Hradecký šéf Kmoníček: Asi budeme muset sáhnout k trejdům

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

1. října 2017, 11:13

Martin Voltr

Žádné hráčské ani trenérské zemětřesení ještě letošní Tipsport extraliga nenabídla, ale to je vždy jen otázkou času. Daleko k němu zjevně nemá hradecký Mountfield. Jeho našlapaný tým se nemůže rozjet, zatím zůstalo jen u velkých slov bez odpovídajících výkonů a výsledků.

Generální manažer Aleš Kmoníček proto svým hráčům pohrozil, když reagoval na dotazy fanoušků ohledně případných výměn. „Asi budeme muset k trejdům sáhnout, aby si někteří hráči uvědomili, že sezona již začala,“ říká na hradeckém webu.

Za očekáváním zůstává celá řada hokejistů Mountfieldu. Do čtvrté formace se propadl Richard Jarůšek, jenž marně hledá někdejší reprezentační formu. Ofenzivě hodně chybí taky větší příspěvek hvězdné posily Petra Koukala. Kapitán Jaroslav Bednář sice vede týmovou produktivitu, ale i vzhledem ke svému věku se zatím rozjíždí pomalu. Ani někteří obránci nepředvádí to, kvůli čemu je klub přivedl.

„Hráčů, kteří by měli přidat, je více.“

„Hráči vstoupili do sezony velmi vlažně s pocitem, že papírová sestava asi přinese výsledky sama. Nechtěl bych hovořit o jednotlivcích. Těch hráčů, kteří by měli přidat, je více,“ ví Kmoníček, že ambice týmu se zatím do výsledků rozhodně nepromítly.

„S hráči jednotlivě hovoří trenéři a já jsem měl na pohovoru také několik hráčů, kteří jsou v tuto chvíli za očekáváním,“ ujišťuje generální manažer.

Hradec měl zájem přivést do kádru Petra Holíka, ten se však rozhodl pro Mladou Boleslav. Vedení vzhledem k současné mizérii trh neustále monitoruje. „O změnách uvažujeme, ale zaprvé musí být na trhu volní vhodní hráči a zadruhé musíte mít dostatek hráčů a někoho, koho bude protistrana chtít. V tuto chvíli zjišťujeme možnosti a pokud se něco vhodného naskytne, nebráníme se výměnám,“ pohrozil Kmoníček.

Třída & bída: Zlín se vyžívá v oslabení, Jarůškova palba není účinná »

Východočeši vstoupili do sezony třemi porážkami, pak naopak třikrát v řadě vyhráli a z nejhoršího se dostali ven. Následovaly ale další dvě prohry – bod z ledu Zlína pro ně má sice vzhledem k historickému trápení svou cenu, ale co je zarážející, že tak zkušený mančaft nedá ani jeden gól z pěti nájezdů.

„Nechci omlouvat výkony našich hráčů, ale například první třetina byla z naší strany dobrá. Bohužel se nám kvůli mizerné produktivitě nepodařilo skórovat a také podobně odehrát zbývající dvě třetiny. A když udržíme nerozhodný stav, tak nikdo z pěti nejzkušenějších hráčů nepromění nájezd...,“ nechápe Kmoníček.

Na jednu stranu, devět bodů po osmi kolech měl Mountfield i loni, a skončilo to bronzovými medailemi. Ale v duchu jeho hesla "chceme víc" se zatím letošní ročník rozhodně neodehrává. Pokud teď neporazí Mladou Boleslav, ke změnám už bude o dost blíž...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz