Fyzioterapeut Pastrňák na Wimbledonu: Skvělý zážitek! Proč má rád Nadala?

2. července 2018, 20:43

Jan Šimek

Fotil se s fanoušky, fandil ze všech sil, ale tenistce Kristýně Plíškové k postupu přes první kolo Wimbledonu nepomohl. Hokejista David Pastrňák, který ve slavném All England Clubu působil oficiálně coby fyzioterapeut české hráčky, si užíval atmosféru slavného tenisového grandslamu. „Je to tu nádherné. Atmosféra a celý park jsou fakt super, moc se mi tu líbí. Skvělý zážitek,“ libuje si hvězda Bostonu Bruins v rozhovoru pro Tenisový svět.

Český útočník se podíval do zákulisí Wimbledonu díky Kristýně Plíškové, která jej na grandslam pozvala oficiálně coby fyzioterapeuta. „Tenis mám moc rád, sám ho hraju skoro každý druhý den. S bráchou pokaždé hrajeme na dovolené. Rád si zahraju, je to pro mě výborné zpestření. Musíte používat jiné svaly než při hokeji, což je dobrý trénink,“ svěřil se David Pastrňák v rozhovoru pro Tenisový svět.

Kristýnu Plíškovou nicméně k výhře nad Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou nedotlačil. „Nervozita byla obrovská, byl jsem překvapený. Na velkém tenisu jsem naživo doteď nebyl. Vidíte nejlepší hráče světa, to je super. Užívám si to,“ přiznává útočník Bostonu. A co sporné míčky? Měl jasno?  „Vůbec. Občas nešlo zareagovat, je to moc rychlé,“ směje se. „Měl jsem fakt problémy to občas rozpoznat, jestli byl třeba aut,“ dodává.

Proč jsou hokejisté lepší než fotbalisté? A co Pastrňák? »

Na slavném turnaji už si stihl popovídat také s kanadskou tenisovou hvězdou Eugenií Bouchardovou. „Viděli jsme se a pozdravili se. Pamatovala si mě, zajímavé. Už je to pár let. Když jsem hrál v Providence, můj spolubydlící Jordan Caron s ní tehdy randil. Nějaký týden u nás i bydlela, takže jsme se znali,“ popisuje.

Dvaadvacetiletý kanón původem z Havířova chválil i wimbledonskou tradici ve stylu oblékání. „Je to super. Všichni v bílém, bez reklam, to se mi líbí. Mají tady svá pravidla, která dodržují. I po tolika letech to tak držet, je neskutečné,“ přiznává.

Král David napodobil Jágra! Velká čest, hlásí Pastrňák »

Rád by narazil i na slavná tenisová esa. „Jsem leváček, takže bych rád potkal Nadala nebo Djokoviče,“ usmívá se. „Líbí se mi, jak hraje Nadal. Nikdy to nevzdává a bojuje do poslední chvíle, do posledního míčku. Je to jeden z nejlepších tenistů na světě,“ pokračuje pro Tenisový svět.

Hokej je týmový sport, v tenise ovšem sportovci mohou spoléhat jen sami na sebe. „Když v hokeji uděláte chybu, máte za sebou aspoň čtyři hráče, kteří vás můžou zachránit. Tohle je jiné. Tenista je na kurtu sám, má to psychicky náročnější. Určitě musí být odolnější,“ uzavírá David Pastrňák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz