Hradec zdolal Oceláře, Bruslaři obrali Spartu. Chomutov – Plzeň 2:9

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

28. září 2018, 17:22

Jan Šimek

Sváteční 5. kolo Tipsport extraligy rozehráli hokejisté Mladé Boleslavi se Spartou. Pražané na ledě Bruslařů vedli, jenže o náskok přišli a prohráli 1:3. Plzeň devíti góly sfoukla Chomutov, který tak stále čeká na první body. Olomouc přemohla Vítkovice fotbalově 2:0, Liberec smetl Berany. Podkrušnohorské derby ovládl Litvínov, který otočil bitvu v Karlových Varech. Mountfield se po vítězství nad Třincem dotáhl na vedoucí Litvínov.

Bruslaři doma poprvé bodovali, překvapili Spartu

Do Mladé Boleslavi dorazila pražská Sparta a po první bezbrankové třetině šla do vedení. Formanovu střelu vyrazil Krošelj přímo ke Kumstátovi, který otevřel skóre. V závěru druhého dějství ale Bernad schoval nahození za klubko hráčů a 39 sekund před sirénou srovnal. Hned v úvodu závěrečné části navíc Bruslaři ujeli do rychlého přečíslení dva na jednoho, Klepiš předal puk Orsavovi, a ten bez přípravy propálil Machovského – 2:1. V závěru pojistil výhru domácích Klepiš. Mladá Boleslav tak po výhře nad Kometou obrala i Spartu.

Vladimír Čermák (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Hrál se vyrovnaný zápas, myslím, že byl pro diváky zajímavý. Chtěli jsme navázat na úspěch z Brna, aby si někteří nemysleli, že to byla náhoda. Rád bych klukům poděkoval, podali opravdu obětavý výkon. Až na některé chyby, které se v hokeji vždycky vyskytnou, jsme si podle mého vítězství zasloužili.“

Jaroslav Nedvěd (asistent trenéra Sparty): „Bohužel pro nás to byl podobný zápas jako proti Hradci Králové. Bylo to vyrovnané utkání, při naší přesilovce jsme se dostali do vedení. Pak jsme malinko sundali nohu z plynu. Boleslav má zkušené hráče, kteří si počkali na naše chybky. V podstatě během dvou minut jsme pak zápas ztratili.“

BK MLADÁ BOLESLAV – HC SPARTA PRAHA 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 40. Bernad (Vondrka, Klepiš), 41. Orsava (Klepiš, Žejdl), 60. Klepiš ( – 23. Kumstát (Forman, Kalina).
Rozhodčí: Hribik, Lacina – Lučan, Ondráček.
Vyloučení: 4:4.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 29:24.
Diváci: 3 679.
Nejlepší hráči: Jakub Klepiš – Miroslav Forman.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Hanzlík, Bernad, Němeček, Pláněk, Dlapa, Kotvan – Orsava, Žejdl, Klepiš – Pacovský, Skalický, Vondrka – Šťastný, P. Musil, Látal – Pabiška, Najman, Martin Procházka. Trenéři: Kýhos, Čermák a Žabka.
HC Sparta Praha: Machovský – Blain, Kalina, Gregorc, Košťálek, Piskáček, Delisle, T. Pavelka – Kumstát, Pech, Forman – Buchtele, Klimek, Kudrna – Říčka, P. Vrána, Jarůšek – Smejkal, Sill, Černoch. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Piráti se trápí dál. Plzeňský Němec dal čtyři góly

Chomutov toužil proti Plzni urvat první body v sezoně a začal výborně. Stačilo 29 sekund a Růžička poslal domácí do vedení. Vzápětí ale srovnal Němec a krátce nato Straka v oslabení obrátil skóre. Následně se podruhé v utkání trefil Němec a hosté drželi dvoubrankový náskok. Ten ve druhé části navýšili Kratěna s Indrákem a bylo hotovo. Škodovka ovšem pokračovala v kanonádě, Němec zvýraznil luxusní podvečer dalšími dvěma zásahy, jednu branku přidali Straka s Kracíkem a Plzeň vyhrála jasně 9:2!

Jan Šťastný (asistent trenéra Chomutova): „Vyjma prvního střídání, kdy jsme vstřelili branku, jsme podali katastrofální výkon. Z naší strany tam bylo strašně moc individuálních chyb. Pokud nezměníme myšlení hráčů a nebudeme hrát podle toho, co si říkáme, neporazíme nikoho. Byla to doslova katastrofa.“

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Plzně): „Do utkání jsme vstoupili špatně a hned v prvním střídání jsme dostali gól. Celkově jsme neměli dobrý začátek, kdy hráčům chyběl lepší pohyb. Naštěstí jsme se gólově vrátili do zápasu. Za hratelného stavu pro Chomutov jsme přečkali mraky oslabení a díky brankám na 4:1 a 5:1 jsme soupeři odskočili.“

PIRÁTI CHOMUTOV – HC ŠKODA PLZEŇ 2:9 (1:3, 0:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 1. V. Růžička (Sklenář), 60. Jank (Skokan, Koblasa) – 2. V. Němec (Kracík, Pulpán), 9. Straka, 12. V. Němec (L. Kaňák), 34. Kratěna (Stach), 37. Indrák (Gulaš), 41. Straka (J. Kindl, Kodýtek), 47. V. Němec (Kracík, Gulaš), 53. V. Němec (Jones, Stach), 56. Kracík (L. Kaňák, V. Němec).
Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Gerát, Hynek.
Vyloučení: 6:7, navíc Tomica (Chomutov) 10 minut.
Využití: 0:3.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 27:24.
Diváci: 3 406.
Nejlepší hráči: Jakub Sklenář – Vojtěch Němec.
Piráti Chomutov: Stezka (41. – 54. Tadeáš Dvořák) – Valach, Jank, Knot, Štich, Trefný, Dietz, Blaha – Skokan, V. Růžička, Sklenář – Vantuch, Huml, Tomica – J. Havel, Klhůfek, Koblasa – J. Stránský, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: Růžička, Martínek a Šťastný.
HC Škoda Plzeň: Frodl – Čerešňák, J. Kindl, L. Kaňák, Allen, Vráblík, Pulpán, Jones – Gulaš, Nedorost, Indrák – Kantner, Kratěna, Stach – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Eberle, Kodýtek, Straka. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.

Mora vynulovala Vítkovice, rozhodl Galvas

Olomoučtí hokejisté se střetli s nedalekými Vítkovicemi a dala se očekávat vyrovnaná bitva, což se splnilo. Hanáci byli aktivnějším celkem a ostravského brankáře zasypali množstvím střel, jenže úvodní branka zápasu padla až ve třetí třetině. Kohouti se dočkali v čase 56:14, kdy Jergl nabil Galvasovi, jenž střelou zápěstím propálil Bartošáka. Vítkovičtí to zkusili v šesti, jenže na vyrovnání nedosáhli. Naopak. Trefou do prázdné klece pečetil výhru Mory Tomeček. Ostravané tak venku poprvé v sezoně ztratili body.

Zdeněk Moták (trenér Olomouce): „Měli jsme výborný pohyb a vypracovali jsme si spoustu střeleckých příležitostí. Chlapci zaslouží absolutorium, výborný byl opět Braňo Konrád. Myslím, že to bylo zasloužené vítězství. Deset bodů po pěti kolech je výborných, ale musíme pracovat dál. Sezona je dlouhá.“

Pavel Trnka (asistent trenéra Vítkovic): „V podstatě celý zápas jsme tahali za kratší konec, vůbec jsme si nezasloužili vyhrát. Mám určité vysvětlení tohoto výkonu, ale to tady stejně říct nemůžu, takže je to vlastně jedno. Z obou stran to byl velice bojovný výkon, rozhodovaly maličkosti. Soupeř byl lepší a vyhrál zaslouženě.“

HC OLOMOUC – HC VÍTKOVICE RIDERA 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 57. Galvas (Jergl), 60. Tomeček (Ondrušek).
Rozhodčí: Šír, Obadal – Gebauer, Hanzlík.
Vyloučení: 3:4.
Bez využití.
Střely na branku: 39:19.
Diváci: 4 079.
Nejlepší hráči: Jakub Galvas – Patrik Bartošák.
HC Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Dujsík – J. Káňa, J. Knotek, Laš – Irgl, Kolouch, Burian – Jergl, Strapáč, Skladaný – V. Tomeček, Mráz, Ostřížek. Trenéři: Tomajko a Moták.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Výtisk, Trška, Šidlík, D. Krenželok, Baranka, Hrbas – Dej, O. Roman, D. Květoň – Schleiss, Lev, Olesz – Tybor, Mahbod, Szturc – P. Zdráhal, Kucsera, Š. Stránský – Pytlík. Trenéři: Petr a Trnka.

Liberec smetl Berany, Bulíř se blýskl hattrickem

Berani se po výhře v Karlových Varech doma postavili proti Liberci, jenže hned v úvodu chytili manko po trefě Bulíře. V úvodu druhé třetiny navíc zdvojnásobil Kvapil. Vzápětí sice zlínské mužstvo vrátil do hry kontaktní gól Kubiše, pak se ale krátce po sobě prosadili Hudáček s Bulířem a Bílí Tygři získali pohodové vedení 4:1. Zlín v okleštěné sestavě vzdoroval Liberci marně. Pátý gól Severočechů přidal Lenc, poté snížil Kulda, ale Hudáček a následně Bulíř upravili na konečných 7:2 pro Pešánovo komando.

Martin Hamrlík (asistent trenéra Zlína): „Zápas rozhodlo to, že máme nejlepší hráče na marodce. Víc kluci, kteří hráli, asi udělat nemohou. Ač je skóre takové, jaké je, zaslouží si poděkování. Je to paradoxní, ale hráli jsme lépe než minule s Hradcem. Kdybychom při troše štěstí využili přesilovku pět na tři a srovnali bychom, hrálo by se jinak.“

Filip Pešán (trenér Liberce): „Výsledek je zavádějící, na hřišti to vypadalo trošku jinak. Domácí hráli nepříjemně, ale my jsme byli dobře organizovaní. Na druhou stranu tam byly vidět prvky určité lehkovážnosti, udělali jsme mnoho útočných faulů. Ukázaly se věci, kterých se musíme vyvarovat. Dějí se od začátku sezony a stále se nám jich nedaří zbavit.“

PSG BERANI ZLÍN – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 2:7 (0:1, 1:3, 1:3)

Branky a nahrávky: 24. Kubiš (Freibergs, Fořt), 49. E. Kulda – 2. Bulíř, 22. M. Kvapil (Valský), 35. L. Hudáček (Derner, Stříteský), 38. Bulíř (Lakatoš, Ordoš), 48. Lenc, 52. L. Hudáček (P. Jelínek, L. Krenželok), 60. Bulíř (M. Kvapil, Lenc).
Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Bryška, Lederer.
Vyloučení: 6:6, navíc Šmíd (Liberec) 10 minut.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 28:29.
Diváci: 3 852.
Nejlepší hráči: Pavel Kubiš– Michal Bulíř.
PSG Berani Zlín: J. Sedláček – Nosek, Freibergs, Žižka, Řezníček, Valenta, Matějíček, M. Novotný – Kubiš, Fořt, E. Kulda – Poletín, Karafiát, J. Ondráček – Goiš, Fryšara, Werbik – Václavek, P. Sedláček, Popelka. Trenéři: Svoboda a Hamrlík.
Bílí Tygři Liberec: Will – Derner, Stříteský, Šmíd, Doherty, Ševc, Havlín – L. Krenželok, P. Jelínek, L. Hudáček – M. Kvapil, Bulíř, Lenc – Ordoš, Redenbach, Valský – J. Vlach, Lakatoš, Teplý – Jeník. Trenéři: Pešán a Augusta.

Derby ovládl Litvínov, Energii srazil Hübl

Karlovy Vary v tradičním podkrušnohorském derby přivítaly rozjetý Litvínov, ale začaly nebojácně a čas 7:12 znamenal jejich trefu. Šenkeříkovo nahození od modré tečoval Stloukal a Energie vedla. O tři minuty později bylo vyrovnáno, když po nedorozumění Novotného s Rohanem skóroval litvínovský klenot Myšák. Ve druhé části ale přesně pálili jen domácí a po trefách Fleka s Kohoutem vedli 3:1. Pak se však děly věci. Krátce po sobě skórovali Petružálek s Trávníčkem a šlo se do prodloužení, které rozhodl ve prospěch chemiků Hübl.

Tomáš Mariška (asistent trenéra Karlových Varů): „Viděli jsme výborné utkání z obou stran. Kdyby nám někdo řekl, že uhrajeme bod, brali bychom ho. Teď bychom si ale představovali větší bodový zisk. Hráči na ledě nechali všechno. Od začátku plnili to, co jsme si řekli. Utkání neskutečně odpracovali. Litvínov byl hokejovější, ale na tomto výkonu můžeme stavět.“

Radim Skuhrovec (asistent trenéra Litvínova): „Nevydařil se nám vstup do utkání. Domácí měli daleko lepší pohyb s kotoučem i bez něj, hráli velmi dobře. Vývoj zápasu byl kostrbatý, ale musím náš tým vyzvednout za práci ve třetí třetině. Podařilo se nám srovnat krok se soupeřem i skóre. V prodloužení se štěstěna přiklonila k nám.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC VERVA LITVÍNOV 3:4p (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Stloukal (Šenkeřík), 27. Flek (Šenkeřík, T. Rachůnek), 40. Kohout (O. Beránek, Sičák) – 11. Myšák (V. Hübl), 46. Petružálek (Gerhát), 49. Trávníček (M. Hanzl, Petružálek), 62. V. Hübl (F. Lukeš).
Rozhodčí: Hradil, Kika – Pešek, Špůr.
Vyloučení: 5:5, navíc Gríger a Balán (oba Karlovy Vary) 10 minut.
Využití: 1:1.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 29:34.
Diváci: 4 545.
Nejlepší hráči: Petr Šenkeřík – Jakub Petružálek.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Sičák, L. Vágner, Podlipnik, M. Rohan, Kovačevič, Šenkeřík, Plutnar – T. Rachůnek, Balán, Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Lapšanský, Skuhravý, T. Mikúš – Gorčík, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.
HC VERVA Litvínov: Janus – Baránek, Hunkes, Kubát, Šesták, Ščotka, L. Doudera, Romančík – J. Černý, J. Mikúš, Petružálek – F. Lukeš, V. Hübl, Myšák – Trávníček, Gerhát, Matoušek – D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Hradec přemohl Oceláře, Pavelka vychytal nulu

Pod Bílou věží se hrál šlágr mezi semifinalisty uplynulé sezony. Hradec vyzval Oceláře a do utkání vstoupil lépe. Uběhlo deset minut hry, když domácí využili přesilovku. Rosandič nabil u modré číhajícímu Zámorskému, který se bez okolků položil do střely a ránou z voleje propálil Hrubce. Mountfield kontroloval těsný náskok, a pak udeřil podruhé. V čase 46:36 Smoleňák chytrou přihrávkou vysunul rozjetého Chalupu, jenž neomylně zavěsil. Slezané skórovat nedokázali a Hradec se po výhře 2:0 dotáhl na vedoucí Litvínov.

Petr Svoboda (asistent trenéra Hradce Králové): „Měli jsme pomalejší začátek zápasu, pak nám pomohl gól, kterým jsme rychle využili přesilovku. Ve druhé třetině jsme začali hrát takový trochu hurá hokej a nebyli zodpovědní. Třinec nás začal přehrávat, měl spoustu šancí a přečíslení, která naštěstí neskončila brankou. Ve třetí třetině kluci makali, podařilo se nám dát uklidňující gól a dotáhli jsme to do vítězného konce. Samozřejmě rozhodlo naše oslabení, kdy to Jarda (Pavelka) výborně vyčapal. Dneska si nulu zasloužil a měl i dobře postavené tyčky. Když takhle budeme pracovat a půjdeme s pokorou zápas od zápasu, tak věřím, že se výsledky dostaví.“

Václav Varaďa (trenér Ocelářů): „Mrzí mě konečné skóre, které je pro nás kruté. Myslím, že jsme neodehráli špatný zápas, sahali jsme po bodech. Nalomil nás první inkasovaný gól v přesilové hře domácích. Ve druhé třetině jsme si ale vytvořili šance na to, abychom srovnali. I ve třetí jsme měli velkou příležitost při hře pět na tři celé dvě minuty, domácí ale podržel brankář. I přes velké šance se nám nepodařilo dát vyrovnávací gól, který by narušil pohodu domácích. Myslím, že po druhé brance si to domácí zkušeně ohlídali, i když jsme v dalších dvou velkých šancích stříleli do tyček. Chtěl bych domácím pogratulovat ke třem bodům.“

MOUNTFIELD HK – HC OCELÁŘI TŘINEC 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Zámorský (Rosandič, Smoleňák), 47. M. Chalupa (Smoleňák, F. Pavlík).
Rozhodčí: Svoboda, Pešina – Brejcha, Jelínek.
Vyloučení: 6:3.
Využití: 1:0
Střely na branku: 31:27.
Diváci: 5 006.
Nejlepší hráči: Jaroslav Pavelka – Guntis Galvinš.
Mountfield HK: J. Pavelka – Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Miškář, Bičevskis, Rákos – Vopelka, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Krajíček, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Gernát, Matyáš, Adámek – Roberts Bukarts, Marcinko, O. Kovařčík – Adamský, Cienciala, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, Dravecký – Hladonik, R. Vlach, Hrňa. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC VERVA Litvínov 5 4 1 0 0 23:11 14
2. Mountfield HK 6 4 1 0 1 13:9 14
3. HC Olomouc 5 3 0 1 1 11:9 10
4. HC VÍTKOVICE RIDERA 5 3 0 1 1 9:8 10
5. HC Škoda Plzeň 5 2 1 1 1 19:9 9
6. HC Sparta Praha 6 2 1 1 2 15:11 9
7. Bílí Tygři Liberec 5 3 0 0 2 14:10 9
8. HC Kometa Brno 4 2 1 0 1 9:7 8
9. BK Mladá Boleslav 5 2 0 0 3 9:12 6
10. PSG Berani Zlín 5 2 0 0 3 13:18 6
11. HC Energie Karlovy Vary 5 1 0 1 3 10:14 4
12 HC Oceláři Třinec 5 1 0 0 4 7:13 3
13. HC Dynamo Pardubice 4 1 0 0 3 6:12 3
14. Piráti Chomutov 5 0 0 0 5 8:23 0

Další program Tipsport extraligy

Sobota 29. září – dohrávka 5. kola:
15:00 HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno (O2 TV Sport)

Neděle 30. září – 6. kolo:
15:00 HC Sparta Praha – Piráti Chomutov
16:00 Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav
16:30 HC Škoda Plzeň – HC Dynamo Pardubice
17:00 Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Olomouc
18:20 HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec (ČT sport)

Úterý 2. října – dohrávka 6. kola:
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – PSG Berani Zlín

Úterý 2. října – předehrávka 15. kola:
18:00 HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz