Janus už má jasno. Po konci v Litvínově se vrací do Slovanu

Foto: www.agriskrusts.lv

30. května 2017, 20:36

Adam Bagar

Slovenský brankář Jaroslav Janus se po necelých třech sezonách strávených v české nejvyšší soutěži vrací do Slovanu Bratislava. S účastníkem ruské KHL podepsal roční smlouvu. Janus, který naposledy chytal za Litvínov, vytvoří dvojici s ostříleným Kanaďanem Barrym Brustem.

Mohl zůstat v Litvínově, kde patřil k oporám Rulíkova týmu. Fanoušci ho měli rádi, vedení mu věřilo, přesto na nabídku nové smlouvy nekývl. "V Litvínově jsem byl opravdu spokojený, ale chtěl bych vyzkoušet nějaké další zahraniční angažmá," prozradil už dříve brankář Jaroslav Janus. Ten se nakonec upsal bratislavskému Slovanu.

Janus: Litvínov mi bude chybět. O dalším angažmá jasno nemá »

Sedmadvacetiletý gólman se vrací do známého prostředí, ve slovenské metropoli odchytal tři sezony před odchodem do Čech. Hned první rok po návratu ze zámořské AHL vyšel Janusovi na jedničku, v dlouhodobé části zapsal 47 startů a s úspěšností zákroků 92,8 procent pomohl klubu k historickému postupu do vyřazovacích bojů.

Foto: hcverva.cz

Další dvě sezony v Bratislavě už tak dobré nebyly, i proto se během sezony 2014-15 rozloučil a odešel do české extraligy, nejdřív na Spartu a později zamířil do Litvínova. "Tamní angažmá mi hodně pomohlo, hlavně práce s trenérem Zdeňkem Orctem. Jsem rád, že mi dali příležitost," uvedl před časem pro hokej.cz Jaroslav Janus.

Přestupy v TELH: Sedm návratů ze zámoří, Norové, Kanaďané i Lotyš »

Účastníkovi letošního MS, na němž při jediném startu neinkasoval od švédských šampiónů ani gól, se z Litvínova neodcházelo zrovna lehce. "Fanoušci mi budou scházet. V Litvínově byla vždy dobrá kulisa, hráli jsme hlavně pro naše fanoušky. Litvínov je hokejovým městem a kabina byla jako taková rodina. Bude mi to chybět," přiznal.

Příchody do HC VERVA Litvínov

Filip Helt (Sarnia)
Pavel Kantor (Prostějov)
Stanislav Dietz (Hradec Králové)

Odchody z HC VERVA Litvínov

Filip Pavlík (Hradec Králové)
Jaroslav Janus (Slovan Bratislava)
Tomáš Halász (Znojmo)
Rostislav Martynek (Frýdek-Místek)
Tomáš Frolo (Vsetín)
Semjon Babincev (Chabarovsk)
Tomáš Pavelka (Sparta Praha)
Robin Hanzl (Nižněkamsk)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz