Góly TELH: Excelentní slalom Bulíře, přehazovačka Kindla, šibenice Hübla

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

14. listopadu 2016, 10:34

Ladislav Vácha

Ve 20. kole Tipsport extraligy nebyla o vybroušené góly nouze! O jednoznačně nejhezčí trefu se postaral liberecký útočník Michal Bulíř, který rozjásal fanoušky grandiózním sólem takřka přes celé hřiště. Za pozornost určitě stojí také blesková kombinace Třince s nekompromisním zakončením Martina Růžičky, smrtící dělovka Viktora Hübla přímo do šibenice, bleskový protiútok Karlových Varů s matoucím přehozením puku od Denise Kindla a přesná teč Michaela Vandase.

Bulíř ohromil dechberoucím sólem (LIB – ZLN 4:0)

To byla neskutečná hokejová lahůdka, jež musela zahřát u srdce i náročného hokejového fanouška! Liberec doma vedl nad Zlínem přesvědčivě 3:0, když ještě v obranném pásmu přebral od Adama Jánošíka puk Michal Bulíř a rozjel se k velkolepé individuální akci. Nejdříve si elegantně obhodil Ondřeje Veselého, potom se prohnal jako vítr po pravém křídle, v útočném území se vyhnul bránícímu Tomáši Žižkovi, jenž se po něm natahoval marně, a zblízka svižnou střelou k tyči nedal brankáři Štůralovi žádnou šanci. Nádhera!

Růžička pěkně zakončil krásnou akci (TRI – OLO 4:0)

Špičkový ťukes a chladnokrevné zakončení! Tak by se dala popsat úvodní trefa Třince, který ve své WERK ARENĚ jednoznačně zdolal Olomouc. Rostislav Marosz se hezky vyhnul protihráči a byl podražen, ale i přesto dokázal kotouč posunout na Vladimíra Rotha. Obránce Ocelářů vzápětí narýsoval skvělý pas před bránu na volného Martina Růžičku, který si puk rychle zpracoval a prudkou střelou z mírného úhlu na levé straně rozechvěl síťku za Falterovými zády. 

Hübl dokonale vymetl vingl (LIT – KOM 3:2p)

Třetí Litvínov hostil ve šlágru kola první Kometu, a i když od závěru první třetiny prohrával, dočkal se vyrovnání. A to po luxusním gólu! František Gerhát odvedl velmi dobrou práci, když získal v rohu útočného pásma puk, vybruslil si do volného prostoru u mantinelu a bekhendem přiťukl hrací předmět na Viktora Hübla. Nejzkušenější hráč Vervy to udělal výborně, když se mezi kruhy a modrou čarou opřel do kotouče vší silou. Jeho dělový golfák prosvištěl vzduchem a neomylně zapadl do horního růžku Vejmelkovy brány.

Vandas skóroval šikovnou tečí (KVA– VIT 5:4)

Poslední Karlovy Vary nečekaně vedly před svými fanoušky nad Vítkovicemi, ale tým z Ostravy se dočkal ve 29. minutě vyrovnání při přesilové hře. Ondřej Roman nabil na pravém křídle Karolu Slobodovi, který bez otálení práskl po mohutném nápřahu do puku. Brankář Závorka tvrdou ránu sice dobře viděl, ale těsně před ním usměrnil plachtící kus černé gumy mimo jeho dosah pohotový Michael Vandas. Tomu se říká učebnicová teč!

Kindl vystřihl parádní přehazovačku (KVA – VIT 5:4)

Energie však odpověděla dvěma trefami a došla si pro překvapivé vítězství. Nejhezčí byla její poslední vstřelená branka, jež se nakonec ukázala jako vítězná. Sebastian Gorčík vybojoval puk v obranném pásmu, nabral velkou rychlost, navázal na sebe pozornost protihráčů a vybruslil si až do pravého kruhu útočné zóny. Následně naservíroval lahůdkovou nahrávku jako na zlatém podnose před brankoviště, kde si Denis Kindl chytře přehodil kotouč na forhend a po ledě ho poslal přesně k levé Bartošákově tyčce. Inu, šikovné ruce! 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz