Jedeme dál! Náskok nic neznamená, nabádá tříbodový Tygr Bulíř

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Další vítězství. Další body. Liberecká jízda ani zdaleka nekončí, Tygři čím dál tím víc unikají zbytku extraligového pole, i tak ale zůstávají nohama na zemi. „Na tabulku se kouká krásně, nicméně nic to neznamená. Mohou přijít zaváhání a náskok bude rázem pryč. Nesmíme polevit," ví útočník Michal Bulíř.

Šikovnému útočníkovi se zápas proti Beranům přitom vyvedl báječně. Jednou Kašíka prostřelil a dvakrát u gólu asistoval. Kde hledá příčinu nárůstu formy? Jedno z možných vysvětlení může být i příchod Jakuba Valského, který do tygří koncepce zapadl, jako kdyby nikdy neodešel.

„Hned jak přišel, bylo na něm vidět, že má obrovskou chuť do hry. Chtěl si hokej užívat a pokračovat v tom, jak jsme skončili minulou sezonu. Je to skvělý hráč a věřím, že nám ještě hodně pomůže," říká Michal Bulíř na adresu navrátilce z KHL.

„Pomáhá nám důrazem a přímočarostí. Hodně toho odbruslí, odbojuje a je schopný získat puk. Z toho koneckonců padl i můj gól. Valda využil svůj důraz, hodil mi kotouč před branku a já se po něm jen natáhl. Takovéto věci jsou velmi důležité," dodává střídmě.

Severočeši se vypracovali až na samotný vrchol tabulky, na němž mají už jedenáctibodový náskok. Takovou krasojízdu čekal asi málokdo, na druhou stranu Tygři svědomitě přidávají do skládačky základní části dílek po dílku.

„Nemá cenu koukat na ostatní, jestli se někomu daří, nebo ne. Budeme si hrát tu naši poctivou hru. Chceme každý zápas vyhrát a nekoukáme na to, kolikátí jsme," říkal ještě po utkání s Plzní Jakub Valský.

Nezávisle na jeho slova navázal po skalpu Zlína i spoluhráč z formace Michal Bulíř. „Na tabulku se teď kouká krásně, ale musíme zůstat nohama na zemi. Není to náhoda, že se nám podobně daří a že jsme nahoře. Na druhou stranu, ať je bodový náskok jakýkoliv, nemůžeme polevit. Stačí párkrát zaváhat a náskok by byl zase pryč, navíc by to zamávalo psychikou. Musíme makat dál."

V posledních pěti zápasech Tygři neztratili ani jeden bod, na domácím ledě navíc vyhráli už posedmé v řadě. Dodrží nastolený trend a ovládnou základní část podruhé za sebou? Rozhodně to nebude jednoduché, čekají je vzájemné souboje se všemi pronásledovateli z první šestky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz