Hradec vynuloval Kometu a srovnal sérii. Brno v play off poprvé padlo

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

30. března 2017, 19:52

Jan Šimek

To byla odplata se vším všudy. Hokejisté Hradce Králové vrátili brněnské Kometě úvodní porážku a srovnali stav semifinálové série na 1:1. Po bezbrankové úvodní třetině poprvé propálil Marka Čiliaka hradecký vůdce Jaroslav Bednář, který využil dvojnásobnou přesilovku. Druhý gól přidal v početní výhodě Roman Kukumberg a třetí trefu Mountfieldu přidal v závěru Jiří Šimánek. Hradecký gólman Patrik Rybár udržel čisté konto, naopak Brno poprvé v letošním play off prohrálo.

sfTrenéři obou celků sáhli oproti úvodnímu duelu k několika změnám sestavě, které ale byly spíše kosmetické. Hradečtí začali zcela bez respektu a po několika sekundách se v gólové příležitosti ocitl Kukumberg, jenže z dobré pozice vypálil mimo branku. Gregorcovu ránu se pak snažil dorazit Bednář, ale Čiliak zasáhl. Na opačné straně střílel po přečíslení Erat, Rybár však podržel svůj tým.

Hradci vyšel také vstup do druhého dějství. Köhler vystřelil na brněnskou branku, Čiliak jeho ránu vyrazil jen k volnému Dragounovi, na kterého se smála prázdná klec, ale domácí borec minul a skóre zůstávalo bezbrankové. Následně dostal Mountfield k dispozici 59 sekund dvojnásobné početní výhody a touto šancí rozhodně nepohrdl. Naopak. Domácím totiž stačila minuta a pět vteřin k tomu, aby se dostali na koně.

V čase 26:06 Bednář naznačil střelu, posunul si puk do středu a po 86 minutách odčaroval neprůstřelnost brněnského brankáře Čiliaka v letošním semifinále. V klasické přesilovce Jarůšek udržel puk, předal jej Picardovi, který se uvolnil v rohu kluziště a nádhernou přihrávkou našel číhajícího Kukumberga. Ten měl před poloprázdnou brankou jednoduchou pozici a pohotovou střelou zvýšil na 2:0!

Brněnský celek mohl vrátit do utkání v polovině druhé třetiny Vondráček, ale svou dělovkou z levého kruhu zazvonil na tyčku. Na startu třetí části pro změnu mohl Hradec definitivně uklidnit Vydarený, jenže zblízka neuspěl. Kometě se skvělého Rybára nepodařilo překonat. Naopak ještě inkasovala z hole Šimánka a poprvé v letošním play off prohrála. Série se za stavu 1:1 přesouvá do Brna, kde se v neděli odehraje třetí duel.

Václav Sýkora (trenér Hradce Králové): „Byla to klasická bitva play off. Začali jsme dobře a na začátku jsme si vytvořili několik šancí, ale žádnou jsme neproměnili. Rozhodující moment potom přišel ve druhé třetině, kdy jsme využili přesilovku pět na tři, následně pět na čtyři, a vedení 2:0 nás ještě víc nakoplo. Moc si cením toho, že mužstvo celých šedesát minut drželo stejnou úroveň hry, nemělo žádná hluchá místa. Důležité rovněž bylo, že jsme ubránili přesilovky Komety, které jsou velmi nebezpečné. Za tím vším stál opět Patrik Rybár, který chytal velice jistě.“

Kamil Pokorný (trenér Komety Brno): „Hradec Králové vstoupil do utkání lépe, tam nás hodně podržel brankář Čiliak. Pak se hra srovnala, ale duel rozhodla druhá třetina, kdy jsme dostali dvě slepené branky v oslabení. Hradci tím narostla křídla. Myslím, že jsme měli strašně moc vyloučení, navrch z kategorie zbytečných. Musíme se toho vyvarovat, protože ve druhém utkání jsme kvůli tomu nabídli soupeři srovnání série.“

MOUNTFIELD HK – HC KOMETA BRNO 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Bednář (T. Knotek), 28. Kukumberg (Picard, Jarůšek), 54. Šimánek (Pláněk, Köhler).
Rozhodčí: Hejduk, Souček – Bláha, Špůr.
Vyloučení: 6:7, navíc Zaťovič (Kometa) 10 minut.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 31:25.
Diváci: 6 631.
Nejlepší hráči: Patrik Rybár – Alexandre Mallet.
Stav série: 1:1.
Mountfield HK: Rybár – Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený, Čáp – Bednář, Kukumberg, Dej – Jarůšek, T. Knotek, Picard – Köhler, Dragoun, Šimánek – R. Pavlík, Nedvídek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
HC Kometa Brno: Čiliak – Němec, Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Král – M. Erat, Hruška, Kvapil – Haščák, V. Němec, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vincour, Čermák, Dočekal – Vondráček. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Pešout a Haken.

Další program semifinále Generali play off TELH

Pátek 31. března – 1. zápas:
17:20 Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov (ČT sport)

Sobota 1. dubna – 2. zápas:
17:20 Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov (ČT sport)

Neděle 2. dubna – 3. zápas:
17:20 HC Kometa Brno – Mountfield  HK (ČT sport)

Pondělí 3. dubna – 4. zápas:
17:20 HC Kometa Brno – Mountfield  HK (ČT sport)

Úterý 4. dubna – 3. zápas:
17:20 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Středa 5. dubna – 4. zápas:
17:20 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Čtvrtek 6. dubna – případný 5. zápas:
17:20 Mountfield HK – HC Kometa Brno (ČT sport)

Pátek 7. dubna – případný 5. zápas:
17:20 Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov (ČT sport)

Sobota 8. dubna – případný 6. zápas:
17:20 HC Kometa Brno – Mountfield  HK (ČT sport)

Neděle 9. dubna – případný 6. zápas:
17:40 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Pondělí 10. dubna – případný 7. zápas:
17:20 Mountfield HK – HC Kometa Brno (ČT sport)

Úterý 11. dubna – případný 7. zápas:
17:20 Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz