Hruška o polském prodavači: Dostal důvěru a ukazuje, jaký je hokejista!

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

14. listopadu 2015, 6:48

Adam Bagar

Do extraligového kolotoče se vrátil takřka po třech týdnech a hned výraznou měrou přispěl k cennému vítězství na horké olomoucké půdě. Řeč je o brněnském útočníkovi Davidu Ostřížkovi, jenž k dobrému výkonu přidal důležitou první trefu a po střetnutí zaslouženě přebíral dárkový koš pro nejlepšího hráče moravského derby, jemuž přihlížela po střechu narvaná plecharéna. "Před takovou diváckou kulisou je radost hrát," přiznává pětadvacetiletý útočník v rozhovoru pro hokej.cz.

Pětadvacetiletý útočník podává od začátku sezony fantastické výkony. Kuriózní zranění ho však na chvíli vyřadilo ze hry, konkrétně na tři týdny. Pod Ještědem schytal ránu pukem do ruky a se zlomenou kůstkou nemohl svým spoluhráčům pomoci. Nakonec se ale vrátil dřív, než se předpokládalo, a hned zářil. "Zápas mi už hrozně moc chyběl. Ani nelze popsat, jak moc jsem se těšil," přiznává šťastný David Ostřížek.

A nejen on, radost z jeho návratu měl také spoluhráč z útočné formace Jan Hruška. "Jsem rád, že se vrátil. Už od přípravy se mi s ním hrálo výborně, a možná to bude znít divně, ale už loni jsme spolu něco odehráli a šlo nám to. Trošku mě mrzelo, že jsme nemohli odehrát vedle sebe víc zápasů, špatnou formu týmu odnesl v podstatě jen David. Letos dostal více důvěry a předvádí, jak je dobrý hokejista," pokyvuje.

"Olomouc hraje perfektně. Zase takové překvapení, že se drží v šestce, to pro mě není." 

Ale zpět k aktivnímu Ostřížkovi, který přesně po devíti minutách otevřel skóre moravského derby. "Hlavně jsem rád, že se vyhrálo. Byl to totiž ohromně těžký zápas. Tří bodů si velmi vážíme." Kometa o nich rozhodla ve druhém dějství, ačkoli se převážně bránila tlaku Mory. Čiliak v této pasáži nasbíral sedmnáct zákroků. "Tam jsme měli velké problémy, ale Marek vše výborně pochytal," chválí práci svého brankáře.

Střelec Ostřížek sice v minulosti na Hané hrával, souboje s tamním týmem však speciálně nevnímá. "Zápas jako zápas, takový je prostě hokejový život," culí se pětadvacetiletý hráč. Ten si podobně jako ostatní aktéři televizního zápasu užíval atmosféru po střechu narvané plecharény. "Tady je vždycky parádní atmosféra, před těmi lidmi je radost hrát," prozrazuje s jedenácti body třetí nejproduktivnější hráč Komety.

Jeho tvář momentálně zdobí, a ještě nějaký ten pátek zdobit bude, už docela pořádný knír. David Ostřížek patří k těm, kteří podporují listopadový movember. "Už čtyři roky po sobě a jen tak se toho nevzdám." Ačkoliv v brněnské kabině už proběhlo pár narážek. "Něco jsem si samozřejmě vyslechl, říkají mi, že vypadám jako polský prodavač a podobně," směje se člen elitní útočné pětky a velký parťák Jana Hrušky.

Ten chválil hru soupeře, který Kometu přestřílel jasně v poměru 40:24. "Olomouc v letošní sezoně podává perfektní výkony. Strašně dobře bruslí, jsou silní na puku, nepůsobí vůbec svázaně a hrají naprosto uvolněně. Mají v kádru typy hráčů, kteří skvěle bruslí, napadají a rotují v rozích. V tomhle jsou dost nepříjemní, zase takové překvapení, že se drží v šestce, to pro mě není," uzavírá devětadvacetiletý útočník. 

Sestřih utkání Olomouc – Kometa Brno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz