„Hugo“ konečně nastoupil. Musím zase dostat odhad do oka, míní Skrbek

Foto: hcdynamo.cz

18. srpna 2016, 8:01

David Jahoda

V posledních dnech a týdnech se množily otázky olomouckých fanoušků, proč ještě nenastoupil v žádném přípravném utkání „Hugo“, jinak řečeno Pavel Skrbek. Obránce, jenž je ve svých 38 letech nejstarším hráčem kádru Hanáků, se potýkal se zdravotními potížemi. Připravený zasáhnout do zápasu byl až v úterý 17. srpna, kdy Mora v rámci Dukla Cupu na ledě Jihlavy vyzvala ruský Novgorod. „Nebylo to ještě úplně ono, musím si trošinku zvyknout,“ prozradil zkušený bek.

Jako již tradičně se olomoucký pořízek připravoval na novou sezonu individuálně, na ledě se měl ke Kohoutům připojit týden poté, co Venera se svými svěřenci zahájil přípravu na ploše stařičké „plecharény“. Jenže se tak nestalo a Skrbek se na ledě ukázal teprve až třetí srpnový týden. Zápasovou zátěž si vyzkoušel v úterý proti Torpedu Nižnij Novgorod, proti kterému se „Mora“ utkala v rámci Dukla Cupu.

Jak se Skrbek v utkání cítil? „Nebylo to ještě úplně ono, musím si trošinku zvyknout, dostat zase odhad do oka, přece jenom to byl první zápas. Ale jinak to bylo dobré,“ komentoval vystoupení proti ruskému týmu, které Olomouc prohrála těsně 3:4. Přesto, že už nastoupil do zápasu, stále jeho poraněné koleno potřebuje trochu času, aby bylo stoprocentní. „Mám s tím trošinku problém,“ prohodil den po duelu s Novgorodem muž, který má na svém kontě osm reprezentačních startů.

>> Zlín srazil Orly, Plzeň smetla Klatovy. Verva podlehla Slavii, smutní i Mora

Kohouti se s mužstvem z KHL střetli po dvou letech, před sezonou 2014/15 narazili v přípravě na Dinamo Minsk. „Asi bych z toho zase takovou vědu nedělal. Ani nevím, v jak silné sestavě Novgorod nastoupil. Pro nás to byl akorát další přípravný zápas, vyzkoušeli jsme si další věci, něco jsme si ukázali. Jestli hrajeme proti týmu z KHL nebo slovenské extraligy, myslím si, že je to v přípravě úplně jedno,“ nechal se slyšet Skrbek, který v loňském extraligovém ročníku odehrál během základní části 35 utkání a připsal si v nich 22 bodů. 

Hanáci v přípravě sehráli zatím pět utkání, z výhry se radovali však jen jednou (v prvním utkání porazili Jihlavu 6:0). Co to znamená před startem nového ročníku extraligy? „Podle mě to neznamená vůbec nic. Minulý rok jsme v přípravě snad ani jednou neprohráli a taky jsme extraligu nevyhráli, takže bych tomu asi nepřikládal žádnou vážnost. Za ty roky, co hokej hraju, můžu říct, že výsledky v přípravě neznamenaly nikdy nic,“ podotkl zkušený pilíř olomoucké obrany, který si na přelomu tisíciletí vyzkoušel i NHL v dresu Pittsburghu a Nashvillu.

„Za ty roky, co hokej hraju, můžu říct, že výsledky v přípravě neznamenaly nikdy nic.“ 

Olomouc momentálně nedisponuje zrovna velkou šíří v obranných řadách, v přípravě proto dostali několikrát šanci i junioři. Pavel Skrbek však nevidí v aktuálním počtu obránců žádný problém, ani s výhledem do extraligové sezony. „Je tu pár kluků, kteří mají zdravotní problémy, včetně mě. Ale do začátku ligy zbývají zhruba ještě tři týdny, všichni se postupně dáme do pořádku, takže si myslím, že to problém nebude,“ pravil Skrbek.

Jedním z mladých obránců, kteří dostali čuchnout, byl i Jakub Galvas. Teprve sedmnáctiletý bek, který je synem třineckého Lukáše Galvase a hlavně čerstvý držitel zlaté medaile z Memoriálu Ivana Hlinky, si odbyl premiéru za olomoucký tým právě proti Nižnému Novgorodu. Podle Skrbka nezklamal. „Hrál výborně. Nemůžu říct, že bych se během zápasu zaměřoval jen na něj, ale sleduju ho na trénincích a můžu říct, že je to dobrý hráč,“ chválil Pavel Skrbek nadějného obránce. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz