Hokej v číslech: Well done, Nicholas! Schaus je dynamem Dynama

Nicholas Schaus. | Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Ač je obránce, Nicholas Schaus získal v posledních dvou zápasech sedm bodů. Celkově jich má osmadvacet, a je tak nejproduktivnějším zadákem Tipsport extraligy. Společně s Tomášem Rolinkem a Tylerem Redenbachem pak vévodí pardubickému bodování.

Dynamo dalo v probíhajícím ročníku 97 gólů. Na devětadvaceti procentech se bodem podílel Nicholas Schaus. 

Pokud bude třicetiletý Američan pokračovat v nastoleném tempu, získá 37 bodů. Z obránců se přes tuto hranici naposledy dostal Tomáš Kaberle – ve výlukové sezoně 2004/2005 zaznamenal osm branek a jednatřicet asistencí. 

Schaus těží z toho, že je nejvytíženějším hokejistou soutěže (kompletní pořadí). Předsezonní posila z Innsbrucku (EBEL) odehraje za zápas v průměru 25 minut a 36 sekund. Pardubicím se důvěra v něj vložená vyplácí – v přepočtu na jednotku času je z aktivních extraligových obránců produktivnější jen chomutovský Jan Rutta (viz tabulka). 

Skvělá jsou zejména Schausova čísla v rovnovážném stavu: získal devatenáct bodů, s přehledem nejvíce mezi beky v nejvyšší soutěži (odkaz). V situacích při stejném počtu hráčů byl u 32 vstřelených a 28 obdržených branek. V tomto ohledu (GF%) je nejprospěšnějším zadákem svého týmu. 

Skvělá jsou zejména Schausova čísla v rovnovážném stavu.

Upřít mu nelze ani bojovnost. V týmovém Radegast indexu je výše jen srdcař Tomáš Rolinek. Schaus je zároveň nejvytíženějším pardubickým obráncem v oslabení. 

Čísla tedy dokazují, že kudrnatý Američan není jen ofenzivní hrozbou, ale i poctivým obráncem, na kterého je spolehnutí při všech herních situacích.  

Pár pih na kráse přesto jeho statistiky mají. Schaus by měl zapracovat především na disciplinovanosti – s 84 trestnými minutami je čtvrtým nejvylučovanějším hráčem TELH (další pořadí zde).

Foto: Jan Jedlička, hcpce.cz

Schausovy statistiky

Počet zápasů: 36
Kanadské body: 28 (1. mezi obránci v TELH)
Góly: 5 (5. mezi obránci v TELH)
Asistence: 23 (1. mezi obránci v TELH)

Primární body (góly + první asistence): 14 (3. mezi obránci v TELH)
Body za 60 minut hry: 1.82 (3. mezi obránci v TELH)
Body v rovnovážném stavu: 19 (1. mezi obránci v TELH)
Body v přesilovce: 8 (8. mezi obránci v TELH)
Body za 60 minut v přesilovce: 3.45 (27. mezi obránci v TELH)

Statistika +/-: + 1 (1. mezi hráči Pardubic)
Průměrný ice time: 25:36 (1. v TELH)

Hity: 46 (1. mezi hráči Pardubic)
Zblokované střely: 24 (9. mezi hráči Pardubic)
Radegast index: 95 (2. mezi hráči Pardubic)

Trestné minuty: 84 (5. v TELH)
Počet střel: 85 (5. mezi obránci v TELH)

Schaus je nejvytíženějším hokejistou TELH. Za zápas odehraje v průměru 25 minut a 36 sekund.

Foto: Jan Jedlička, hcpce.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz