Havířovská pohádka byla na dosah. Kromě Salcburku slaví i Sparta

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Jedna třetina. Přesně tolik dělilo starší dorostence Havířova od největší senzace letošní mládežnické sezony. Nakonec ale v klíčovém pátém osmifinále neudrželi dvoubrankové vedení nad Salcburkem a mezi nejlepších osm týmů postupuje hlavní favorit. Stejně tak i pražská Sparta po vysokém vítězství nad hradeckým Mountfieldem.

Asi nikdo z organizace Red Bullu nečekal, že by jejich osmnáctka mohla mít s postupem přes první kolo tak obrovské problémy. I vlivem kontumace druhého souboje na rakouské půdě došla série až do rozhodujícího pátého utkání. To se odehrálo mimořádně znovu v Havířově, aby český účastník nemusel přejíždět.

AZet přetavil výhodu domácího ledu ve vynikající začátek. Už v šesté minutě využil přesilovku Ernest Bochnak a za osm minut překvapil brankáře střelec Jan Bambula!

Dvoubrankový náskok držel outsider až do 35. minuty, kdy snížil Phillip Wimmer. A hostům pak skvěle vyšel návrat do kabiny na třetí třetinu, po 49 sekundách vyrovnali zásluhou Edwina Schitze. Úzká sestava Havířova si vybrala svou oběť, v poslední části těžko vzdoroval nabitému soupeři. Obrat dokonal jeden z českých zástupců v jeho kádru Marcel Barinka.

Slezané tak jako šestnáctý tým sezony nedotáhli fantasticky odehranou sérii do zdárného konce, ovšem vyhlášená akademie schytala víc než jen varovný políček.

Ve čtvrtfinále narazí Salcburk na velmi silné Vítkovice, jasno je také o dalších dvojicích: Plzeň čeká derby s Karlovými Vary, České Budějovice si zahrají proti Karlovým Varům.

Jako poslední dostal soupeře Liberec, který půjde na pražskou Spartu. Ta sehrála s Mountfieldem rovněž sérii na pět utkání, když se oba týmy vystřídaly ve vedení. Závěrečný duel byl ale podobně dramatický jen v první třetině.

Lépe začal Hradec, v jedenácté minutě mu vystřelil vedení Petr Poppel. Jenže to bylo ze strany hostů všechno. Ještě do konce úvodní části sparťané otočili skóre zásluhou dvou tref Dominika Arnošta, jenž v dalším průběhu zápasu přidal dvě asistence a domácí tým i díky třem využitým přesilovkám vyhrál vysoko 6:1. O jeho převaze svědčí i střelecký poměr 56:26.

AZ RESIDOMO HAVÍŘOV – EC RED BULL SALCBURK 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Bochnak (Pindel), 14. Bambula (Thiel, Janeček) – 35. Wimmer, 41. Schitz (Lobach), 48. Barinka (Alanov, Čermák).
Rozhodčí: Kubičík – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 7:7, navíc K. Dufek 10 minut, Bambula (oba Havířov) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 19:47 (6:16, 12:16, 1:15).
Konečný stav série: 2:3.

HC SPARTA PRAHA – MOUNTFIELD HK 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Arnošt (Flídr), 20. Arnošt (Obadal, Bláha), 23. Prymula (Flídr, Havlín), 25. Pšenička (Arnošt, Tůma), 44. Vitouch (Arnošt, Bláha), 51. Pšenička (Bláha, Vitouch) – 11. Poppel (Hrabčák, Řehák).
Rozhodčí: Valenta – Brejcha, Sedláček.
Vyloučení: 4:9.
Využití: 3:0.
Střely na branku: 56:26 (17:10, 22:8, 17:8).
Konečný stav série: 3:2.

Čtvrtfinále play off ELSD

Neděle 25. března – 1. zápasy:
HC VÍTKOVICE RIDERA – EC Red Bull Salcburk
HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec
HC Energie Karlovy Vary – HC Plzeň 1929
HC Dynamo Pardubice – HC Motor České Budějovice

Úterý 27. března – 2. zápasy:
EC Red Bull Salcburk – HC VÍTKOVICE RIDERA
Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha
HC Plzeň 1929 – HC Energie Karlovy Vary
HC Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice

Středa 28. března – případné 3. zápasy:
EC Red Bull Salcburk – HC VÍTKOVICE RIDERA
Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha
HC Plzeň 1929 – HC Energie Karlovy Vary
HC Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz