Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

(KANGNUNG, od našeho zpravodaje) Mezi novináře přišel s dobrou náladou a sršel vtipem. Trenér české reprezentace Josef Jandač se po tréninku rozpovídal o ubytování v olympijské vesnice, strastech, které provází bydlení ve společnosti Jaroslava Špačka, či tlaku na videokouče národního týmu Denise Havla.

Češi se připravují na Korejce, jejichž mentalitu Josef Jandač dobře zná. „Možná malinko jo. Kluky na to samozřejmě upozorňujeme, zároveň ale nijak nechceme démonizovat Korejce. Je to soupeř, kterého musíme porazit. O tom žádná. Cesta k výhře nebude snadná, což víme. Musíme hrát nadoraz, pohlídat si situace, o kterých jsme se bavili. O korejské hře máme dost informací od Patrika Martince,“ hlásí trenér českých reprezentantů.

Jandač je rád za druhou šanci, napraví Vancouver?

Po tréninku si společně se svými parťáky na ledě vyzkoušel curling. „Kdyby bylo víc času, mám připravené další hry na uvolnění. Trošku se to chytlo. Kluci jsou hraví,“ usmívá se. Často při oblíbených hrách ale neprohrává. „Jen občas. Jediná šance, kdy by mohli něco vydělat je, když nehraji. To je jediný způsob,“ směje se.

Jak vypadá bydlení v trenérském pokoji? „Na pokoji už jsme to zorganizovali docela dobře. Udělali jsme si tři samotky. Musím ale říct, že Jarda Špaček je neuvěřitelný v tom, co předvádí. Celé se to tam otřásá,“ popisuje Jandač. „Je úplně zbytečné cokoliv dělat, snad jen dát si špunty do uší. Na to je zvyklý Venca Prospal, takže si je dává. Nechci tady jmenovitě říkat kdo, co a jak, ale Jarda? To je fakt hrozné,“ chechtá se.

Hráči národního týmu představují soupeře: Korea

Uprostřed apartmá sídlí Denis Havel, videokouč národního týmu. „Ten musí být pořád připravený, je v největší permanenci. Jak všichni ostatní žerou prášky na spaní, on jediný žere prášky, aby nespal,“ usmívá se Jandač. „Musí být pořád nachystaný, protože za ním stále někdo chodí a říká: „Připrav mi tohle a tohle.“ Denis je v centru na pokoji, nemá ani dveře. Je tam otevřený, nemá kam utéct,“ povídá v dobrém rozmaru.

„Rusové mají čtyři videokouče, my máme Denise, takže to musí zvládnout. Jde o to, že musí vidět i další zápasy, stáhnout je do systému, a záběry ještě rozklíčovat. Jednoduché to není. Je to hrozně náročná práce na čas,“ oceňuje Havlův přínos pro tým.

Foto: Pavel Lebeda, Český olympijský tým

Místnost pro mítinky a rozbory u videa je společná a musí se objednávat dva dny dopředu, což je vzhledem k programu reprezentace nereálné. Hráči se tak schází v apartmá u trenérů, kde probíhají video porady. „Nechali jsme si tam donést židle, takže jich máme nespočet. Připravíme a rozložíme to hráčům, a pak to zase složíme. První den se většinou ani nezouvali, teď už to vědí. Po úterý jsme jim zakázali používat náš záchod,“ usmívá se hlavní trenér české reprezentace.

I takové maličkosti pomáhají utužit partu. „Patří to k tomu. Jak hráči, tak i my musíme být na stejné vlně. Když občas cítíme, že je potřeba přitlačit, uděláme to. Řekneme si to, kluci jsou navíc v pohodě. Cítím z mužstva, že jsou to charakterově dobří kluci. Trenéry jsem si k sobě vybral. Jsou to tahaví kluci. Makají, což se mi líbí. Umí si udělat i srandu, to je pro klima taky důležité,“ dodává na závěr.

Debutant Řepík: Moc si toho vážím, chci si OH užít

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV