Jablonec uhasil Plameny a postoupil do kvalifikace o WSM Ligu

Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz

Jablonec nad Nisou ve čtvrtém semifinálovém utkání porazil Žďár nad Sázavou 4:2 a stejně jako v minulých dvou sezonách bude hrát kvalifikaci o postup do WSM Ligy. Vlci se v ní potkají s Havlíčkovým Brodem a Porubou.

Do branky Žďáru nad Sázavou se vrátil Jiří Sláma, a protože se dařilo i jeho protějškovi Lukáši Hosnedlovi, utkání bylo dlouho bez gólů. Konkrétně až do 36. minuty, kdy potěšil tisícovku diváků Lukáš Tondr. 

Ve třetí třetině si střelci trápení z úvodních dvou částí vynahradili – skóre se postupně měnilo z 1:0 na 2:0, 2:1, 3:1, 3:2 a 4:2. Poslední gól padl v době, kdy hráli hosté bez brankáře.

Jablonec se stejně jako v minulém ročníku probojoval přes druholigové play off až do baráže. V ní naposledy nezískal ani bod – jak si svěřenci Tomáše Demela povedou letos? Nečekají je snadní soupeři: Havlíčkův Brod a Poruba vyhlásily útok na postup už na začátku sezony. Kvalifikace startuje 5. dubna.

JABLONEC NAD NISOU – ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 4:2 (0:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 36. L. Tondr (Bříška), 46. Bříška (Pavlů), 53. Pulec (L. Tondr, Demel), 60. Homolka (Pulec) – 48. Pytlík, 53. Kolda (Hort).
Vyloučení: 7:7.
Využití: 1:0.
Diváci: 1003.
Konečný stav série: 3:1.
HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, M. Tondr, Pulec – Babec, Bříška, L. Tondr, Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Brokeš, Gecko, Demel, Homolka, Peřina. Hrající trenér: Demel.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva, Poizl, Peslar, Lojek, Hort, Kolda, Sedláček – Kuřítko, Vítek, Jícha, Bureš, Pytlík, Štěpánek, Beneš, Stehlík, Střecha, Kovářů, Kunstmüller, Gregar. Trenér: Konečný.

Program kvalifikace o WSM Ligu

Čtvrtek 5. dubna – 1. kolo:
HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC RT TORAX Poruba 2011

Sobota 7. dubna – 2. kolo:
BK Havlíčkův Brod – HC Vlci Jablonec nad Nisou

Pondělí 9. dubna – 3. kolo:
HC RT TORAX Poruba 2011 – BK Havlíčkův Brod

Středa 11. dubna – 4. kolo:
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Vlci Jablonec nad Nisou

Pátek 13. dubna – 5. kolo:
HC Vlci Jablonec nad Nisou – BK Havlíčkův Brod

Neděle 15. dubna – 6. kolo:
BK Havlíčkův Brod – HC RT TORAX Poruba 2011

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz