Hynek Zohorna opouští Pardubice, po měsíci ukončil hostování z Komety

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

14. listopadu 2016, 16:30

Václav Jáchim

Přišel, aby pozvedl uvadající ofenzivu a klubu pomohl k lepším výsledkům i umístění. Jenže Hynkovi Zohornovi se angažmá v Pardubicích úplně nepovedlo. Kmenový útočník Komety Brno dorazil na měsíční hostování s tím, že poté kluby mohly jednat o jeho prodloužení. Na to ovšem nedojde, Zohorna kádr Východočechů opouští. "Domluvené hostování po měsíci končí," říká generální manažer a trenér Pavel Rohlík.

Mladší bratr někdejšího pardubického útočníka Tomáše Zohorny dorazil do kádru Dynama poté, co v brněnské Kometě vznikl určitý přetlak do ofenzivy. Vedoucí tým soutěže uvolnil Tomáše Vondráčka do Plzně, Hynek Zohorna zamířil do Pardubic. Po reprezentační přestávce se v brně rozloučil Jan Hruška, jenž pro zbytek ročníku posílil finské Oulu.

Hynek Zohorna ovšem v Dynamu trvaleji nezakotví. "Povahově je to super kluk. Mluvili jsme spolu. Ale Zohorna se bohužel neprosadil do prvních dvou pětek, kam by zapadal i finančně. A nebyl produktivní," doplňuje Pavel Rohlík na adresu hráče, který koncem minulé sezony nakoukl během přípravy před mistrovství světa do reprezentace, nicméně oficiální mezistátní zápas za ni nesehrál.

Východočeši se chystají na úterní duel proti Kometě Brno, což mohla být pro Zohornu původně pikantní záležitost. Ovšem nebude, konstruktivní útočník uzavřel hostování a jeho budoucnost je v rukách vedení brněnského klubu. Pardubičtí pojedou k duelu povzbuzeni ziskem pěti bodů z posledních dvou duelů ve Zlíně a doma s Chomutovem.

"V naší těžké situace bylo utkání s Chomutovem velmi důležité a jsem spokojený, jak jsme ho zvládli. Hráče jsem pochválil – takhle by to mělo vypadat. Když budeme podávat podobné výkony, nebudeme v tabulce dole. Ve Zlíně jsme měli několik zbytečně vyloučených hráčů, v neděli jsme na tom byli, co se týče faulů, výrazně lépe. Chomutov má nejlepší statistiky v extralize, proto jsme hráče nabádali, aby se nenechali zbytečně vylučovat. Kluci toto splnili a zaslouží si pochvalu," konstatuje Pavel Rohlík.

Když předposlední tým soutěže míří na led vedoucího celku, papírové předpoklady znějí jasně. Nicméně Dynamo zkusí letos vynikající Kometu překvapit. "Kometa je dominantní, ale my chceme i v Brně uspět. Připravíme se, musíme podrobně rozebrat hru soupeře. V pátek nás čeká doma Mladá Boleslav, v neděli jedeme do Karlových Varů. Máme před sebou balíček tří utkání, ze kterých chceme něco uhrát. Nyní se soustředíme pouze na úterý, v Brně budeme chtít překvapit," uzavírá Pavel Rohlík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz