Indián k indiánům! Plzeň posílí Kanaďan Yellow Horn, Johnson zůstává

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

25. dubna 2016, 16:09

David Jahoda

Plzeňská Škoda odtajnila jméno první posily před ročníkem 2016/17. Dres s indiánem na prsou bude nově oblékat osmadvacetiletý útočník Colton Yellow Horn, potomek kanadských indiánů, který si v letošní sezoně udělal velké jméno v mezinárodní soutěži EBEL, kde nastupoval za znojemské Orly. V cestě Jihomorovanů do finále se stal nejproduktivnějším hráčem play off, vysoko v kanadském bodování figuroval také v základní části. Nyní se pokusí prosadit v české extralize. Plzeňští navíc hlásí prodloužení smluv s obráncem Špačkem a americkým útočníkem Johnsonem.

Útočník Colton Yellow Horn upoutal v právě uplynulé sezoně nejen svým jménem, ale především svými výkony. Za Orly ze Znojma doslova válel. V základní části si připsal 57 bodů (28+29), v produktivitě základní části mu patřila čtvrtá příčka. Ve vyřazovací části pak víc bodů než on neposbíral nikdo, zapsal celkem 29 kanadských bodů (8+21). Po zásluze tak byl oceněn jako nejužitečnější hráč EBEL za sezonu 2015/16. Po jednom ročníku ve Znojmo, se kterým došel až do finále EBEL, znovu zvedá kotvy. V Česku však zůstává, stěhuje se z jihu Moravy na západ Čech, konkrétně do Plzně.

Potomek kanadských indiánů tak symbolicky obleče dres mužstva, který se už několik let pyšní indiánským logem a přízviskem. „Hráli jsme se Znojmem přípravu a viděli jej, pak jsme sledovali i několik zápasů EBEL ligy a rozhodli jsme se pro něj. Vyhrál cenu pro nejužitečnějšího hráče a pro Znojmo byl klíčový hráč. Věřím, že to bude hráč, který bude rozdílový. Extraliga je jiná soutěž, ale věřím, že se prosadí a bude platný,“ nechal se na webových stránkách Škody slyšet sportovní manažer Tomáš Vlasák

>> Znojmo táhne indián. Žlutý roh řídil famózní start, blýskl se sedmi body

Yellow Horn, který je rodákem z kanadské provincie Alberta kromě působení v zámoří, kde hrál v juniorských soutěžích nebo také ve „farmářské“ AHL, má za sebou i angažmá v rakouském Salcburku, maďarském Székesfehérváru, nebo japonském celku Nippon Paper Cranes. Kromě úspěšného ročníku ve Znojmě má hráč, jehož jméno v doslovném překladu znamená „žlutý roh“, na svém kontě stříbrnou medaili z mistrovství světa do 18 let z roku 2005. Jak dlouho Yellow Hornova smlouva bude v Plzni trvat, zveřejněno nebylo. Kanaďan je zatím jedinou oficiálně potvrzenou posilou indiánů, podle všeho by měl být ale hotový i přestup Davida Stacha z Kladna. 

Příchod Yellow Horna však nebyl jedinou informací, kterou se účastník letošního semifinále play off ČP prezentoval. Škodovka rovněž prozradila, že nové smlouvy na západě Čech podepsali třiadvacetiletý obránce Michal Špaček a zkušený americký útočník Nicholas Johnson. „Michala Špačka jsme dopsali na soupisku před koncem přestupového období, a když pak v play-off naskočil, vedl si velmi dobře. Rozhodli jsme se dát mu šanci i na další sezonu,“ řekl Vlasák. 

>> Rekordman David Stach míří do Plzně

Podepsat devětadvacetiletého Johnsona, který má za sebou už pět sezon v Plzni, bylo pro vedení Škodovky jedním z hlavních posezonních cílů. „U Nicka Johnsona byla pro nás priorita jej udržet pro další rok. V základní části dal 22 gólů a to byl měsíc a půl zraněný, pokud by tomu tak nebylo, mohl klidně soutěžit s Dominikem Kubalíkem o titul krále střelců. Pro nás je to důležitý článek sestavy a jsme rádi, že za nás bude hrát i další rok,“ doplnil na adresu Nicholase Johnsona Tomáš Vlasák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz