Havlát trénuje s Kometou, vrátí se po 12 letech do extraligy?

Foto: hc-kometa.cz

Už v srpnu s Kometou absolvoval přípravu, nyní se zkušený útočník Martin Havlát do brněnského týmu vrátil a už brzy se podle zdravotního stavu rozhodne, zda po dvanácti letech naskočí do elitní tuzemské soutěže. "Martin má chuť hrát a pomoct nám, bude především záležet na jeho zdraví," líčí na klubovém webu hlavní trenér, generální manažer a majitel Libor Zábranský.

"Martin s námi trénoval už v létě. Samozřejmě v první řadě zkoušel, zda je zdravotně fit a drží třísla. Problémy neměl, takže by mělo být všechno v pořádku. Měsíc a půl jsme domluveni, že od začátku ledna začne trénovat s Kometou. Připravoval se na Floridě a má velkou chuť týmu pomoct a posílit ho. Je to Brňák a patriot. Je samozřejmě důležité, aby mu vydrželo zdraví," ví brněnský majitel, generální manažer a trenér.

"Byli bychom rádi, kdyby všechno vyšlo, Martin Havlát byl v pořádku a my ho mohli zařadit na soupisku," přeje si brněnský lodivod. Zatím však nechce předjímat, kdy by se tak mohlo stát. "Záleží hlavně na Martinových pocitech, je to natolik zkušený a kvalitní hráč, že jen on sám se musí rozhodnout, kdy bude stoprocentně připraven nastoupit do utkání," říká Zábranský s tím, že kdysi byl ve stejné situaci jako Havlát.

"Potřebuju potrénovat. Pak uvidím, jak na tom budu po zdravotní stránce a podle toho se rozhodnu."

"Vím moc dobře, co to jsou třísla. Sám jsem kvůli nim po jejich operaci nehrál šestnáct měsíců, ale dokázal se vrátit a hrát v Pardubicích finále. Vím z vlastní zkušenosti, jak těžký je návrat, ale vím, že to jde a věřím, že Martin to zvládne a pomůže nám," říká Libor Zábranský na adresu útočníka, který se v zápase neobjevil už více než rok. Naposledy se představil v zámořské NHL v dresu St. Louis, za nějž sehrál dva zápasy.

Teď je šance, že se po dvanácti letech vrátí do extraligy, kterou si naposledy v sezoně 2004-05 zahrál v barvách znojemských Orlů a pražské Sparty. "Z mé strany je důležité hlavně to, že potřebuju především potrénovat. Poté uvidím, jak na tom budu po zdravotní stránce a podle toho se rozhodnu," ví Martin Havlát, jenž ve slavné NHL odehrál 865 utkání za Ottawu, Chicago, Minnesotu, San Jose, New Jersey a St. Louis.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz