Hradec zlomil prokletí a vynutil si sedmý zápas. Tygry srazil Smoleňák

Foto: Antonín Vydra

24. března 2018, 13:34

Adam Bagar

Hokejisté Hradce Králové dokázali v pravý čas zlomit liberecké prokletí, pod Ještědem slavili po dlouhých jedenácti zápasech a vynutili si rozhodující sedmé utkání. Dramatickou šestou partii, která se hrála velice netradičně od jedenácti hodin, rozsekl v čase 59:28 v přesilovce Radek Smoleňák! Mountfield žije, vyhrál 2:1 a o semifinále se s Bílými Tygry popere pod Bílou věží už v pondělí 26. března od 17:20.

Do hradecké branky se vrátil Patrik Rybár, který po bezbrankové první části sledoval, jak jeho spoluhráči poprvé v sérii otevírají skóre utkání. Ze druhé třetiny ukrojilo jen 75 sekund, když Rudolf Červený potrestal Filippiho vyloučení nechytatelnou ranou do horního růžku. Bílí Tygři následně převzali aktivitu, ale v gólově chudé partii se ne a ne prosadit.

Vyprodanou Home Credit Arenu potěšil až v čase 43:33 Michal Bulíř, který v přesilovce přesně tečoval Filippiho dělovku z vrcholu kruhu a stejně jako Červený skóroval potřetí v probíhajícím play off. Začínalo se zase od nuly. Hosté nechtěli dopustit konec sezony, v závěru byli o něco aktivnější a 46 sekund před třetí sirénou si vynutili faul Martina Ševce.

Prodloužení odmítl Radek Smoleňák, který přesnou tečí Koukalovy střely opařil v čase 59:28 liberecké publikum. Domácí ještě vyzkoušeli hru bez gólmana, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Hosté zlomili prokletí liberecké arény, ve které zvítězili po dlouhých jedenácti utkáních a v základní hrací době dokonce poprvé. Dramatickou sérii rozsekne sedmý duel.

Filip Pešán (trenér Liberce): "Vyrovnaný zápas, na obou stranách nebylo moc šancí. Převládala defenziva. Hradec rozhodl v přesilových hrách. V poslední minutě Ruda Červený vybojoval přesilovku pro svůj tým, stejně jako v posledním zápase doma, kdy jsme na konci také hráli oslabení. Bohužel, my to neubránili. Čeká nás sedmý zápas, v němž jsou podle mého šance 50 na 50. Vzájemně jsme si ukradli po jednom utkání, my v Hradci minule odehráli výborný zápas. Nemáme se čeho bát."

Václav Sýkora (trenér Hradce Králové): "Utkání bylo vyrovnané, možná nejvíc v celé sérii. My se připravovali na začátek, aby se neopakovala historie s vedoucím gólem soupeře. Protože pak jsme to vždycky tlačili před sebou. Podařilo se to, důležité bylo, že jsme využili dvě přesilovky. Trošku jsme je změnili a nakonec zápas rozhodli. V poslední minutě jsme využili početní výhodu. Už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, ale dostali jsme šanci a povedlo se nám dát vítězný gól. Věřili jsme, že dokážeme sérii vrátit do Hradce. Hráči ukázali, že to hodně chtějí a jdou si za tím."

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – MOUNTFIELD HK 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 44. Bulíř (Filippi, Pyrochta) – 22. Červený (Zámorský, Jaroslav Bednář), 60. Smoleňák (Koukal, Jaroslav Bednář).
Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, J. Svoboda.
Vyloučení: 4:4.
Využití: 1:2.
Střely na branku: 22:23.
Diváci: 7 500 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Tomáš Filippi – Rudolf Červený.
Stav série: 3:3.
Bílí Tygři Liberec: Will – Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd, Maier, Derner – Jašek, P. Jelínek, Ordoš – Bakoš, Redenbach, L. Krenželok – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – J. Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Mountfield HK: Rybár – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Cibulskis, Vydarený – Smoleňák, Koukal, Červený – Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel – Köhler, Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Další program čtvrtfinále Generali play off TELH

Neděle 25. března – 7. zápas:
17:20 HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice (ČT sport)

Pondělí 26. března – 7. zápas:
17:20 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz