Góly TELH: Kämpfovo sólo, drzý taneček Hyky nebo jedovka Kadlece

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

17. února 2016, 21:57

Ladislav Vácha

Vybroušené kombinace, nechytatelné projektily a dokonalá sóla, to vše nechybělo ve 45. kole Tipsport extraligy! Mrkněte se na povedené úniky mladoboleslavského útočníka Tomáše Hynky a chomutovského mladíka Davida Kämpfa, fantastickou kombinaci Plzně s gólovou tečkou Tomáše Svobody, zabijáckou pumelenici z hole Petra Kadlece a šikovně sehraný protiútok Sparty dotažený do úspěšného konce Jaroslavem Hlinkou.

Kämpf vystřihl parádní sólo (CHM – OLO 5:2)

Chomutov doma držel nejtěsnější náskok nad Olomoucí, ale do třetí periody naskočil jako utržený ze řetězu a srazil svého soupeře do kolen nepříjemným úderem. A byl to gól jako z hokejové učebnice! Juraj Valach z obranného území poslal puk do středního pásma, kam si pro něj dosprintoval David Kämpf. Šikovný útočník přejel modrou čáru a měl už před sebou jen Tomáše Houdka, kterému se elegantní kličkou vyhnul. Dostal se tak na osu hřiště a z ideální palebné pozice vystřelil zápěstím přesně nad pravý beton gólmana Vošvrdy. Nádhera!

Hyka zatancoval před bránou (MBL – KVA 4:5sn)

Mladá Boleslav na svém ledě nechtěla dopustit překvapení a do posledních Karlových Varů se hladově zakousla. V 11. minutě se fanoušci města proslaveného automobily radovali už podruhé, když je zvedla ze sedaček oku lahodící akce. Ctirad Ovčačík ze zákrytu vlastní brány poslal dlouhý pas do neutrální zóny, kde ho mazanou tečí prodloužil Jakub Klepiš do jízdy Tomáši Hykovi. Rychlonohý mladík nabral obrovskou rychost a ujel obraně Energie do samostatného úniku. A na gólmanovi Závorkovi si doslova pochutnal, když ho překonal výstavním blafákem!

Svoboda uzavřel skvostnou akci (PLZ – VIT 9:3)

Plzeň chtěla potěšit své věrné příznivce a na ledě svého stánku si brzy otevřela pořádnou střelnici. Škoda o svém vysokém vítězství rozhodla už v první dvacetiminutovce, jíž ovládla suverénně 6:1! Spokojení fanoušci nadšeně tleskali, což v 5. minutě platilo po luxusní kombinaci dvojnásob! Jakub Jeřábek přebral puk v útočném pásmu a napříč kruhem nahrál na jeho spodní okraj Eriku Hrňovi. Kvalitní posila Západočechů znovu naplno ukázala svou kvalitu a vykouzlila bravurní pas na osamoceného Tomáše Svobodu, který už měl snadnou úlohu trefit z levého křídla odkrytou bránu. Bravo!  

Kadlec vypustil smrtící dělovku (PLZ – VIT 9:3)

Zaskočené Vítkovice vůbec nevěděly, kam dřív skočit, a na začátku 9. minuty je za to stihl další krutý trest. Ondřej Kratěna přebral v útočném pásmu nahrávku od Mária Bližňáka a moc dobře věděl, že za ním jede volný Petr Kadlec, jemuž hrací předmět chytrou zadovkou přenechal. Zkušený obránce nevymýšlel vůbec nic složitého a z mohutného nápřahu tvrdě vypálil. Jeho dělovka prosvištěla vzduchem a zapadla přesně do bližší šibenice. Úchvatná střela, po níž vstřelil plzeňský matador svůj první gól v sezoně, a to s vítěznou příchutí!

Hlinka dotáhl excelentní kontr (SPA – LIT 5:0)

Sparta byla před domácí bitvou s úřadujícím mistrem z Litvínova jasným papírovým favoritem a poprvé udeřila v průběhu 17. minuty. Jandačovi svěřenci založili po zisku puku rychlý protiútok, při němž si několikrát vyměnili puk Jaroslav Hlinka s Danielem Přibylem. Druhý jmenovaný odvedl skvělou práci, když zavezl kotouč do pravého kruhu a navázal na sebe pozornost protihráčů. Reprezentační útočník potom naservíroval hezký pas před brankoviště na rozjetého Hlinku, jenž z voleje prostřelil přesouvajícího se brankáře Petráska. To byl vzorný brejk!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz