Góly TELH: Trpělivost Lukeše, krásná akce Ordoše nebo pohotový Hyka

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

22. ledna 2017, 20:46

Vojtěch Balon

Jednačtyřicáté kolo Tipsport extraligy přineslo parádní podívanou, na všech sedmi stadionech byly k vidění velmi vyrovnané duely – vždyť ani jeden zápas neskončil více než dvoubrankovým rozdílem. I v takto těsných kláních jsme byli svědky několika krásných gólů, pět nejlepších tref kola vám přinášíme v tradičním souhrnu.

Doudera propálil nicnetušícího Machovského (TRI - PLZ 3:2p)

Třinečtí nakonec urvali ze souboje s Plzní dva body především díky skvělému nástupu do zápasu. Už po osmi minutách vedli 2:0, o což se gólem zasloužil i obránce Milan Doudera. Už už se zdálo, že reprezentační bek celou akci překombinoval, pak se ale Doudera krásně uvolnil na modré čáře a přesnou střelou z otočky nachytal Matěje Machovského.

Tomica krásně namazal Ruttovi (CHM - VIT 5:3)

Hokejisté Chomutova pokračují v dobrých výkonech. V neděli nastoupili do utkání proti Vítkovicím ve speciálních dresech na podporu tamní nemocnice a zdá se, že jim netradiční trikoty přinesly štěstí. Piráti zvítězili 5:3 a jejich poslední trefa stála za to. Marek Tomica už mohl střílet, místo toho ale nezištně posunul kotouč na Jana Ruttu, a ten se nemohl trefit lépe.

Ordoš zavelel k obratu (LIB - KVA 3:2)

Bílí Tygři z Liberce se proti Karlovým Varům dlouho trápili, poslední tým tabulky ještě dvanáct minut před koncem vedl 2:0 a kráčel k překvapivé výhře. Severočeši ovšem utkání třemi trefami otočili. Stíhací jízdu zahájil krásnou trefou sváteční střelec Jan Ordoš, který si z rohu kluziště sjel do mezikruží, odkud se trefil přesně k pravé tyči.

Hyka pohotově srazil Olomouc (OLO - MBL 2:4)

Tým z města automobilů se v Olomouci dlouho trápil a na začátku třetí třetiny prohrával těsně 1:2. Pak ale zaúřadoval Tomáš Hyka, který si instinktivně najel do předbrankového prostoru a pohotově uklidil přihrávku Pavla Musila do sítě. Hyka se v utkání trefil po chvíli ještě jednou a Mladá Boleslav nakonec zvítězila 4:2.

Trpělivost Lukeše přinesla ovoce (ZLN - LIT 3:1)

Alespoň za zmínku stojí výkon brněnského Hynka Zohorny, který na ledě Hradce Králové zkompletoval hattrick, do souhrnu gólů kola jsme ale nakonec vybrali trefu litvínovského veterána Františka Lukeše. Verva ve Zlíně prohrála 1:3, Lukešova branka však stála za to. Zkušený útočník z levého kruhu projel jako nůž máslem do mezikruží a přesnou střelou propálil bezmocného Kašíka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz