Jakub Kovář mění kluby v KHL, z Jekatěrinburgu míří do Čerepovce

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

6. května 2016, 17:13

Václav Jáchim

Dosud válel za Jekatěrinburg, teď poprvé v ruské KHL mění kluby. Jakub Kovář to naznačoval už během svého působení v přípravě národního týmu na mistrovství světa. Odchovanec píseckého hokeje změnu připustil s tím, že chce v soutěži zůstat. "O Jakuba měla zájem Ufa, jenže pak od záměru ustoupila. Řešili jsme další varianty, nakonec došlo k dohodě s Čerepovcem," konstatuje hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Čerepovec má s českými hokejisty dobré zkušenosti. V minulé sezoně oblékali dres Severstalu brankář Jakub Štěpánek, obránci Miroslav Blaťák a Ondřej Němec. Tým navíc vedl Václav Sýkora, jedním z jeho asistentů byl Rostislav Haas. Před novou sezonou nezůstal nikdo z nich, teď na krajany naváže Jakub Kovář.

Transfer se rodil poměrně rychle, reprezentační gólman původně uvažoval o jiném angažmá. "V Ufě pracuje manažer Vaisfeld, který tam loni přešel z Jekatěrinburgu. Jakuba chtěl, nicméně hlavní trenér Zacharkin se nakonec rozhodl, že si v kádru ponechá Švéda Svedberga. Ačkoli byly rozhovory poměrně daleko, posléze ze všeho sešlo," hlásí Vůjtek.

Bronzový medailista z mistrovství světa 2011 a 2012 dopředu věděl, že v Jekatěrinburgu nezůstane, ačkoli měl v týmu dál smlouvu. Kovář si neporozuměl s koučem Razinem. "Snažil jsem se s ním komunikovat, ale nemělo to cenu. Trenérovi jsem nic neudělal. Od první dne, co tam trenér byl, mi jasně dával najevo, že není rád, že tam jsem. Od lidí, s nimiž se bavil, jsem se pak dozvěděl, že Razin nechtěl, aby mě klub podepisoval. Přál si prý pět cizinců do pole a ne drahého cizince brankáře," řekl Kovář v nedávném rozhovoru pro hokej.cz.

Vzápětí upozornil, že s manželkou očekávají narození potomka. "Budu brát ohled na rodinu. Život v Rusku není snadný, s dítětem tím spíš," uvedl Kovář. Připouštěl i odchod do jiné evropské soutěže, případně do Tipsport extraligy. Nakonec je ale realitou setrvání v Kontinentální lize. "Čerepovec přišel s dobrou nabídkou. Kuba mohl samozřejmě počkat, další možnosti zůstávaly otevřené. Ovšem po jednáních se zástupci Severstalu se Jakub rozhodl pro podpis roční smlouvy," doplňuje závěrem Vůjtek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz