Fraška na Slovensku! Sudí vyloučil celý tým, rozdal 512 trestných minut

Foto: Facebook MHK 32 Liptovský Mikuláš

26. února 2017, 14:20

Adam Bagar

Zápas slovenské juniorské extraligy mezi Liptovským Mikulášem a Žilinou se deset minut před koncem proměnil v pořádnou frašku, hlavní rozhodčí Luboš Husár udělil všem domácím hráčům trest ve hře za nesportovní chování a utkání tak nemohlo být dohráno. Celkem padlo jen málo vídaných 512 trestných minut.

Co se přesně stalo? V čase 50:23 chtěl jeden z hostujících hráčů poslat na led domácího útočníka Miroslava Strušku. Ten se zákroku vyhnul, ovšem neodpustil si posměšné gesto vůči soupeři, což neuniklo hlavnímu arbitrovi Luboši Husárovi, který ho potrestal nejdřív desítkou a následně i předčasným posláním pod sprchy.

Napadení gólmana vyvolalo řež. V Kladně padlo 159 trestných minut »

Střídačka Liptovského Mikuláše celou situaci doprovodila boucháním holemi o mantinel. A to sudího vytočilo natolik, že všem hráčům, včetně náhradního gólmana, udělil trest ve hře. Během sekundy tak rozdal neskutečných 482 trestných minut. Domácí neměli s kým hrát a zápas tak byl za stavu 5:7 předčasně ukončen.

Slovenský svaz ledního hokeje rozhodl o kontumaci ve prospěch Žiliny. Podle ředitele soutěže Róberta Pukaloviče pochybili arbitři i hráči, případem se tak bude zabývat Disciplinární komise i Komise rozhodčích. "Postupoval jsem podle pravidel, vše je uvedeno v zápise o utkání," řekl pro Šport24.sk hlavní rozhodčí Husár.

"To jsem nezažil a snad už nikdy ani nezažiju."

"Všichni domácí hráči neustále bouchali do mantinelu. Trvalo to tak dlouho, že jsem to už musel vyhodnotit jako zesměšňování průběhu zápasu všemi hráči kromě gólmana, který stál v bráně," popisoval v oficiálním zápise o utkání. Domácí trenér Rudolf Záruba nemohl přijít rozhodčímu na jméno, závěr ho pořádně vytočil.

OFICIÁLNÍ ZÁPIS O UTKÁNÍ (512 TM) NAJDETE ZDE »

"Jsem u hokeje roky, ale tohle jsem nezažil a snad už nikdy ani nezažiju. Žádné zesměšňování! Vždyť rozhodčímu za jeho výmysl tleskal celý stadion, i hráči soupeře. Dalo se to vyřešit úplně jinak. Pak se lehce říká, že pro nedostatečný počet hráčů nemohl dopískat utkání. Tento sudí se nehodí na led," zlobil se Záruba.

"Na zápis o utkání jsme čekali až do 22:30."

Starosti měli po výhře také junioři Žiliny, kteří museli čekat déle než hodinu v autobuse. "Čekali jsme na zpracování zápisu o utkání až do 22:30 a domů přijeli okolo půlnoci. Kluci šli na večeři a museli pak zbytečně čekat v autobuse," líčil trenér Igor Marták. Středeční střetnutí přineslo 18 trestů ve hře a 512 trestných minut.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz