Góly TELH: Baseballová trefa Hudečka, volej Svobody nebo ostřelovač Káňa

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

16. listopadu 2016, 10:34

Ladislav Vácha

Jednadvacáté kolo Tipsport extraligy přineslo několik překvapivých výsledků, ale excelentní góly znovu nechyběly! Podívejte se na ukázkové kombinace Karlových Varů a Hradce Králové, které dotáhli do úspěšného konce Václav Skuhravý a Martin Štajnoch, kuriózní trefu ze vzduchu z dílny vítkovického mladíka Jana Hudečka, perfektní souhru Plzně uzavřenou pěkným volejem Tomáše Svobody a naprosto přesný projektil z hole Jana Káni.

Hudeček udeřil ranou ze vzduchu (VIT – LIT 4:1)

Vítkovice přivítaly na svém ledě rozjetý Litvínov a proti silnému soupeři se dostaly do rychlého vedení. Jiří Gula chtěl při rozehrávce nahrát kotouč odrazem o mantinel, ale kus černé gumy se nečekaně odrazil před bránu, odkud ho připravený Jan Hudeček přímo ze vzduchu napálil do soupeřovy brány. Špičková střela, jež se jen tak nevidí!

Brilantní ťukes s tečkou Skuhravého (MBL – KVA 1:4)

Poslední Karlovy Vary teď válí, vyhrály už podruhé za sebou. Západočeši se postarali o velké překvapení na ledě Mladé Boleslavi, kde zvítězili přesvědčivě 4:1. A jejich vítězná branka byla výstavní! Tomáš Rachůnek měl puk na holi a při přesilovce si s ním vybruslil na okraj kruhů, odkud nápřahem naznačil střelu. Místo ní však nečekaně nahrál do pravého kruhu a Milan Mikulík po rychlém zkontrolování situace kolem sebe narýsoval luxusní nahrávku před brankoviště na Václava Skuhravého. Zkušený kanonýr se v obrovské šanci nemýlil a nádhernou kombinaci zakončil střelou do odkryté brány. 

Káňa vyhnal pavouky ze šibenice (KOM – PCE 2:3)

Pro skvěle hrající Kometu měly být předposlední Pardubice snadným soustem, ale opak se stal pravdou. Papírový outsider vyhrál i přesto, že Brňané v prostřední části vyrovnali. Po Peteru Trškovi se ujal kotouče Tomáš Vincour a mazanou přihrávkou našel v protějším kruhu Jana Káňu. Levé křídlo třetího útoku to vzápětí provedlo dokonale, když si srovnalo hrací předmět ideálně na hůl a nechytatelnou dělovkou zápěstím vymetlo bližší šibenici. To byla chirurgicky přesná střela! 

Svoboda pěkně skóroval z první (MHK – PLZ 1:4)

Plzeň se začíná rozjíždět, vítězství na ledě Hradce Králové pro ni bylo už třetí v řadě. Indiány hodně uklidnil třetí gól, která se hodně povedl! Dominik Kubalík propasíroval puk za bránu, kde ho přebral Jaroslav Kracík. Moc dobře věděl o volnému Tomáši Svobodovi, kterému adresoval zpoza brány přesný pas. Devětadvacetiletý útočník se rychle zorientoval a ukázal instinkt chladnokrevného střelce, když svůj prudký volej napasoval do pravého horního rohu Kacetlovy brány. 

Štajnoch podtrhl oslnivou souhru (MHK – PLZ 1:4)

Už to vypadalo, že fanoušci Mountfieldu půjdou domů zklamaní nejen z porážky, ale i z toho, ze jejich miláčci nedokázali vstřelit ani jednu branku. Nakonec se ale přeci jen dočkali a radovali se z krásného hokejového momentu! Andris Džerinš přihrál z pravého křídla Richardu Jarůškovi, jehož geniální pas doputoval na hůl osamoceného Martina Štajnocha. Šestadvacetiletý zadák ve velké šanci nezklamal a z pokleku projektilem z voleje připravil o čisté konto brankáře Machovského, který se nestihl včas přesunout. Učebnicově sehraná přesilovka!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz