Hart Trophy získal Hall, McDavid uspěl u hráčů. Vegas bralo 4 ceny

Foto: chron.com

21. června 2018, 7:35

Adam Bagar

Útočník Taylor Hall z New Jersey převzal na slavnostním vyhlášení cen NHL v Las Vegas Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže. Ted Lindsay Award pro nejlepšího hokejistu sezony dle Hráčské asociace NHLPA obhájil Connor McDavid z Edmontonu, ten si odnesl také Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče v základní části NHL.

Jednadvacetiletý útočník se v uplynulém ročníku zaskvěl 108 body za 41 branek a 67 nahrávek. Samotní hráči jej zvolili nejlepším hokejistou sezony, když ve finále předčil útočníky Nathana MacKinnona a Taylora Halla. Ale do tříčlenné nominace na Hart Trophy se nedostal a dopředu bylo jasné, že loňský triumf nezopakuje.

V hlasování Asociace profesionálních hokejových novinářů kraloval o pět let starší Taylor Hall, jenž dovedl New Jersey poprvé od roku 2012 do bojů o Stanley Cup. Kanadský bojovník ovládl produktivitu Devils a s 93 body za 39 branek a 54 nahrávek si vytvořil osobní maximum. Porazil Nathana MacKinnona i Anžeho Kopitara.

Gólmanům vládl Fin Pekka Rinne z Nashvillu, premiérově ve své kariéře získal Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře. Další Seveřan, Švéd Victor Hedman z Tampy Bay, pak poprvé obdržel James Norris Trophy pro nejlepšího obránce. Calder Trophy pro nejlepšího nováčka si odnesl útočník Mathew Barzal z NY Islanders.

Hned čtyři trofeje brali zástupci nováčka a finalisty z Vegas. Lady Byng Memorial Trophy pro hokejového gentlemana získal švédský útočník William Karlsson, Mark Mesier Leadership Award pro vůdčí osobnost bek Deryk Engelland, nejlepším trenérem se stal Gerard Gallant a generálním manažerem George McPhee.

Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka obdržel už podruhé Slovinec Anže Kopitar z Los Angeles. Bill Masterton Memorial Trophy za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji dostal útočník Brian Boyle z New Jersey, jenž překonal chronickou myeloidní leukémii a při děkovné řeči měl několikrát slzy na krajíčku.

Přehled vítězů individuálních cen NHL v sezoně 2017-18:

Hart Memorial Trophy (nejužitečnější hráč podle Asociace profesionálních hokejových novinářů): Taylor Hall (New Jersey).

Ted Lindsay Award (nejužitečnější hráč podle členů Hráčské asociace NHLPA): Connor McDavid (Edmonton).

Vezina Trophy (nejlepší brankář): Pekka Rinne (Nashville).

Calder Memorial Trophy (nejlepší nováček): Mathew Barzal (NY Islanders).

Frank J. Selke Trophy (nejlépe bránící útočník): Anže Kopitar (Los Angeles).

Jack Adams Award (nejlepší trenér): Gerard Gallant (Vegas).

James Norris Memorial Trophy (nejlepší obránce): Victor Hedman (Tampa Bay).

Lady Byng Memorial Trophy (hokejový gentleman): William Karlsson (Vegas).

Bill Masterton Memorial Trophy (vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji): Brian Boyle (New Jersey).

Mark Messier Leadership Award (pro vůdčí osobnost): Deryk Engelland (Vegas).

King Clancy Trophy (za vůdčí schopnosti a humanitární činnost): Daniel Sedin a Henrik Sedin (Vancouver).

Cena pro generálního manažera roku: George McPhee (Vegas).

Přehled už jistých vítězů cen NHL v sezoně 2017-18:

Art Ross Trophy (nejproduktivnější hráč základní části NHL): Connor McDavid (Edmonton) – 108 bodů.

Maurice Richard Trophy (nejlepší střelec): Alexandr Ovečkin (Washington) – 44 branek.

William M. Jennings Trophy (pro brankáře z týmu, který v základní části NHL obdržel nejmenší počet branek): Jonathan Quick (Los Angeles) – 203 inkasovaných gólů.

Conn Smythe Trophy (pro nejužitečnějšího hráče play off): Alexandr Ovečkin (Washington).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz