Kanadský obránce Gawryletz se v extralize znovu stěhuje, ze Sparty míří do Pardubic

Domácí nejvyšší soutěž začal hrát loni v Karlových Varech, teď už má před sebou třetí extraligovou štaci. Kanadský obránce Travis Gawyletz přešel v létě do Sparty, kde se ale stal v průběhu podzimu nadbytečným. Teď po jeho službách sáhly Pardubice. Východočeši nemají mezi defenzivními hráči takovou konkurenci, vysoký Kanaďan se tedy bude hodit. Gawryletz se už připojil v Pardubicích k týmu a absolvoval s novým mužstvem první trénink.

Gawryletz loni zaujal kvalitními výkony v barvách Energie, po sezoně se mu sešlo víc tuzemských nabídek. Vybral si tu od Sparty, kde posléze také začal ročník. Sedmadvacetiletý rodák z Trailu nastoupil za Pražany v 19 utkáních, v nichž si připsal tři nahrávky a dvanáct trestných minut. Postupem času ovšem vypadl ze základní sestavy a po příchodu trenéra Jandače už do zápasů nenastupoval.

Dalo se očekávat, že Gawryletz změní vzduch, nyní je transfer na světě. O urostlého bekla projevily zájem Pardubice. "Po odchodech zadáků Vladimíra Sičáka a Jana Koláře jsme potřebovali posílit obranu. Na hráčském trhu se objevila možnost Travise Gawryletze, trenér Mojmír Trličík nás požádal, zda bychom jej mohli získat. Jsme rádi, že se to podařilo,“ uvedl na klubovém webu pardubický sportovní manažer Petr Hemský.

Jednání probíhala v uplynulých dnech, nejde o první stěhování obránce mezi oběma kluby. Počátkem října odešel z Pardubic do Sparty zkušený Sičák, nyní putuje opačným směrem Gawryletz. Východočeský klub převzal smlouvu, kterou měl Kanaďan uzavřenou s pražským klubem. "Kontrakt trvá do konce letošní sezony. V případě oboustranné spokojenosti můžeme jednat o prodloužení vzájemné spolupráce,“ doplnil Petr Hemský.

K odchodu bývalého hráče farmy Colorada z hlavního města se schylovalo delší dobu. "Sparta s Travisem dál nepočítala, registrovali jsme nabídky od tří nebo čtyř klubů. Nakonec rozhodlo to, že Gawryletze chtěl trenér Trličík, který o něm mimochodem uvažoval už loni, když ještě vedl Vítkovice. Pro Travise bylo klíčové, aby šel do klubu, kde bude mít důvěru trenéra," připomíná zástupce hráče Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Gawryletz s pardubickým týmem poprvé trénoval ve středu, úvodní zápas za Východočechy podle všeho sehraje v pátek doma proti Zlínu. Obhájce titulu přišel nedávno o zadáka Jana Koláře, jenž zamířil do ukrajinského Doněcku. Pokud v zámoří skončí výluka NHL, vrátí se do Detroitu reprezentant Jakub Kindl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz