Indián mezi indiány či střelec Stach. Plzeň začala bez Johnsona a marodů

Foto: Jakub Vais, hcskoda.cz

26. července 2016, 12:51

Adam Bagar

V neděli ještě absolvovali dobrovolný trénink, ale o den později už naostro vstoupili do oblíbenější fáze přípravy na novou extraligovou sezonu, v níž budou obhajovat bronz. Trenérům Strakovi a Čihákovi se představily už kompletní letní posily včetně kanadského útočníka s indiánskými kořeny Coltona Yellow Horna, naopak jim na ledové ploše plzeňské HM Arény chybělo trio Nicholas Johnson, Lukáš Pulpán a Jan Schleiss.

"Nick dorazí v úterý, Lukáš s Honzou se ještě zotavují po zranění a naskočí až příští týden," hlásí trenér Michal Straka, který v pondělí pro hráče připravil trénink z kategorie těch jednodušších. "V tomhle počasí totiž není led úplně ideální a pro hráče je to hodně náročné. Budeme hodně bruslit, abychom se do toho dostali. A postupně začneme zapojovat další věci," popisuje dále Straka na klubovém webu Škody.

"V tomhle počasí není led úplně ideální a pro hráče je to hodně náročné."

Ještě den před oficiálním startem druhé fáze přípravy byl na programu dobrovolný trénink. A možnost sklouznout se v nových bruslích či dalších částech výstroje většina borců kvitovala. "V létě jsem sice párkrát na ledě byl, přesto možnost jít se sklouznout ještě před prvním ostrým tréninkem byla super. Už když jsem přišel na zimák, tak jsem měl speciální pocit a hodně si to užívám," prozrazuje Jakub Koreis.

Také on v úterý absolvuje tradiční wingate test a lékařskou prohlídku, kromě toho trenéři pro plzeňské bojovníky připravili dva dvoufázové tréninky a náročný týden potom zakončí střetnutím s ruským Jekatěrinburgem. "Ve středu nám sice odjede pět kluků na kemp národního týmu do Rokycan, ale v pátek by už měli být Michal Moravčík, Miroslav Indrák, Dominik Kubalík a David Stach připraveni," sděluje Straka.

Čistky v kádru až před Ligou mistrů, v ní Plzeň narazí na Nory a Slováky

Ten bude postrádat hlavně obránce Jakuba Jeřábka, který před sezonou odešel do ruské KHL. Plzeňský kádr navíc opustili obránci Lukáš Chalupa s Kristianem Kudročem a útočníci Erik Hrňa, Mario Bližňák, Michal Poletín a Tomáš Pitule. Díry v sestavě vedení nahradilo příchody Petera Čerešňáka z Vítkovic, indiána Coltona Yellow Horna ze Znojma, střelce Davida Stacha z Kladna a navrátilce Jakuba Koreise.

Indiáni zatím trénují ve dvou skupinách. "Při rozdělení do skupin jsme se snažili zachovat také některé dvojice, které spolu hrály v uplynulé sezoně nebo jak bychom chtěli, aby kluci hráli," říká Straka s tím, že kádr bude zužovat až před startem Ligy mistrů. V ní bronzový tým poslední sezony Tipsport extraligy narazí na Stavanger a Nitru. Kromě toho indiáni v přípravě narazí na Chomutov, Litvínov a Mladou Boleslav.

Změny v kádru před sezonou 2016-17

Příchody:

Colton Yellow Horn (Znojmo), Peter Čerešňák (Vítkovice), Tomáš Svoboda (Kometa Brno), David Stach (Kladno), Jakub Koreis (Kometa Brno).

Odchody:

Erik Hrňa (Třinec), Tomáš Pitule (neznámo), Michal Poletín (Chomutov), Kristián Kudroč (Innsbruck), Lukáš Chalupa (Chomutov), Jakub Jeřábek (Podolsk), Mário Bližňák (Liberec).

Zápasy HC Škoda Plzeň před sezonou 2016-17

29.07. 18:00 HC Škoda Plzeň – Avtomobilist Jekatěrinburg
04.08. 17:30 HC VERVA Litvínov – HC Škoda Plzeň
09.08. 17:30 HC Škoda Plzeň – Piráti Chomutov
11.08. 17:30 Piráti Chomutov – HC Škoda Plzeň
20.08. 18:00 Stavanger Oilers – HC Škoda Plzeň (Liga mistrů)
27.08. 17:00 HK Nitra – HC Škoda Plzeň (Liga mistrů)
30.08. 17:30 BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň
03.09. 17:00 HC Škoda Plzeň – HK Nitra (Liga mistrů)
08.09. 18:00 HC Škoda Plzeň – Stavanger Oilers (Liga mistrů)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz