Gregorc zůstává v extralize. Hradec mění za Spartu, upsal se na dva roky

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

1. června 2018, 13:12

Adam Bagar

Po brankáři Matěji Machovském a útočníku Danielu Přibylovi hlásí Sparta také první posilu do obranných řad. Na dva roky se jí upsal slovinský reprezentační zadák Blaž Gregorc, jenž po angažmá v Pardubicích a Hradci Králové zahájí v české extralize už šestou sezonu. Klub o tom informuje na svém webu.

Osmadvacetiletý zadák se zkušenostmi ze Švédska přišel do extraligy před sezonou 2013-14. Tehdy zamířil z dánského Odense do Pardubic, které po třech ročnících vyměnil za sousedního rivala z Hradce Králové. Celkem v české extralize nastoupil už k 294 zápasům, nasbíral v nich 104 bodů za 22 branek a 82 nahrávek.

"Slibujeme si od něj velký přínos, svým stylem hry je vhodným typem i pro přesilové hry."

"Je to obránce, která má v české extralize bohaté zkušenosti. V Hradci Králové měl v uplynulé sezoně mezi beky druhý nejvyšší čas strávený na ledě. A klíčovou roli hrál i předtím při svém působení v Pardubicích," pokyvuje sportovní manažer pražského klubu Michal Broš na adresu ostříleného slovinského reprezentanta.

V Detroitu mě vodili za nos, říká Machovský. Spartě chce zajistit klid »

Blaž Gregorc startoval mezi elitou na čtyřech světových šampionátech a představil se také na posledních dvou turnajích pod pěti kruhy. "Má obrovské zkušenosti s naším i mezinárodním hokejem. Slibujeme si od něj velký přínos, svým stylem hry je vhodným typem i pro přesilové hry," doplňuje mistr světa z roku 2000.

Foto: Michal Eger

Gregorcovi v Hradci Králové vypršela smlouva. "Chtěl jsem změnu a když pak přijde nabídka z takového výborného klubu s velkou tradicí, tak člověk nemůže říct ne. Sparta má vysoké ambice a já je mám taky. Vím, že se jí tolik nedařilo, ale věřím, že se to zlomí a budeme hrát nahoře, kam Sparta patří," říká odhodlaně.

Sparta pracuje na příchodu dalších hráčů, přijdou Košťálek a Blain?

Slovinský obránce se v české metropoli upsal na dva roky a krátce po odchodu zadáka Jana Švrčka do Olomouce se stal třetí posilou pražského týmu. Už dřív klub oznámil příchody brankáře Matěje Machovského a útočníka Daniela Přibyla. "Pracujeme ještě na příchodu dalších hráčů," prozrazuje Michal Broš.

Přibyl: Poznal jsem sám sebe. Ve Spartě chce oprášit staré dobré časy »

Jednou z dalších posil by mohl být bek Jan Košťálek, kterému ve Winnipegu skončila smlouva a Sparta se netají tím, že o návrat třiadvacetiletého odchovance usiluje. Mluví se také o dalším jméně do zadních řad, Pražané mají zájem o šestadvacetiletého Kanaďana Jeremieho Blaina, který naposledy hrál EBEL za Innsbruck.

Příchody do HC Sparta Praha

Matěj Machovský (Grand Rapids)
Daniel Přibyl (Stockton)
Blaž Gregorc (Hradec Králové)

Odchody z HC Sparta Praha

Sami Aittokallio (Vaasa)
Juraj Mikuš (Kometa Brno)
Dominik Uher (Bremerhaven)
Alexander Reichenberg (neznámo)
Jaroslav Hlinka (neznámo)
Arturs Kulda (neznámo)
Ján Laco (neznámo)
Michal Řepík (neznámo)
Zbyněk Michálek (neznámo)
Marek Ďaloga (neznámo)
Jan Švrček (Olomouc)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz