Jágrcard: Mít Jardu? K nezaplacení!

Stylové poděkování kladenských fanoušků Jaromíru Jágrovi, majiteli klubu. | Foto: Benyho galerie

A-tým Rytířů sice vévodí prvoligové tabulce, vztah s městem, jenž je dennodenně propírán v médiích, ale optimální není. Nad vodou slavný celek, který se může chlubit šesti mistrovskými tituly, drží Jaromír Jágr. Legenda světového hokeje, kladenský patriot a majitel klubu. Ví to i fanoušci, kteří si připravili výstižné choreo. Co se dělo v uplynulém kole na jiných stadionech?

Události 43. kola WSM Ligy

Jan Piskáček vypomohl Benátkám nad Jizerou
Benátkám nad Jizerou může v boji o záchranu pomoci obránce Jan Piskáček. Sedmadvacetiletý zadák Sparty, jenž se v sezoně 2013/2014 zúčastnil jednoho z turnajů Euro Hockey Tour, se v letošním ročníku potýkal se zdravotními problémy. Jak dlouho u řeky Jizery setrvá?

Baránek zpátky do Mostu
V průběhu sezony změnil Marek Baránek působiště. Z Litvínova odešel do Karlových Varů, stejně tak vystřídal týmy ve WSM Lize. Po šestizápasové epizodce v Dukle se dvacetiletý obránce, který byl loni u historického triumfu Vervy, vrací na sever Čech. Pomůže Mostu k záchraně?

Navzdory odchodům Beckova družina znovu vítězná
Marek Račuk, dlouhodobě nejlepší hráč týmu, nedávno odešel do Kladna. Charousek s Hanuljakem zase posílili Most, který se snaží zuby nehty vyhnout sestupu. „Těch odchodů je opravdu hodně, počet hráčských výměn je na hranici únosnosti," uvedl pro skkadan.cz trenér Trhačů Jaroslav Beck. „Na druhou stranu jsme farma, která má vychovávat hráče pro A-tým, a tak se k tomu musíme stavět."

Do Prostějova tak odjížděla Kadaň v hodně okleštěné sestavě, přesto na ledě Jestřábů zvítězila 5:3. Jak vidno, Severočeši sezonu  nezabalili a devět kol před koncem základní části zůstávají na skvělém pátém místě.

Hráči Kadaně se na cestě autobusem posilnili pizzou.

Hráči Kadaně se na cestě autobusem posilnili pizzou. | Foto: Oficiální stránky fanoušků SK Kadaň

Ze statistik

Hylák vynuloval Motor
Slavia zvládla šlágr kola s Motorem na výbornou. I díky výbornému výkonu Alexandra Hyláka, jenž vychytal třetí čisté konto v sezoně. Dorovnal tak dosud vedoucí trojici Mensator-Pavelka-Horčička.

Roubík je král!
Na třetím místě, hned za duem, se už delší dobu nachází Jaroslav Roubík. Ve 43. kole nasbíral dal dvě branky a na jednu přihrával, přehoupl se tak přes hranici šedesáti bodů.

Stach střelcem
David Stach nasbíral většinu ze svých bodů díky přesným nahrávkám. V posledních kolech se mu však daří také střelecky. Dokázal to i v utkání proti Mostu. Hosté byli pro Rytíře hodně nepříjemným soupeřem, šikovný centr z druhého kladenského útoku však dvěma zásahy odvrátil překvapení a pomohl k vítězství 3:2. Na překonání rekordu Václava Prospala schází Stachovi dvanáct bodů, do konce základní části zbývá devět kol.

Návštěva kola

3 523 diváků - HC Slavia Praha vs. ČEZ Motor České Budějovice
Souboje mezi Slavií a Motorem mají náboj již od minulé baráže. Na druhý ze série retro zápasů dorazilo, i přes nebezpečnou situaci na silnicích, mnoho fanoušků z jihu Čech. Ti odjížděli zpátky domů smutní - jejich tým nedal v hlavním městě ani gól.

Další návštěvy:
HC ZUBR Přerov vs. HC Dukla Jihlava - 2 280
Rytíři Kladno vs. HC Most - 2 121
AZ Havířov vs. Salith Šumperk - 1 970
HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Stadion Litoměřice - 1 783
LHK Jestřábi Prostějov vs. SK Kadaň - 1 570
HC Benátky nad Jizerou vs. SK Horácká Slavia Třebíč - 267

Šlágr 44. kola

17:30 HC Dukla Jihlava vs. Rytíři Kladno
Dukla díky zaváhání Motoru a hlavně díky výhře v Přerově poskočila na druhou příčku WSM Ligy. Další kolo tak nabídne zajímavý souboj prvního celku s druhým. Využije Dukla domácího prostředí? Sníží šestibodovou ztrátu na Kladno?

Další zápasy 44. kola

Pondělí 25. ledna:
17:30 HC Motor České Budějovice – Hokej Ústí nad Labem
17:30 HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno
17:30 HC Most – HC Benátky nad Jizerou
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov
18:00 HC Stadion Litoměřice – HOKEJ ŠUMPERK 2003
18:00 HC AZ Havířov 2010 – HC ZUBR Přerov
18:00 SK Kadaň – HC Slavia Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz