Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Králem mezi střelci nadále jednoznačně zůstává Michal Bulíř, další dva přesné zásahy si připsal při skvělém libereckém obratu proti Olomouci. Chomutov má problémy v brankovišti, vyvážit to pomáhají dvě čerstvé posily Radek Duda a Masi Marjamäki.

Třída

K zemi! Pálí Bulíř
Michal Bulíř prožívá sezonu svých snů, od začátku soutěže již desetkrát rozvlnil síť za soupeřovým gólmanem a je jednoznačně na čele tabulky střelců. Ještě pozoruhodnější je tento výkon v porovnáním s loňským ročníkem, tam nasbíral deset gólů za celou základní část, letos to stihl za pouhých devět zápasů. Hodně mu v tom pomohla pravidelná účast v přesilovkách, ve kterých přidal už čtyři přesné zásahy.

Zranění mě nezastaví
Zlínský Jakub Herman je bojovník. Kvůli zranění chyběl v zápasech s Libercem i Vítkovicemi, ale když se vrátil zpět na led, rozjel úžasnou ofenzivní mašinérii. Během tří dosavadních utkání nasbíral úžasných sedm bodů za tři góly a čtyři asistence. Skoro to vypadá, že mu zdravotními důvody vynucená pauza od hokeje dost pomohla, před svým zraněním totiž letos odehrál čtyři klání, v nichž se zmohl jen na jednu branku a jednu gólovou nahrávku.

Růžičkova šťastná ruka?
Chomutovští Piráti se letos velice trápí, bez zisku jediného bodu jsou přikováni ke dnu tabulky. Proto se jejich trenér Vladimír Růžička rozhodl sáhnout po dvou posilách: Radku Dudovi a finském forvardovi Masimu Marjamäkimu. Oba tito hráči se zatím svému novému týmu vyplácejí. Marjämaki za dvě utkání stihl získat jednu asistenci, což v přepočtu vychází na 2,22 bodu na 60 odehraných minut, neboli třetí místo mezi Piráty. 33% produktivita ho pak řadí na samý vrchol chomutovských hráčů. Duda zatím nastoupil jen jednou, proti Pardubicím však také nahrál na gól a 4,29 bodu na 60 minut je vůbec nejlepší počin v rámci jeho týmu. I on se pak pyšní 33% produktivitou a v této oblasti se dělí se Skokanem a právě Marjamäkim o první místo tmavě modře oděné skvadry. Zatím se tedy jedná o velice malý statistický vzorek, ale našlápnuto má tato dvojice slušně.

Radek Duda.

Radek Duda. | Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Bída

Už zase já, pane rozhodčí?
Petr Čáslava z Pardubic a útočník Bílých Tygrů Petr Jelínek by si už klidně mohli koupit permanentku na trestnou lavici, v dosavadním průběhu sezony ji totiž oba navštívili už devětkrát, v průměru jednou každý zápas. Vždy to tedy bylo pouze na dvě minuty, tudíž počet trestných minut u jejich jmen nenaskakuje tak vysokým tempem, ale nikoho jiného zatím rozhodčí častěji neposlali vychladnout mezi trestoměřiče.

Piráti bloudí i mezi třemi tyčemi
Pirátská loď letos nabrala skutečně špatný směr a v jejím bezcílném bloudění ji příliš nepomáhají ani gólmanská dvojice Štěpán Lukeš a Aleš Stezka. Lukeš se letos představil zatím pětkrát s úspěšností zákroků pouhých 86,90 %. Ještě hůř je na tom Stezka, ten nastoupil ke třem duelům, v nichž pochytal mizerných 79,10 % střel vyslaných na jeho branku. Tyto výkony jsou navíc dva vůbec nejhorší v celé extralize (mezi brankáři, kteří odehráli alespoň 130 minut). Jestli se chce Chomutov zvednout, musí pořádně zabrat hlavně jeho zadní řady.

Noční můra Pavla Skalického
Slovenský centr ve službách Mladé Boleslavi letos prožívá opravdu horor v kruhu pro vhazování. Ze 105 buly vyhrál pouhých 38, což znamená mizernou úspěšnost 36,19 %. To je vůbec nejhorší počin mezi hráči, kteří se do souboje se soupeřovým centrem postavili alespoň stokrát.

Petr Jelínek.

Petr Jelínek. | Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV