Jihlava jde v baráži do vedení. Kladno má první výhru

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Baráž o Tipsport extraligu se zamotává: Kladno poprvé vyhrálo a už není poslední. Do čela tabulky se po třech kolech dostala Jihlava, která si doma poradila s Litvínovem.

Kladno má první výhru v baráži

Proletěly WSM Ligou, v baráži ale Karlovy Vary hledají svoji tvář: tentokrát nestačily na Kladno a v tabulce jsou najednou poslední. Rytíři po dvou zaváháních s extraligovými protějšky slaví nejen první výhru v baráži, ale zároveň první body. 

Energie opět doplácela na špatné přesilovky: nedává v nich góly, navíc si ani nevytváří velký tlak. Lukáše Cikánka za 60 minut hry prostřelil pouze Jakub Flek, kdežto Filip Novotný inkasoval třikrát – postupně skórovali Tomáš Kaut, Martin Kehar a v závěru (ale ještě ne do prázdné branky) Roman Přikryl.

Největší hvězda kladenského týmu Jaromír Jágr stále není zdravotně fit a v sestavě se neobjevil. Stejně jako v předešlých dvou zápasech byl na lavičce a radil spoluhráčům.

Pavel Patera (trenér Kladna): „Zápas se podobal pátečnímu utkání, kdy jsme nastoupili dobře na Litvínov. Průběh zápasu byl podobný. Ale nezačali tolik plašit, když jsme vedli. Důležitý byl druhý gól, kdy to Kehy propálil. Výkon pak gradoval a ve třetí třetině jsme Vary moc do ničeho nepustili. Byli jsme o krůček lepší a zaslouženě jsme vyhráli.“

Tomáš Mariška (asistent trenéra Karlových Varů): „Začátek utkání byl poznamenaný těžkým utkáním s Jihlavou z minulého kola. Ten zápas nás stál neskutečně sil, protože jsme ho otáčeli. V první části jsme měli problémy s pohybem. Nedostali jsme se ke hře na kotouči tolik, jak jsme chtěli, a bylo to z naší strany trochu nervózní. Ve druhé třetině jsme se zvedli, zlepšili jsme pohyb a dostávali jsme se do tlaku. Vytvářeli jsme si šance, ale bohužel nám tam propadla nešťastná střela od modré čáry. Domácí potom velmi obětavě a organizovaně bránili. Nám se prosazovalo velmi těžko. Třetí gól jsme dostali z naší snahy o tlak a o vyrovnání. Tam se hráčům nedá nic vytknout. Domácí byli o malinko šťastnější a obětavější.“

RYTÍŘI KLADNO – HC ENERGIE KARLOVY VARY 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Kaut (Kružík), 27. Kehar (Přikryl), 59. Přikryl (Strnad) – 17. Flek (Krejčí, Plutnar).
Rozhodčí: Svoboda, Hodek – Kajínek, Zavřel.
Vyloučení: 5:4.
Bez využití.
Střely na branku: 30:26.
Diváci: 4828.
Rytíři Kladno: Cikánek – Štich, Štindl, Kehar, Lenďák, Repe, Svedlund – Kružík, Kaut, Redlich – Tůma, Kubík, Kloz – Zikmund, Machač, Hořava – Pekr, Přikryl, Strnad. Trenér: Hořava.
HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar, Krejčí, Kovačevič – Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Osmík, Skuhravý, Gríger – Beránek, Tuominen, Vrdlovec. Trenér: Pešout.

Jihlava vede baráž

Pokud se chce Jihlava zachránit, nesmí doma ztrácet body. A zatím se jí to daří skvěle – v prvním kole přehrála Kladno 4:0, teď vyhrála 4:1 nad Litvínovem. Mladíček Josef Kořenář přišel o druhé čisté konto v baráži až v 58. minutě.

Důležitý moment přišel v čase 16:17 – Litvínov měl přesilovku, ale hádejte, kdo inkasoval? Litvínov. Tomáš Jiránek v oslabení pláchl obráncům a překonal Michaela Petráska. Litvínovského brankáře pak – během třetí třetiny – přelstili ještě David Kajínek a Radek Hubáček.

Hosté zkoušeli hru bez brankáře už od 56. minuty, zásluhou veterána Viktora Hübla na chvíli snížili, hokejový zázrak se však nekonal. Litvínov poprvé v baráži ztratil body a klesl na druhou pozici.

Radim Skuhrovec (asistent trenéra Litvínova): „Myslím si, že to bylo relativně vyrovnané utkání, ve kterém o vývoji utkání rozhodly dvě přesilovky – naše a soupeře, ve kterých se podařilo obě branky vstřelit Jihlavě. Domácí předvedli velmi dobrý výkon i do obrany. Byla to velká bitva, protože tato utkání jsou samozřejmě strašně důležitá. Nám se povedlo vstřelit branku až potom v závěru utkání a soupeř si to pohlídal. Jihlavě gratulujeme k vítězství a za pár hodin se zase potkáme v dalším těžkém utkání u nás.“

František Zeman (asistent trenéra Jihlavy): „Bylo to urputné utkání, stálo to určitě hodně sil jeden i druhý mančaft. Já musím hráčům poděkovat, že to zvládli. Po tom nezvládnutém utkání v Karlových Varech jsme věděli, o co hrajeme. A znovu říkám, musím poděkovat do kabiny, že tři body zůstaly doma.“

HC DUKLA JIHLAVA – HC VERVA LITVÍNOV 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 17. Jiránek (Suchánek), 43. Kajínek (Zeman, Hubáček), 54. Hubáček (Čachotský, Diviš), 60. Zeman (Jiránek, Čachotský) – 58. Hübl (Lukeš, Mikúš).
Rozhodčí: Kubičík, Šír – Ganger, Lederer.
Vyloučení: 6:7, navíc Frolo (LIT) 5 minut a do konce zápasu, Čachotský a de la Rose (JIH) 10 minut.
Využití: 1:1.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 29:20.
Diváci: 6163.
HC Dukla Jihlava: Kořenář – Suchánek, de la Rose, Bryhnisveen, Půža, Váňa, Kajínek, Šidlík – Diviš, Skořepa, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský – Anděl, Hlinka, Rabbit – Seman, Hubáček, Čermák. Trenér: Vlk.
HC VERVA Litvínov: Petrásek – Frolo, Šesták, Sklenička, Gula, Baránek, Sörvik – Černý, Mikúš, Gerhát – Trávníček, Řehoř, Matoušek – Lukeš, Hübl, Jánský – Jurčík, Válek, Jícha. Trenér: Šlégr.

Tabulka baráže

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dukla Jihlava 3 2 0 1 0 10:4 7
2. HC VERVA Litvínov 3 2 0 0 1 6:6 6
3. Rytíři Kladno 3 1 0 0 2 4:7 3
4. HC Energie Karlovy Vary 3 0 1 0 2 5:8 2

Další program baráže

Úterý 3. dubna – 4. kolo:
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Dukla Jihlava
17:30 HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno

Pátek 6. dubna – 5. kolo:
18:00 Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov

Neděle 8. dubna – 6. kolo:
15:30 HC VERVA Litvínov – Rytíři Kladno
16:00 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary

Úterý 10. dubna – 7. kolo:
17:30 HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary

Pátek 13. března – 8. kolo:
18:00 Rytíři Kladno – HC VERVA Litvínov
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava

Neděle 15. dubna – 9. kolo:
16:00 HC Dukla Jihlava – HC VERVA Litvínov
16:00 Rytíři Kladno – HC Energie Karlovy Vary

Úterý 17. dubna – 10. kolo:
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Dukla Jihlava
17:30 HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno

Pátek 20. dubna – 11. kolo:
18:00 Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov

Neděle 22. dubna – 12. kolo:
15:30 HC VERVA Litvínov – Rytíři Kladno
16:00 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz