Jednodenní brankářské kempy ČSLH jsou v plném proudu

28. října 2016, 20:59

ČSLH – Jakub Bažant

Brankářská komise ČSLH každoročně pořádá hned několik jedno i vícedenních brankářských soustředění. V pondělí 24.10.2016 proběhly v Čechách a na Moravě dvě souběžné akce, o které je z řad hráčů a rodičů čím dál větší zájem. Podívejte se na zajímavou reportáž z jednodenního kempu ve Studénce, kde se do tréninku zapojili kromě regionálních trenérů také bývalé brankářské legendy jako jsou Martin Prusek nebo Jiří Trvaj.

„Posun na poli brankářů je obrovský, já byl samorost a vše se učil sám. Kdybych ve své době, kdy jsem procházel dorosteneckými soutěžemi, měl trenéra brankářů, mohla moje cesta být mnohem snazší," zmiňuje vítkovický trenér brankářů Martin Prusek, který ve své kariéře nasbíral více jak 320 startů v české nejvyšší soutěži a nechybí mu ani zkušenosti z NHL nebo KHL. Také on spolupracuje s Českým svazem ledního hokeje a spolupodílí se na tréninku brankářů, předává svoje bohaté zkušenosti mladým hráčům a pomáhá regionálním trenérům s koordinací akcí brankářské komise.

Ta v posledních letech v čele s dalším bývalým špičkovým brankářem Radkem Tothem nastartovala projekt, který má jasný cíl. Vrátit české brankáře na ty nejvyšší pozice a to především díky zaměření na práci s hráči v menších klubech formou uvolněných finančních prostředkům na regionální trenéry. Právě ve spolupráci s nimi proběhly v pondělí 24.10.2016 dva souběžné brankářské kempy. Pod vedením regionálního trenéra Rostislava Košárka ve Studénce poblíž Ostravy a ve Vrchlabí pod záštitou Vratislava Vajnera, dalšího z nově vytvořené trojice profesionálních trenérů brankářů ČSLH. 

„Jsme rádi za pozitivní ohlasy, kempy se nám během pár dní nárazově naplní, což je pro nás skvělá vizitka. Zároveň nás těší, že se k naší práci připojili bývalý profesionální brankáři, takové ty hokejové legendy, které jsou pro děti skvělým vzorem," říká Rostislav Košárek, profesionální regionální trenér, který má na starosti koordinaci těchto akcí. V plánu jsou pro nadcházející období kromě jednodenních soustředění také dvoudenní srazy doprovázené několika letními vícedenními akcemi. Více informací naleznete ve video reportáži a na webových stránkách ČSLH v sekci brankáři.

Jednodenní brankářské kempy ČSLH jsou v plném proudu.

Jednodenní brankářské kempy ČSLH jsou v plném proudu. | Foto: Archiv ČSLH

Jednodenní brankářské kempy ČSLH jsou v plném proudu.

Jednodenní brankářské kempy ČSLH jsou v plném proudu. | Foto: Archiv ČSLH

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz