Kladno a třetí třetiny? Asi to tady zaklela čarodějnice, pousmál se Smoleňák

Radek Smoleňák | Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

21. října 2023, 13:00

Tereza Žáková

Rytíři vybojovali první domácí výhru a bodovali v pátém utkání v řadě. Pouze s Mladou Boleslaví ale slavili plný bodový zisk. Aktuálně jim tak patří, i přes výhru nad Motorem 3:2 po prodloužení, poslední příčka.

Kladenští hokejisté měli zápas opět dobře rozehraný. Vedli o dvě branky, ale o svůj náskok znovu definitivně přišli ve třetí třetině. „Asi to tady před sezonou zaklela nějaká čarodějnice nebo já nevím,“ krčil rameny Radek Smoleňák.

Pro Rytíře je to skutečně pech. Doposud totiž nevyhráli ani jednu závěrečnou periodu. „Je to určitě jedna z věcí, kterou se musíme naučit. Ať už vyhráváme nebo prohráváme, musíme trošičku zapracovat hlavně na hlavách,“ pokračoval už vážněji kladenský navrátilec v rozhovoru pro klubový web.

„Nemyslím si, že nechceme, ale opravdu ta hlava je základ. Musíme tam jít s tou vítěznou mentalitou a být nastavený tak, že to prostě jdeme vyhrát a eventuálně dát ještě gól navíc,“ dodal.

„Jsem tady čtvrtý zápas a opravdu mám dobrý pocit z toho, jak pracujeme, i na trénincích, což třeba lidi nevidí.“

Rytíři ale i přes ztrátu bodu mohou být poměrně spokojeni. Za posledních pět zápasů posbírali bodů devět a v tomhle ohledu jsou lepší pouze vedoucí Pardubice a druhý Litvínov. „Jsem tady čtvrtý zápas a opravdu mám dobrý pocit z toho, jak pracujeme, i na trénincích, což třeba lidi nevidí,“ svěřil se Smoleňák.

„Je tam samozřejmě hodně věcí, na kterých musíme zapracovat, ale myslím si, že když budeme hrát takhle srdcem, budeme bojovat a nebudeme si zbytečně hrát na nějaké super hokejisty, že to bude jenom a jenom stoupat,“ je přesvědčený.

„Už když jsem na Kladno přišel první den, tak jsem cítil, že jsem udělal dobré rozhodnutí. Hokej mě teď opravdu hrozně baví.“

Zápas od zápasu stoupají také výkony samotného Smoleňáka, který si ve čtvrtém utkání připsal už čtvrtý gól. „Už když jsem na Kladno přišel první den, tak jsem cítil, že jsem udělal dobré rozhodnutí. Je to fajn cítit, že mi trenéři věří. Myslím si, že i kluci mě vzali mezi sebe. Lidi mě vzali, za což jsem taky rád. Užívám si to tady každý den a doufám, že to bude takhle pokračovat. Ten hokej mě teď opravdu hrozně baví.“

Děkovačka? Vzpomněl jsem si, jak jsem tady chodil s tátou na hokej

„A můj gól? Už nevím, co bych řekl. Motám se kolem brány tak posledních dvacet let,“ smál se Smoleňák, kterého ale potěšila především domácí děkovačka. „Úplně jsem si vzpomněl na to, jak jsem byl malý a chodil jsem tady s tátou na hokej a koukal jsem na Patýse s Prochym, jak vyhrávali. Hned mi to naskočilo. Jsem rád, že jsem se toho dočkal a doufám, že další výhry ještě přidáme,“ přeje si.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz