští – ve 12. minutě povedenou střelou využil přesilovku junior Adam Kubík. Jenže to bylo poprvé a naposled, co vyprodaný ČEZ Stadion burácel. V dalším průběhu zápasu už motali šálami jen fanoušci v hostujícím sektoru: v polovině utkání vyrovnal veterán Viktor Hübl, ve 43. minutě pak skóroval Ivan Řehoř. A jak se ukázalo, byl to vítězný gól.

Zatímco Verva v baráži ještě neztratila ani bod, Kladno doplácí na střeleckou neefektivitu. Soupeři mu tak v tabulce odskakují.

Pavel Patera (trenér Kladna): „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a aktivně. V první třetině jsme byli lepší a odpovídal tomu i výsledek. Ve druhé třetině se to trošku obrátilo. Začali jsme zbytečně panikařit, přestali jsme komunikovat a Litvínov zaslouženě vyrovnal. Třetí třetina byla vyrovnaná, výsledku by možná slušela remíza. Musíme kluky ale pochválit. Někteří hráli proti extraligovému týmu poprvé nebo podruhé a zvládli to velmi dobře. Kluci si vyzkoušeli, že na ty týmy mají. Soutěž je dlouhodobá, uvidíme dál.“

Jiří Šlégr (trenér Litvínova): „Musím soupeře pochválit, protože v první třetině předvedl výborný výkon, vlétl na nás a zatlačil nás. My jsme měli jen tři střely a žádnou šanci. Samozřejmě jsme si v kabině řekli, že musíme změnit hru. Než jsme se srovnali s menším hřištěm, tak to trvalo. Pak jsme se ale zatáhli do obrany a počkali si na svoje šance. Dali jsme v přesilovce vyrovnávací gól, to bylo důležité. Postupem času jsme si vytvářeli víc a víc šancí. Soupeř na konci zatlačil v šesti a šanci na gól měl, proto jsme rádi, že jsme urvali další vítězství. Chci poděkovat mužstvu za bojovnost a divákům, jak kladenským, tak našim, v jakém počtu přišli na toto utkání.“

RYTÍŘI KLADNO – HC VERVA LITVÍNOV 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Kubík (Štich) – 29. Hübl (Jurčík, Mikúš), 43. Řehoř (Trávníček).
Rozhodčí: Úlehla, Hribik – Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 3:7.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 34:20.
Diváci: 5200 (vyprodáno).
Rytíři Kladno: Cikánek – Matula, Štich, Repe, Štindl, Kehar, Lenďák – Redlich, Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – Vildumetz, Machač, Svedlund – Zikmund, Patyk, Pekr. Trenéři: Hořava a Patera.
HC VERVA Litvínov: Petrásek – Frolo, Šesták, Sklenička, Gula, Baránek, Sörvik – Černý, Mikúš, Gerhát – Trávníček, Řehoř, Matoušek – Lukeš, Hübl, Jánský – Jurčík, Válek, Jícha. Trenéři: Šlégr, Stránský, Weissmann a Skuhrovec.

Tabulka baráže

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC VERVA Litvínov 2 2 0 0 0 5:2 6
2. HC Dukla Jihlava 2 1 0 1 0 6:3 4
3. HC Energie Karlovy Vary 2 0 1 0 1 4:5 2
4. Rytíři Kladno 2 0 0 0 2 1:6 0

Další program baráže

Neděle 1. dubna – 3. kolo:
16:00 HC Dukla Jihlava – HC VERVA Litvínov
16:00 Rytíři Kladno – HC Energie Karlovy Vary

Úterý 3. dubna – 4. kolo:
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Dukla Jihlava
17:30 HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno

Pátek 6. dubna – 5. kolo:
18:00 Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov

Neděle 8. dubna – 6. kolo:
15:30 HC VERVA Litvínov – Rytíři Kladno
16:00 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary

Úterý 10. dubna – 7. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary

Pátek 13. března – 8. kolo:
18:00 Rytíři Kladno – HC VERVA Litvínov
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava

Neděle 15. dubna – 9. kolo:
16:00 HC Dukla Jihlava – HC VERVA Litvínov
16:00 Rytíři Kladno – HC Energie Karlovy Vary

Úterý 17. dubna – 10. kolo:
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Dukla Jihlava
17:30 HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno

Pátek 20. dubna – 11. kolo:
18:00 Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov

Neděle 22. dubna – 12. kolo:
15:30 HC VERVA Litvínov – Rytíři Kladno
16:00 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz