Jestli máme baráž zvládnout, budeme muset hodně přidat, uvědomuje si kladenský David Růžička

11. března 2014, 21:35

Miloš Dvořák

Kladenští Rytíři si užívají sezónu, během které absolvují nestandardně dvě přípravná období. V dnešním utkání s litvínovskou Vervou zahájili to druhé, předbarážové. Zápas se výsledkově po celou dobu přeléval z jedné strany na druhou, aby nakonec po Jurčíkově trefě dvě minuty před koncem utkání mohli slavit hosté. Trenér Čelanský s přístupem svých svěřenců nebyl vůbec spokojen, po zápase jim prý v kabině pěkně vyčinil. Po pondělním shlédnutí obou prvoligových semifinále totiž sezdal, že se současným výkonem Rytířů by závěr sezóny mohl mít pro Kladno černý konec.

V první kladenské brance měl prsty obránce David Růžička, jehož střelu od modré za Nechvátala ztečoval Tenkrát. Čerstvě šestadvacetiletý zadák Rytířů byl v zápase vidět i nadále, v závěru druhé části střelou z levého kruhu orazítkoval dokonce horní tyčku litvínovské brány, první playoutové prohře ale ani on zabránit nedokázal.

Máte za sebou první utkání play out, jaké z něj máte pocity?
"Je to pro nás určitě jen příprava na baráž. Bylo vidět, jak se na takový zápas těžko připravuje, druhý tým je zcela bez motivace a nám v těchto zápasech prakticky také už o nic moc nejde. Pro nás je to dobré si zkusit věci, které chceme v baráži hrát, ale dnes to tam bohužel nebylo zrovna moc vidět. Litvínov hrál v klidu a porazil nás."

Pět podobných zápasů vás ještě čeká. Na jakou činnost mají být hlavně zaměřené?
"Bylo by to dobré, kdyby ta tabulka byla vyrovnaná, jak je to takhle rozhodnuté, tak je to trochu o ničem. Pro nás je to teď dobré v tom, že nevypadneme ze zápasového tempa."

Velkým problémem Kladna je také střílení branek. Zvlášť v domácím prostředí, kde jste víc než dvě branky za zápas dali poprvé od 28. ledna.
"Ono to také bylo tím, že Litvínov nehrál tak důsledně. Naopak důsledněji jsme měli hrát my, abychom na druhou stranu ty čtyři nedostali. Doma bychom na tři góly měli vyhrávat."

Zařídil jste první branku, když se vaše rána za Nechvátala odrazila tečí od Tenkrátovy brusle. Byla to náhoda?
"Tam mi Kabelka dal super nahrávku na volej, já jsem Petra trefil do brusle a od něj se to odrazilo do brány. To nebylo nijak cílené, prostě střela na bránu a na dorážku."

V závěru druhé třetiny jste pak dokonce orazítkoval možná trochu překvapivou střelou tyčku?
"Tyčka cinkla, ale byl to strašný úhel. Tam možná byl gólman spíš překvapený, že jsem vůbec vystřelil."

V jistém slova smyslu trochu rozhodly kladenské přesilovky. Tu první jste sice využili, ale pak při vyloučení hostujícího Chaloupky jste během jedné přesilovky dvakrát inkasovali. Jak je to možné?
"Dostávat góly v oslabení by se stávat vůbec nemělo, natož dva v jednom. Tohle kdyby se nám mělo stát v baráži, tak nás to psychicky může dostat hodně dolů."

Zajímáte se už o zápasy týmů z první ligy, se kterými se v baráži potkáte?
"Trenéři říkali v kabině, že zápasy budoucích soupeřů už objíždějí. V semifinále už soupeře viděli a vypadají prý velmi dobře. Abychom to zvládli, budeme muset hodně přidat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz