Havířovský Marek Loskot sestřelil Francii pěti góly! Když jste v euforii, tak to jde samo, přiznává

Foto: hc-havirov.cz

5. srpna 2014, 16:07

Adam Bagar

Na pondělní přípravné střetnutí s reprezentačním výběrem Francie jen tak nezapomene věčně vysmátý útočník Marek Loskot (na snímku), který v dresu Havířova rozvlnil pětkrát síť soupeře a stal se hlavním strůjcem pohodlného vítězství 5:2. "Utkání se povedlo celé formaci, v podstatě všechno mi tam spadlo," přiznává jedna z letních posil AZetu. Mimo jiné si pochvaluje také havířovské fanoušky, kteří prý dokáží vytvořit pořádný rachot a neskutečnou atmosféru.

Úvodní duel v havířovském dresu mu nevyšel úplně dle představ, vše si ale Marek Loskot vynahradil při svém druhém vystoupení. Už na konci prostřední části hry mohly na ledové ploše přistávat čepice. Na světě byl totiž jeho hattrick. "Pak už jsem začal více nahrávat. Třeba Tomáš Jiránek měl na hokejce snad čtyři gólové šance, ale nic mu tam nespadlo," usmívá se šťastný střelec, který byl při chuti i v závěrečném dějství.

V něm přidal další dvě trefy a svůj vlastní brankostroj zastavil až na čísle pět. A to se vidí při hokeji opravdu jen velmi zřídka, obzvláště na takové úrovni. "Před dvěma lety jsem dal v Litoměřicích čtyři góly, ale pět zatím asi jen v inline hokeji a v žácích," vzpomíná Loskot, který žádný recept na góly nemá. "Kdybych ho znal, tak dávám pět branek každý zápas. Myslím, že to bylo hodně o štěstí, všechno mi tam spadlo," přiznává.

I tak má za sebou parádní utkání, na které asi jen tak nezapomene. "To máte pravdu, ale povedlo se celé lajně," vyzdvihuje i své spoluhráče Tomáše Jiránka a Michala Sztefka. I ti byli pochopitelně z jeho kousku nadšení. "Spoluhráči se smáli, byli rádi, že zaplním kasu. Pokladník mi to určitě napíše," ví Marek Loskot, který si zápas vyloženě užíval. "Když jste v euforii, tak to jde samo. Stačí dát tři góly a pak se hraje lehce," líčí.

Teď se ale od něj budou ve Slezsku čekat gólové příspěvky takřka každý zápas. "S tím jsem tady šel, že budu mít na ledě více prostoru. Asi se tedy čeká, že budu bodovat, ale s pěti body samozřejmě nikdo nepočítal ani ve snu," říká člen úderné první formace. Ke spokojenosti mu schází snad jen přítelkyně. "Má práci v Praze, takže za ní budu dojíždět. Bude to náročné, ale takový je život hokejisty," prozrazuje Loskot.

Do nového působiště okamžitě zapadl a zatím si první týdny v Havířově pochvaluje. "Je tady velmi dobrá parta, nové zázemí na dobré úrovni, takže jsem zatím velmi spokojený," pokyvuje bývalý hráč Mladé Boleslavi. Úplně našený je pak z fanoušků, kteří jsou známi tím, že dokáží vytvořit skvělou kulisu. "První zápas s Vítkovicemi byl neskutečný, jako na fotbalovém zápase. To byl rachot, udělali z toho show," zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz