Každý bod rozhoduje. Za dva proti Dynamu jsme šťastní, hlásí Jiránek

Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz

Chcete typického hráče pro play off? Přiveďte Tomáše Jiránka. Loni zářil ve Slavii, letos je stejně platný pro Duklu. V pátek se dvěma góly podílel na výhře 4:3 nad Pardubicemi.

Ač je na hráčích Jihlavy vidět, že síly nacházejí po náročném play off složitě, Jiránkův pohyb je stále dobrý. Padá do střel, sráží se s protihráči a v Radegast indexu je nejlepším hokejistou Dukly. V pátek k tomu všemu přidal důležité góly.

„Tahle část sezony musí bavit každého. Chodí plné baráky a každý zápas se hraje naplno. Je to úžasné. Proto hokej hrajeme," odpověděl Jiránek na otázku, jestli ho hokej ještě baví, když za poslední měsíc sehrála Dukla už patnáct zápasů. 

Ten poslední měla skvěle rozehraný – čtyřicet minut dřela a proti extraligovému Dynamu se dostala do vedení 3:0.

Během čtyř minut třetí třetiny ale náskok ztratila. Jihlavští hráči si zapomněli nohy v kabině. „Přestali jsme hrát. Asi jsme si mysleli, že už je konec," lituje Jiránek. „Hokej se hraje na šedesát minut a my ho hráli jen čtyřicet."

„Beru to tak, že jsme dva body získali."

Pardubice měly několik možností dokončit obrat, ani jednu ze tří přesilovek ale nevyužily. Dukla oslabení heroicky ustála. „Chtěli jsme to zastavit, ale když se rozjedou, je to pak těžké," hlesl Jiránek. „Snažili jsme se nabrat ještě síly, umlátit alespoň ten bod, když už to bylo 3:3, a v prodloužení přidat druhý. Každý bod je totiž v této soutěži důležitý a může rozhodnout."

Jak je v tomto ročníku zvykem, bonusový bod získala Jihlava. Její bilance v prodloužení, respektive v samostatných nájezdech, je nevídaná – uspěla v 21 z 23 pokusů. „Dnes to beru tak, že jsme dva body získali," uvedl Jiránek i přes neudržení tříbrankového vedení.

I po osmém kole je baráž vyrovnaná. Na čele tabulky zůstává se třinácti body Dukla, druhý je o skóre horší Motor. Po jedenácti bodech mají extraligoví zástupci z Pardubic a Karlových Varů. „Letos je to opravdu vyrovnané. Bude rozhodovat každý bod. My ty dva proti Pardubicím bereme a jsme za ně šťastní."

„Tahle část sezony musí bavit každého. Chodí plný baráky a každý zápas se hraje naplno."

Další bitva čeká Jihlavu v neděli doma proti Českým Budějovicím. V sedmi zápasech této sezony s nimi ještě neprohrála. „Doufám, že přijdou lidi. Budeme se těšit," hlásí Jiránek, který posílil Jihlavu stejně jako další bojovník Radek Hubáček v poslední den přestupového období.

Byly to skvělé nákupy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz