Já a simulant? Rozhodilo mě to, líčí Čermák. Kometa se třese o play off

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

22. února 2016, 7:30

Adam Bagar

Není to tak dávno, co si brněnští hokejisté odvezli z O2 areny pořádný debakl. Tentokrát sice soubor trenéra Libora Zábranského podal podstatně lepší výkon, přesto slyšel populární Pátou. O jediný gól Komety se postaral kapitán Leoš Čermák, toho kromě vysoké prohry 1:5 štvalo i posouzení situace z druhého dějství, kdy byl po kontaktu s faulujícím Petrem Kumstátem sporně vyloučen za nafilmovaný pád. "Rozhodilo mě to," přiznává zkušený hokejista.

Kometa do zápasu nevstoupila nejšťastněji, když už po 62 sekundách dokázal potrestat Andrej Kudrna obrovskou chybu Vojtěcha Němce. "Ale nesložili jsme se z toho. Naopak jsme celkem rychle srovnali krok a snažili se hrát aktivně. Myslím, že přes půlku střetnutí jsme byli Spartě vyrovnaným soupeřem," hlásí Leoš Čermák. Jenže v závěru druhého dějství přišly dva rychlé údery do šatny, které v podstatě bitvu rozhodly.

"Jakmile se Sparta při její formě dostane do dvougólového náskoku, tak pak už se to těžko otáčí. Třetí třetinu už kontrolovala. V útoku je velice nebezpečná a dokáže proměňovat šance, což znovu potvrdila," přiznává sedmatřicetiletý hráč. Hosty srážely nejen individuální chyby, ale také špatná hra před Markem ČIliakem. Slovenský gólman skákal od tyče k tyči, vyrážel domácí pokusy, ale obrana mu příliš nepomohla.

"Uděláme vše pro to, abychom předkolo uhráli."

"Jednoznačně musíme zlepšit důraz před vlastní brankou. Nemůžou nám tam takhle dorážet hráči. Když gólman první střelu chytí, tak naší prací potom je dorážky odklízet do rohu hřiště. Tohle je naše slabina," uvědomuje si Čermák, který kromě jediné branky svého týmu zapsal sporně i dvě trestné minuty. "Mohl jsem jet sám na branku a Petr Kumstát mě skosil. Místo toho, aby byl nájezd, tak jsme šli oba na trestnou," líčí.

Zatímco sparťanský útočník vyfasoval menší trest za podražení, pád brněnského kapitána označil hlavní rozhodčí René Hradil za nafilmovaný. "Nevím, jestli to bylo správně posouzené, ale musím to respektovat. Možná to tak vypadalo, ale neměl jsem přece důvod filmovat, když jsem jel sám na bránu. Byl to dost nešťastný moment, který mě trošku rozhodil," prozrazuje Čermák, který pak působil poněkud podrážděně.

"Řekli jsme si, že se musíme srážet. Žádný soupeř nemá rád tvrdý hokej. A když se mu snažíte rozbíjet rozehrávku napadáním a důrazem, pak jeho beci ztratí pohodu a příště kotouč raději někam odhodí a nebudou si s ním hrát. Tohle je přesně cesta, kterou musíme jít," velí Čermák, který na jihu Moravy pozoruje herní zlepšení. "Hrajeme úplně jiný hokej. Snažíme se hrát aktivně, více bruslit, napadat a střílet," popisuje.

"Myslím, že už s Hradcem Králové a Plzní jsme sehráli slušné zápasy. Věříme, že půjdeme nahoru a uděláme všechno pro to, abychom uhráli předkolo." Náskok desáté Komety se však po víkendu ztenčil na pouhé tři body. Vítkovice totiž po triumfu nad Pardubicemi uspěly také v Mladé Boleslavi a v boji o desítku nás tak čeká ještě pořádné drama. "Od posledních výkonů se dá odrazit. Věřím, že to zvládneme," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz