Góly TELH: Rákosova "míchačka", Brošova teč či Hrabalova jedovka

14. března 2015, 21:00

Ladislav Vácha

Bohatá přehlídka krásných gólů nechyběla ani v dalších dvou sériích čtvrtfinále play off Tipsport extraligy. Naši pozornost upoutaly dokonalé třinecké vymíchání brankáře Růžičky zakončené Danielem Rákosem, parádní přesilovková kombinace Litvínova dotažená do úspěšného konce Františkem Lukešem, bleskový útok Vervy s gólovým finišem Jakuba Petružálka, mazaná teč mladoboleslavského Michala Broše a nechytatelná pumelice z hole Josefa Hrabala.

Vyšachování gólmana dirigoval Rákos (TRI – MBL 2:1)

Favorizovaný Třinec na svém ledě v prvním utkání čtvrtfinálové série svedl s Mladou Boleslaví velmi vyrovnanou bitvu, vždyť ještě na konci prostřední části vedl jen o jednu branku. Ve 39. minutě ale Slezané předvedli prvotřídní kousek jako z hokejové učebnice a vstřelili rozhodující gól. Obrana Středočechů zaspala ve středním pásmu a do útočného území se bleskově vřítili Daniel Rákos a Jakub Klepiš. V samostatném úniku přiťukl prvně jmenovaný mezi kruhy puk na svého parťáka, který mu hrací předmět rychle vrátil. Sedmadvacetiletý útočník už měl proti sobě jen ležícího gólmana Růžičku a neměl problém se skórováním do odkryté brány.

Lukeš završil úchvatnou kombinaci (LIT – PCE 4:0)

Litvínov hostil Pardubice a znovu jasně ukázal, jak silnou zbraní jsou jeho přesilovky. Po vyloučení Jana Starého stačilo Vervě jen 23 sekund na to, aby se ujala už tříbrankového vedení. Peter Jánský se vydal po pravém křídle k rohu pásma, před nímž prudce zabrzdil a zbavil se tak svého strážce. Od mantinelu potom předložil luxusní pas do pravého kruhu, kam si jako rozjetý expres najel Viktor Hübl. A nejproduktivnější hráč základní části to udělal báječně, když si počkal na vyjetí Františka Lukeše zpoza brány. Obávaný kanonýr ideální nabídkou nepohrdl a z pokleku zavěsil pod horní tyčku bezmocného brankáře Vejmelky.      

Rozebrání obrany s Petružálkovou tečkou (LIT – PCE 4:1)

Ve druhém utkání otevřeli domácí gólový účet už v 7. minutě, kdy předvedla oku lahodící spolupráci druhá lajna. Karel Kubát od modré čáry našel do levého kruhu bruslícího Martina Ručinského, jenž chvíli potáhl puk na své holi a jako na zlatém podnose naservíroval kus černé gumy před brankoviště na volného Jakuba Petružálka. Devětadvacetiletý šikula potvrdil pověst střelce a po ledě vyzrál na brankáře Kristana.

Broš se blýskl šikovnou tečí (TRI – MBL 3:2)

Mladá Boleslav zatím patří mezi příjemná překvapení vyřazovacích bojů a potvrdila to i ve druhém střetnutí na ledě Werk Areny. S Oceláři prohrávala už o dvě branky, ale díky využité hře v početní převaze srovnala v 15. minutě se svým soupeřem krok. Na modré čáře se rozhlédl, kde má své spoluhráče, Martin Látal. Potom zamíchal s kotoučem a jeho nahození fantasticky tečoval z mezikruží mezi betony brankáře Hrubce Michal Broš. Nádhera! 

Hrabal vypustil smrtící ránu (TRI – MBL 3:2)

Třinecký obránce Josef Hrabal, při jehož trestu bruslařský klub vyrovnal na 2:2, si spravil chuť v poslední minutě úvodní dvacetiminutovky. Na vlastní modré čáře rozkmital své nohy, s pukem se dostal až do útočného pásma a z okraje levého kruhu přes bránícího Petera Tršku zápěstím vypálil. Gólman Růžička se snažil letící kotouč vyrazit ramenem, ale prudký projektil, který doplachtil do šibenice, netrefil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz