Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

V minulé sezoně zářili a patřili k nejlepším v soutěži, letos o nich ale tolik slyšet není. Kterých šest hráčů zatím nenavazuje na výkony z předešlého ročníku?

Karel Nedbal (O, SK Horácká Slavia Třebíč)

S osmi brankami z 38 zápasů byl loni pátým nejlepším střelcem mezi obránci. V nové sezoně Nedbal na gól stále čeká, za šestnáct utkání má jen tři asistence. A zatímco loni trávil na ledě okolo 23 minut, nyní jich odbruslí sedmnáct. Tedy pokud vůbec – už se stalo, že byl zdravým náhradníkem. 

Srovnání: V sezoně 2017/2018 měl přesilovkový ice time na zápas 3:47, letos pouze 1:14.

Karel Nedbal.

Karel Nedbal. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Jiří Drtina (O, HC Slavia Praha)

V minulé sezoně, přestože vynechal kvůli zranění jednu čtvrtinu, byl nejproduktivnějším obráncem soutěže. V 39 zápasech měl bilanci 9+23. Letos je Drtina výrazně méně produktivnější: za devatenáct utkání získal sedm bodů. 

Srovnání: Slavia má letos pouze 10% úspěšnost přesilovek a je v tomto ohledu nejhorší v lize. Loni přitom využívala 17 % početních výhod a hlavní postavou přesilovek byl tehdy právě Drtina.

Jiří Drtina.

Jiří Drtina. | Foto: Jakub Mezlík, hc-slavia.cz

Filip Dundáček (O, HC RT TORAX Poruba)

Minulou sezonu zakončil s 23 body a byl osmým nejproduktivnějším bekem první ligy. Letos ve statistikách tolik vidět není: za osmnáct startů v Porubě bral dohromady dva body (1+1). Dundáček je na přesilovky až čtvrtou volbou mezi porubskými obránci. Někdejší tahoun Vsetína nevyčnívá ani v rovnovážném stavu, během něhož byl u 12 vstřelených a u 19 obdržených branek.

Srovnání: V předchozím ročníku sbíral za 60 minut hry 1,29 bodu, letos pak 0,32.

Filip Dundáček.

Filip Dundáček. | Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

David Březina (Ú, VHK ROBE Vsetín)

Březina byl v minulém ročníku možná nejužitečnějším útočníkem soutěže a stejně tak nejlepším hráčem při hře v pěti proti pěti. Nebýt jeho, Vsetín by do play off v nováčkovské sezoně neprošel. Držel tým i v době, kdy Valaši herně tápali. Koruna pro krále střelců mu unikla jen kvůli vyššímu počtu startů, než měl Tomáš Divíšek.

Letos Březina pozici hlavního útočného tahouna neudržel, na Vsetíně září především trio s Vítem Jonákem, Antonínem Pechancem a Lubošem Robem. Březina je v jejich stínu. Devět zápasů v řadě nedal gól a jeho průměrný ice time klesl pod 14 minut.

Srovnání: V minulé sezoně stihl za 60 minut hry vystřelit na branku 16,77x, letos za stejný čas vyšle 15,75 pokusu. Pokračuje tedy v ostřelování gólmanů, jen má nižší úspěšnost střelby (z 12,7 % klesla na 9,62). 

David Březina.

David Březina. | Foto: hc-vsetin.cz

Jan Rudovský (Ú, HC Frýdek-Místek)

Frýdek-Místek začal sezonu příšerně a bude mít co dělat, aby hrozivou první čtvrtinu napravil a potvrdil roli uchazeče o play off. Zlepšit se musí řada hráčů, třeba Jan Rudovský. Za patnáct utkání skóroval pouze dvakrát a trenéři ho využívají ani ne na 15 minut za zápas. Nesmí se mu ale upírat zásluha na tom, že je Frýdek-Místek v přesilovkách třetím nejefektivnějším týmem Chance ligy. Rudovský i samotný Frýdek nicméně mají na víc.

Srovnání: V uplynulém ročníku za Prostějov sbíral v přesilovkách 9,91 bodu na 60 minut hry. Ve Frýdku-Místku klesla jeho produktivita na 6,41.

Foto: Jan Velčovský, hcf-m.cz

Roman Přikryl (Ú, ČEZ Motor České Budějovice)

Přikryl patřil v minulém ročníku k nejlepším oboustranným centrům soutěže. Tvořil hru, hrál přesilovky i oslabení, vyhrával vhazování a blokoval střely. Po odchodu z Kladna do Motoru zažívá slabší období, několikrát se dokonce nevešel do základní sestavy. Po třinácti zápasech má ve statistikách pouze tři asistence, přestože se dostává na přesilovky. Daří se mu nicméně na buly, kde má přes 62% úspěšnost. Vrchol sezony teprve přijde a Přikryl může předsezonní očekávání ještě naplnit. 

Srovnání: Loni na Kladně měl ice time 16:39, v této sezoně je na 13:54.

Roman Přikryl si kryje puk před havířovským obráncem Vojtěchem Ševečkem.

Roman Přikryl si kryje puk před havířovským obráncem Vojtěchem Ševečkem. | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV