Jen jsem plácl do puku, říká sváteční střelec Matějíček. Rozhodující gól věnoval otci k narozeninám

7. dubna 2014, 5:30

Adam Bagar 2

Zlín se poprvé v semifinále představil na domácím ledě a poprvé taky zvítězil. Velkou zásluhu na důležité výhře nese obránce Martin Matějíček (na snímku), který se postaral o vítěznou branku zápasu. „Otec má narozeniny, tak to vyšlo a chtěl jsem mu ten gól věnovat,“ říká obránce PSG Zlín.

„Zavezli jsme kotouč do pásma, který se pak dostal až ke mně a já měl kolem sebe spoustu prostoru. Plácl jsem do puku a perfektně před bránou zaclonil Ondřej Veselý. Padlo to tam,“ popsal Matějíček rozhodující okamžik třetího semifinále. „Říkali jsme v kabině po první třetině, že musíme častěji střílet a vyšlo to.“

Beranům se podařilo přibrzdit ofenzívu Třince, která v předchozích dvou utkáních nastřílela dohromady devět branek. „Může nám to pomoci. Oni mají obrovskou sílu v ofenzívě, ale každý zápas je jiný. Tentokrát jim to tam nenapadalo,“ konstatuje Martin Matějíček.

Devízou hry Zlína byla obrana a disciplinovanost, která berany v Třinci srážela. „Dávali jsme si větší pozor, abychom nebyli tolik vylučování, ale já jsem na konci udělal zbytečný faul,“ mrzelo Matějíčka. „Ještě o druhé přestávce jsem do televize říkal, že nesmíme faulovat,“ hledal paralelu.

„V závěru byl vyloučen Dalibor Řezníček, což bylo podle mě hodně přísné, ale zvládli jsme to a vyhráli jsme.“ Ševce podržel v brankovišti Libor Kašík, který nastoupil naposledy ve čtvrtém čtvrtfinále a pochytal sedmadvacet střel. „Kaša zachytal fantasticky a jsme za to moc rádi,“ chválí.

Zlínští se v posledních minutách museli bránit a čelili i soupeřově hře bez brankáře. „Zápas nás stál hodně sil, musíme pořádně zregenerovat a připravit se na další duel,“ uvědomuje si. „Čekám, že Třinec bude hrát více do brány a častěji střílet. My musíme hrát svou hru,“ dodal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz