Hyka po demolici Pirátů: Doufám, že mě rodiče přítelkyně pozvou na oběd

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Mladá Boleslav se v předkole proti Chomutovu ujala vedení, když Piráty složila 7:1. První hattrick v play off zaznamenal Tomáš Hyka, jenž vstřelil všechny důležité góly a posunul tak Středočechy trochu blíže čtvrtfinále Generali pla -off Tisport extraligy, protože Bruslaři zlomili na ledě Pirátů několikaletou sérii porážek a jasně ukázali, že Chomutovští se dají porazit i v SD ARÉNĚ, kde měli po základní části dobrou bilanci.

Tomáš Hyka byl hlavním střelcem Mladoboleslavských hokejistů, jelikož se postaral o všechny důležité branky. Po dvaceti vteřinách udeřil poprvé a poté, když vypadalo, že se Piráti nadechli jednou brankou, vstřelil svůj třetí gól. „Hattrick chutná parádně, ale hlavní je, že jsme vyhráli a napadalo nám to tam,“ uvedl Tomáš Hyka. „Puk přidám na poličku, je to první hattrick v play off, druhý v extralize,“ dodal.

V základní části měli Piráti jasně lepší vzájemnou bilanci, jelikož doma dvakrát vyhráli, což potvrdili i v Mladé Boleslavi, kterou jednou vyloupili. „Věděli jsme, že jsme tady prohrávali o gól, ale byli jsme prostě lepší. Řekli jsme si, že nebudeme na nic čekat a vlétneme na ně, to se ukázalo jako klíč,“ řekl český reprezentant.

„S přítelkyní už jsme spolu přes čtyři roky. Vždycky mě přijde podpořit, v první předkole přišli i její rodiče. Podporuje mě a jsem rád, že fandí nám, protože kdyby fandila Chomutovu, asi bych byl naštvaný."

Tomáš Hyka se dostal už po zmíněných dvaceti vteřinách do brejku, ve kterém byl faulován, za což sudí nařídili trestné střílení. V dovednostní disciplíně třiadvacetiletý útoční nezaváhal. „Věděl jsem, že chci vystřelit. V poslední chvíli se mi puk trochu postavil, ale pak šel do sítě asi od horná tyčky, takže to bylo šťastné,“ popsal střelec Bruslařů.

Třetí gól Tomáše Hyky musel potvrdit až rozhodčí u videa, jelikož se puk schoval u levé tyčky Královy branky. „Viděl jsem jenom, že jsem to dával mezi nohy, ale neviděl jsem, jestli to byl gól. Bylo to se štěstím, ale jsem za to rád,“ přiznal.

Bruslaři se v sérii na tři vítězné zápasy ujímají vedení na ledě soupeře. Po druhém utkání se předkolo přesune do Mladé Boleslavi, kde budou mít výhodu domácího prostředí. „Jeden zápas nic neznamená, začne se zase od nuly. Musíme hrát stejně,“ apeloval. „Musíme mít dobrý pohyb a čekat na šance. My góly z brejků dáme, hráče na to máme,“ upřesnil Hyka. „Nesmíme se uspokojit, že jsme vyhráli 7:1, protože zítra to může skončit 1:0. Chomutov to určitě hodí za hlavu, takže na ně jako dneska musíme vlétnout,“ pokračoval ještě.

Rozdílovým hráčem byl i Brandon Maxwell, jenž pochytal pětačtyřicet střeleckých pokusů. „Brandon je jeden z hlavních klíčů našeho úspěchu. V prvním zápase nás výborně podržel, protože Chomutov šance měl,“ pochválil spoluhráče. Když Tomáš Hyka ve 26. minutě utnul všechny naděje Pirátů, kteří o chvíli dříve snížili na 1:4, utkání se i podle slov Vladimíra Růžičky staršího pouze dohrávalo. „Asi to byl zlom zápasu, protože Chomutov potom trochu rezignoval,“ líčil Hyka.

Tomáš Hyka má přítelkyni právě z Chomutova, která ho ale plně podporuje. „S přítelkyní už jsme spolu přes čtyři roky. Vždycky mě přijde podpořit, v první předkole přišli i její rodiče. Podporuje mě a jsem rád, že fandí nám, protože kdyby fandila Chomutovu, asi bych byl naštvaný,“ usmál se středočeský forvard. „Doufám, že mě rodiče na oběd pozvou, i když jsem je sestřelil, myslím, že jsou rádi, že se mi podařilo dát nějaký gól,“ uzavřel Tomáš Hyka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz