Indián Lang sestřelil Motor devíti body. Derby pro Dynamo a Oceláře

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Zatímco junioři jsou přibližně v polovině své dlouhodobé části a starším dorostencům scházejí ukrojit poslední dva dílky, mladší dorostenci už o víkendu vstoupili do své druhé fáze soutěže! Hned úvodní kolo nabídlo úctyhodné individuální výkony, boleslavští Michal Simon s Jakubem Zajíčkem zazářili sedmi body a plzeňský Martin Lang prožil dokonce devítibodový zápas.

Pořádně vyrovnaná je letos nejvyšší juniorská soutěž. Pětibodový náskok Komety a Motoru je fuč, do čela tabulky se o skóre vrátili třinečtí mladíci. Druhá je Plzeň, třetí už zmíněné Brno a čtvrté České Budějovice, které na Oceláře ztrácejí pouhý bodík. Třinečtí se vyhoupli na úplný vrchol i díky jasnému triumfu 8:0 nad pátou Jihlavou, která nenašla recept na Matěje Loubala. Osmnáctiletý gólman zaznamenal páté čisté konto v sezoně.

ELSD: Derby pro Pardubice a Třinec, výhry řídili Chára s Przybylou

Povedený týden mají za sebou také starší dorostenci Pardubic, kteří nejdříve díky třem trefám Dominika Cháry srazili Mountfield a vzápětí přehráli Bílé Tygry. V nervózním střetnutí, které přineslo také pěstní výměnu názorů mezi Jurajem Rudym a Ondřejem Chrtkem, se hattrickem blýskl Matěj Blümel. Útočník Dynama v letošní sezoně nastřílel už 29 branek, nejlepší střelec soutěže je se 47 body zároveň i nejproduktivnějším hráčem.

Na programu bylo také tradiční ocelářské derby, to ovládl Třinec zásluhou hattricku kanonýra Dana Przybyly. Z gólmanů pak zářili brněnský Martin Holík a jihlavský Jan Juřička, oba si do statistik zapsali třetí nulu v letošním ročníku NOEN Extraligy, jejíž základní část pomalu míří do finiše. Zatímco v čele jednotlivých skupin se zuby nehty dál drží Dynamo, Dukla a Piráti, na chvostech najdeme Písek, Vsetín a překvapivě i Litvínov.

ELMD: Energie otočila z 0:4 na 7:4, indiáni nadělili Motoru desítku

Nejvyšší soutěž mladších dorostenců pak vstoupila do své druhé fáze. První kolo vyšlo skvěle Plzni, která nadělila Motoru desítku, když znovu řádila její elitní formace. A to pořádně. Filip Přikryl s Radkem Mužíkem zazářili šesti body, přesto je zastínil Martin Lang. Ten se zaskvěl neuvěřitelnými devíti body, které ho vyslaly do čela bodování soutěže. Plzeňský kanonýr má na kontě už výborných 55 bodů za 33 branek a 22 nahrávek.

A činili se také mladíci Mladé Boleslavi. Jakub Zajíček s Michalem Simonem zaznamenali po sedmi bodech a dirigovali tak hladký triumf 9:2 nad Táborem, který stále čeká na premiérové vítězství. Dali o sobě vědět i gólmani, čisté konto zapsali zlínský Tomáš Horák v zápase proti Havířovu a Pirát Jakub Dobeš při výhře nad Kobrou. Fantastický obrat pak předvedla Energie, když s Ústím prohrávala už 0:4 a nakonec slavila výhru 7:4.

DHL EXTRALIGA JUNIORŮ

Výsledky: 21. kolo, 22. kolo

Tabulka po 22. kole

Statistiky po 22. kole

NOEN EXTRALIGA STARŠÍHO DOROSTU – Západ

Výsledky: 25. kolo26. kolo

Tabulka po 26. kole

Statistiky po 26. kole

NOEN EXTRALIGA STARŠÍHO DOROSTU – Střed

Výsledky: 25. kolo26. kolo

Tabulka po 26. kole

Statistiky po 26. kole

NOEN EXTRALIGA STARŠÍHO DOROSTU – Východ

Výsledky: 25. kolo26. kolo

Tabulka po 26. kole

Statistiky po 26. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – 2. část – A

Výsledky: 1. kolo

Tabulka po 1. kole

Statistiky po 1. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – 2. část – B

Výsledky: 1. kolo

Tabulka po 1. kole

Statistiky po 1. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – 2. část – C

Výsledky: 1. kolo

Tabulka po 1. kole

Statistiky po 1. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – 2. část – D

Výsledky: 1. kolo

Tabulka po 1. kole

Statistiky po 1. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – 2. část – E

Výsledky: 1. kolo

Tabulka po 1. kole

Statistiky po 1. kole

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz