Gólman Sparty Marek Pinc oslavil vítězný návrat. Na sedmé utkání jsme nažhavení, konstatuje

19. března 2013, 10:11

Jan Vacek

Ve čtvrtfinále Česká pojišťovna play off proti Třinci odchytal jen necelé dva zápasy, poté musel gólman Marek Pinc (na snímku) pro otřes mozku ze hry odstoupit. Po několikadenní pauze se však do branky Pražanů vrátil a v klíčovém šestém utkání se výrazně podílel na jejich vítězství 3:1. Sparta si tak vynutila rozhodující sedmý duel, který je na programu ve středu na půdě slezského klubu. "Jsme nažhavení, musíme to zvládnout," burcuje zkušený gólman.

Série mezi Spartou a Třincem je pro brankáře snad zakletá. Jako první musel pro zranění odstoupit Šimon Hrubec, zdravotní problémy má i jeho kolega Peter Hamerlík. Potíže se nevyhly ani Spartě, v průběhu druhého duelu opustil branku Pražanů pro otřes mozku Marek Pinc, jenž následně vynechal utkání číslo tři, čtyři i pět. Pro extrémně důležitý šestý zápas už s ním však trenéři mohli počítat.

Spartě šlo v pondělí o všechno, zkušenosti ostříleného brankáře proto potřebovala. "Byl jsem už dva dny na ledě. Když byli kluci v Třinci, dal jsem si pořádně do těla, pracoval jsem asi hodinu a půl. Chtěl jsem se zavařit, abych věděl, jesti to hlava zvládne. Bylo to v pohodě, tak jsem se domluvil s trenéry, že na to půjdeme," konstatoval po pondělním duelu Marek Pinc.

Někdejší gólman Liberce nebyl v jednoduché situaci, naskočil do rozjeté série, Sparta navíc byla přitlačena zády ke zdi. Jediné zakopnutí by znamenalo konec sezony. K němu ale nedošlo, Pražané totiž domácí duel ovládli a po výhře 3:1 si vynutili rozhodující bitvu. "Cítil jsem se výborně, odehráli jsme perfektní zápas, tak to má být," pochvaloval si sparťanský gólman.

Pinc sice v průběhu duelu nepůsobil nejjistějším dojmem, s výjimkou jediné branky Zagrapana však všechny šance Ocelářů dokázal zneškodnit. "Snažím se play off užívat. Nemohu si připouštět, že jde o tak důležité zápasy, chci se připravit stejně jako na kterékoli jiné utkání," hlásil vyrovnaně po úspěšné bitvě veterán, jenž ve středu oslaví už čtyřiatřicáté narozeniny.

Svěřenci trenéra Josefa Jandače v pondělí sehráli možná nejlepší duel v celé sérii, utkání měli od úvodních minut pevně v rukou. Tým kolem kapitána Michala Broše diktoval tempo hry, velkou převahu měl především ve třetím dějství. "Jenom jsem tam stál, měli jsme hodně přesilovek. Dali jsme pak gól z nájezdu, Třinec na mě skoro nic nevystřelil. Pak ale jeli dva na jednoho, kdy netrefili odkrytou branku. V tom jsou nepříjemní," upozornil Pinc.

Právě šance, při které mířil nepřesně matador Ocelářů Jan Peterek mohla kormidlem utkání zcela otočit. Třinec mohl srovnat krok, místo toho se krátce poté povedlo domácím odskočit. "Byl jsem hlavou otočený doleva, takže jsem to moc neviděl. Jen jsem doufal, že se ta síť nezavlní, naštěstí pro nás to dal vedle," oddechl si dobře naladěný Marek Pinc.

Holešovičtí odehráli velkou část závěrečné třetiny v početní výhodě, kýžená uklidňující branka však dlouho nepřicházela. "Já se modlil, ať už tam spadne třetí nebo čtvrtý gól. Pořád to bylo 2:1 a člověk nikdy neví, co se může stát. Stačilo, aby jednou ujeli a mohlo být srovnáno. Po třetí brance jsem si hodně oddechl, mohli jsme vyhrát větším rozdílem," prohodil.

Série dvou elitních celků a aspirantů na mistrovský titul tak dospěla až k rozhodující sedmé bitvě, která se odehraje ve středu v třinecké Werk Areně. Oběma celkům půjde o všechno, dá se očekávat další parádní podívaná. "Není kam couvat, bude to kdo s koho. Jsme nažhavení, pokud předvedeme výkon jako v šestém zápase, máme šanci tam uspět," nepochyboval Marek Pinc.

Právě výkon z pondělního duelu může Spartě dodat potřebné sebevědomí. Pražané v zápase dominovali, svého soka jednoznačně převýšili. "Odehráli jsme to dobře zezadu, měli jsme s trenéry poradu, řekli nám k tomu své. Takticky jsme si to plnili dobře, nepouštěli jsme střední pásmo, obrana fungovala. Navíc jsme dali tři góly, takže paráda," uzavřel sparťanský brankář.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz