Jarůšek o hradecké krizi: Musíme zabrat, jinak nevím, co se bude dít

Foto: mountfieldhk.cz

1. října 2016, 12:54

Martin Voltr

Začátek sezony je pro hokejisty Mountfieldu všelijaký, jen ne růžový. Z venkovních zápasů pořád nedovezli ani jednu výhru. Jejich hlavní problém? Ztrácí dobře rozehrané zápasy. V Plzni vedli už 2:0, ale nakonec museli hasit situaci a byli rádi za bod. „Už se nám to stalo poněkolikáté, asi to máme v hlavách. Musíme jasně něco změnit,“ ví Richard Jarůšek, zatím nejlepší hráč týmu.

Osm zápasů, šest porážek. Pět z nich jen o gól, šestá na Kometě s tečkou do prázdné brány. Ale hlavně, Mountfield ztratil čtyři zápasy, ve kterých vedl. A to už není pěkná vizitka. „Co nám chybí? Hokejově jsme na tom myslím dobře. Ale když vedeme 2:0, musíme to urvat do konce. Nedaří se nám to,“ smutní Richard Jarůšek, který herně táhne prapor Východočechů. Ten je ale jinak dost povadlý.

Bitva v Plzni byla tak trochu naruby. V první třetině byli o něco lepší domácí, ale dva góly v ní dal Hradec. Druhou naopak hosté vyhráli na střely 13:6, jenže Plzeň skóre třemi brankami otočila! Tu poslední dal Ondřej Kratěna dokonce ve vlastním oslabení. Respektive si ji dal Jarůšek... „Chtěl jsem to zachránit, ale místo záchrany jsem si puk bohužel hodil do brány,“ popisuje nejdiskutovanější moment celého zápasu. Hlavní sudí Robin Šír totiž napoprvé gól neuznal, ale po intervenci videorozhodčího už ano.

„Počítal jsem s tím, že to bylo po odpískání. Rozhodčí jasně rozpažil, ale pak jel na video a změnil svůj verdikt. Bohužel to byl gól,“ mrzí Jarůška. Až opakované záběry ze zadní kamery ukázaly, že právě on vymetl puk z výstroje Ondřeje Kacetla.

Účastník letošního mistrovství světa má zatím bilanci bodu na zápas, v Plzni nahrával na dva góly. Čtyři a půl minuty před koncem napálil Rudolfa Červeného, jehož výstroj zachránila Hradci bod. Jenže Jarůšek pak stihl ještě jednu „klukovinu“: Vyhodil puk ze hřiště a Plzeň mohla rozhodnout v přesilovce. „Tam mi bylo hodně špatně. Jasně moje chyba, nesmí se to stávat. Zavařil jsem spoluhráčům, strašně jim děkuju, že mě zachránili.“ Hokejový osud to Mountfieldu vrátil v prodloužení, kdy indiány mocně tlačil, ale rozhodnutí z ničeho obstaral Jakub Lev. „To je hokej. Nikdo se neptá, jestli jste tlačili nebo měli víc střel. Dívá se jenom na skóre,“ ví Jarůšek.

Sýkorovi svěřenci tak zase jeli domů bez vítězství. Nepomohlo ani zemětřesení ve všech útocích, ani drobná výměna hráčů s partnerskými Litoměřicemi. Velkolepý triumf 8:2 v derby je dávno historií, ambiciózní Hradec na něj žádným způsobem nedokázal navázat.

„Dali jsme si bacha na začátek utkání, věděli jsme, že Plzeň je má dobré. Jenže pak zase náš klasický výpadek... Naše chyba, už se to stalo poněkolikáté. Nevím, asi to máme v hlavách. Musíme jasně neco změnit, v neděli musí nastoupit úplně jiný mančaft,“ burcuje Jarůšek před výzvou obhájce titulu – do Hradce přijede Liberec. „Musíme zabrat za tři body. Jinak nevím, co se bude dít.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz