<

Hradec selhal v produktivitě, Bednář chválil Pytlíka: Snad o něm ještě uslyšíme

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

1. března 2018, 16:30

Jan Šimek

Na ostravském ledě nezačali špatně, jenže je nalomil gól šestnáctiletého mladíka Jaromíra Pytlíka a zhruba v polovině utkání prohrávali hokejisté Mountfieldu ve Vítkovicích už o tři góly. Pak letka kolem veterána Jaroslava Bednáře zapnula, ve třetí třetině se dvěma zásahy vrátila do hry a mocně se hnala za vyrovnáním. To ale nepřišlo. Místo toho Hradec inkasoval počtvrté a poprvé v sezoně podlehl ostravskému soupeři.

„Měli jsme hodně přesilovek. Gólman to dobře pochytal. Neměli jsme produktivní den, což se o soupeři říct nedá,“ říká Jaroslav Bednář. V podobném duchu hovořil i Tomáš Martinec, asistent hlavního trenéra Sýkory. „Zápas jsme rozehráli poměrně slušně. Měli jsme dobrý pohyb a slušně jsme kombinovali. Vytvářeli jsme si spoustu šancí zejména v přesilovkách, ale buď jsme netrefovali branku, nebo jsme narazili na Bartošáka,“ uvádí.

Mountfieldu nepomohly ani tři početní výhody, které měl v první dvacetiminutovce k dispozici. „Vázli jsme v produktivitě. Vůbec nám nešly přesilovky, přestože jsme si vypracovali docela dost šancí. Soupeř z toho naopak těžil. Tuším, že v přesilovce dal dva góly,“ pokračuje Bednář.

Olesz: Ve třetí třetině jsme ustoupili od naší hry

„Ve druhé třetině nám Vítkovice odskočily. Do třetí části jsme nastoupili v jiném tempu a rozpoložení. Bylo tam spousta šancí, puk skákal na brankovišti, ale třetí gól jsme nedali. Na čtyřicet minut se holt nehraje,“ dodává nejproduktivnější hráč Mountfieldu v probíhajícím ročníku.

Hradec v Ostravě sice mocně dotahoval a po trefách Džerinše a Dragouna mu chyběl jediný krůček k vyrovnání. V závěru ale Vítkovice uklidnil Hrbas gólem na konečných 4:2. „Před utkáním jsme koukali dopředu i dozadu, ale druhé místo je naší prioritou. Musíme ho urvat hned teď doma s Jihlavou a nečekat na poslední zápas v Pardubicích, abychom ho odehráli v pohodě bez stresů, že musíme,“ nabádá útočník Michal Dragoun.

Šestnáctiletý Pytlík se poprvé trefil. Čeká ho další půjčka? »

Vzhledem k velké marodce pustily Vítkovice do hry řadu mladíků. Daniel Kurovský, Radim Toman nebo Jozef Baláž jsou junioři, Jaromír Pytlík je věkem ještě dorostenec. Ostravané přesto vyhráli. „Viděl jsem nějaké kluky s košíkem. Přiznám se, že jsem si ani nevšiml, že mu bylo šestnáct,“ hlásí Bednář.

Jednačtyřicetiletý bourák si tak zahrál proti o generaci mladšímu protihráči, kterého po zápase pochválil. „Výborně se orientoval před bránou. Odrazil se k němu puk a chladnokrevně ho dal do prázdné. Pěkný gól. Doufejme, že o něm ještě uslyšíme,“ přeje si vůdce Mountfieldu.

Sestřih utkání HC VÍTKOVICE RIDERA – Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz