Jihlavu těsná prohra nepoznamená, říká chomutovský hrdina Hanuljak

Foto: piratichomutov.cz

11. března 2015, 12:00

Libor Kult

Druhé semifinále první ligy mezi chomutovskými Piráty a jihlavskou Duklou nebylo pro lidi se slabým srdcem přímo v SD ARÉNĚ ani před obrazovkou ČT Sport. Vyrovnanou bitvu se vším všudy totiž rozhodl jediný gól. O ten se šikovnou tečí postaral hrdina prvního střetnutí Ondřej Kaše už v jedenácté minutě. Od té doby Dukla marně bušila do defenzivy domácích v čele s neprůstřelným a pozorným Miroslavem Hanuljakem (na snímku). Třicetiletý gólman naskočil do play off od třetího čtvrtfinále proti Ústí a nikoho jiného od té doby do branky nepustil. Není divu, když ve vyřazovacích bojích kraluje maskovaným mužům v průměru obdržených gólů na zápas i v procentuální úspěšnosti zákroků.

Nyní si mostecký rodák připsal první čisté konto v aktuálním play off, v letošním ročníku druhé nejvyšší soutěže vychytal soupeře potřetí. V základní části se mu to povedlo jednou v dresu Pirátů a podruhé v barvách Kadaně. Ve druhém semifinále pomohla Miroslavu Hanuljakovi dvakrát branková konstrukce. A právě druhou tyčku označil za nejkritičtější okamžik zápasu ze svého pohledu.

„Trochu mi zatrnulo u tyčky Tomáše Čachotského, který stál před prázdnou brankou,“ líčil po závěrečné siréně v útrobách SD ARÉNY situaci z poloviny 57. minuty, kdy byli hosté zřejmě nejblíže vyrovnání. Nestalo se a Miroslav Hanuljak se tak i díky 24 úspěšným zákrokům pasoval do role jednoho z chomutovských hrdinů duelu.

"Nečeká nás v Jihlavě nic jednoduchého. Poženou je lidi a budou hrát ještě více nátlakově."

Rozhodčí tentokrát neudělili tolik menších trestů jako v prvním střetnutí, přesto se na ledě jiskřilo jako ve správné bitvě play off. Zřejmě i proto zkušený brankář mezi úvodními dvěma bitvami semifinále viděl jen minimum rozdílů. „Myslím, že oba zápasy se lišily jen v tom, že ve druhém jsme nedali víc gólů, přestože šancí jsme si podle mého vytvořili celkem dost,“ srovnával. „Bohužel jsme je neproměňovali, ale jsem rádi i za vítězství 1:0,“ usmíval se.

Těsný náskok mu pomáhali udržet i obětaví spoluhráči, kteří zblokovali jedenáct střel. Miroslav Hanuljak pak vyřešil i několik ošemetných situací. Jak vnímal fotbalové skóre během samotného utkání? „Je to stejné jako kterýkoliv jiný výsledek o gól. Nehraje roli, jestli je stav 4:3 nebo 1:0. Vždycky je brankář pod tlakem toho, že nesmí udělat chybu,“ reagoval.

Přestože faulů neodpískali sudí tolik jako v prvním střetnutí, znovu hráli Piráti v jednu chvíli ve třech. Stalo se tak poté, co byl na pět minut a do konce utkání vyloučen Štěpán Hřebejk a poté dostal menší trest také Jan Rutta. Piráti tak čelili v závěru zahajovacího dějství pěti jihlavským hráčům, po nedovoleném zákroku Dukly pak čtyřem. Každopádně celé dvě minuty hráli ve třech.

V oslabení o dva muže družina Břetislava Kopřivy s Alešem Totterem neinkasovala. „Bylo klíčové, že jsme dlouhé oslabení i ve třech ubránili,“ pravil Miroslav Hanuljak s tím, že si nevzpomněl na téměř totožnou situaci v podobném čase během prvního semifinále, kdy hráli Piráti ve třech na startu prostředního dějství.

Soubor Petra Vlka ztratil i druhé semifinále, ale porážka 1:0 na něm podle Miroslava Hanuljaka stopy nezanechá. „Myslím, že je to nijak nepoznamená. Mají zkušené hráče i mladé bojovníky,“ uvedl. „Předpokládám, že doma budou hrát minimálně stejně možná ještě víc nátlakově, protože je poženou lidi. Nečeká nás v Jihlavě nic jednoduchého,“ tušil krátce po druhém souboji.

Piráti pocestují na Vysočinu ve výhodnější pozici než ve čtvrtfinále, kdy Ústí v SD ARÉNĚ jednou zvítězilo. Teď je stav 2:0 na zápasy z pohledu Chomutovských, kteří v play off venku ještě neprohráli. „Začali jsme perfektně, ale pořád nám chybí dvě vítězství. Musíme v Jihlavě vyhrát. Chceme uspět ve třetím duelu, po něm se uvidí, co bude dál,“ uzavřel Miroslav Hanuljak, který pocestuje se spoluhráči do hájemství soupeře o den dříve.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz