Góly TELH: Výstavní angličák Nečase, koupel od Tomáška či věšák Skokana

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

12. listopadu 2016, 18:51

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga v pátek završila už své 19. kola, v němž opět okouzlili střelci hokejové fanoušky excelentními trefami. Nenechte si ujít dokonalá vykoupání soupeřova gólmana v podání Víta Jonáka, který využil trestné střílení, a Davida Tomáška, nechytatelnou střelu Dávida Skokana pod břevno, oku lahodící ťukes Komety zakončený ukázkovým angličákem Martina Nečase a učebnicový protiútok Chomutova, při němž zužitkoval odvážné sólo Davida Kämpfa skórující Michal Poletín.

Skokan krásně zavěsil pod víko (CHM – SPA 6:5p)

Chomutov hostil v domácím prostředí silnou Spartu a při divoké přestřelce se ujal ve 48. minutě. A to díky hezkému gólu! Postup Davida Kämpfa dokázali hosté zastavit, jenže volného kotouče se ujal na levém křídle Jakub Sklenář a narýsoval milimetrově přesný pas před brankoviště na Dávida Skokana, jenž ideálně nastavil letícímu puku do cesty svou hůl a nechytatelně poslal kus černé gumy přesně pod horní tyčku. Pohotová trefa!

Poletín využil pěkné sólo Kämpfa (CHM – SPA 6:5p)

Pražané sice se svým soupeřem znovu srovnali krok, ale v prodloužení ukořistili bonusový bod Piráti, když pobavili své fanoušky špičkovou akcí. Od Juraje Valacha přebral puk Michal Poletín a od vlastní modré čáry se rozjel k úchvatné individuální akci. Nabral velkou rychlost, v útočném pásmu neohroženě proskočil mezi dvěma protihráči, a i když se dostal do těžkého úhlu, adresoval parádní přihrávku Michalu Poletínovi. Útočník Severočechů už to měl jednoduché a zblízka trefil odkrytou bránu. Nádhera!   

Jonák parádně vykoupal Bartošáka (MBL – VIT 3:2)

Mladá Boleslav doma držela na konci druhé periody nejtěsnější vedení nad Vítkovicemi, když byl Adamem Sedlákem přidržen Vít Jonák a rozhodčí nařídil trestné střílení. Křídlo třetího útoku Středočechů to udělalo naprosto famózně, když si sjelo až před bránu a pohybem naznačilo blafák do bekhendu, ale místo něj rychle změnilo směr jízdy na druhou stranu a pohodlně zametlo kotouč za vyšachovanéno gólmana Bartošáka. Dokonalé zakončení!

Skvostná kombinace s tečkou Nečase (KOM – KVA 8:2)

Kometa dál válí. V domácím prostředí potvrdila roli favorita a Karlovy Vary jednoznačně rozstřílela. A střílela pohledné branky! Brňané hráli na přelomu první a druhé půlky zápasu přesilovou hru, když Martin Erat několikrát zamíchal s pukem na holi a nahrál k bráně Martinu Zaťovičovi. Zkušený útočník byl v úhlu a zády k bráně, proto okamžitě naservíroval kus černé gumy mezi kruhy. Tam už číhal talentovaný mladík Martin Nečas, jehož prvotřídní dělovka z voleje orazítkovala pravou Závorkovu tyčku a skončila v bráně. Angličák jako hrom! 

Tomášek vystřihl exkluzivní blafák (ZLN – PCE 4:5p)

Pardubice odehrály ve Zlíně hodně divoký zápas. Pouhých 6 sekund před třetí sirénou vyrovnal Lukáš Nahodil a hrdinou Východočechů se stal v prodloužení David Tomášek. Šikula ve službách Dynama získal puk při katastrofální rozehrávce soupeře, když zachytil špatnou nahrávku Miroslava Blaťáka, bleskově si vybruslil až před bránu, kde si vybroušeným blafákem položil gólmana Kašíka na led a v pádu dotlačil hrací předmět za brankovou čáru. Velká hokejová chytrost a šikovné ruce!   

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz