Flemming sestřelil Čáslavu a zranil ho. Bylo to hrozné, líčí mstitel Tomášek

Foto: Facebook HC Dynamo Pardubice

16. února 2017, 10:44

Marek Votke

Hned jedenáct branek bylo k vidění v Pardubicích v zápase místního Dynama proti Pirátům. Ještě na začátku druhé třetiny vyrovnával kapitán Východočechů Rolinek na 2:2, pak se ale spustila přestřelka, při níž zhruba během dvanácti minut padlo šest branek a hosté rázem po druhé siréně vedli 6:4. V poslední třetině potom svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky přidali sedmý zásah při přesilovce pět na tři a definitivně tak rozhodli o svém vítězství za tři body.

Dynamo přitom zápas nezačalo vůbec špatně. V prvních minutách hosty prakticky k ničemu nepustilo a vytvořilo si několik slibných šancí, jednu takovou dokázal v osmé minutě a třicáté vteřině využít Petr Sýkora, když si vybruslil z mezikruží a přízemním bekhendem překonal chomutovského brankáře. Piráti ovšem za osmapadesát vteřin srovnali krok zásluhou Michala Poletína.

„Těžko na tomto zápase hledat pozitiva. Prvních osm, devět minut jsme hráli parádně, dokázali jsme dostat soupeře pod tlak, vytvořili jsme si několik příležitostí, dostali jsme se do vedení… opět jsme ale ihned potom inkasovali a to je problém. A dostat sedm gólů doma? To je ostuda! Jsem naštvaný,“ neskrýval na pozápasové tiskové konferenci své rozčarování hlavní trenér Východočechů Miloš Holaň.

"S Petrem to není dobré. Má zlomený nos, těžký otřes mozku a vyražené zuby."

Chomutov se potom dostal dokonce do vedení. V sedmnácté minutě stál před Hüblem nikým nehlídaný Ivan Huml, dostal přesnou přihrávku a věděl si s ní rady. Za tohoto stavu skončila první třetina, ovšem hned na začátku té druhé srovnal skóre kapitán domácích Tomáš Rolinek, když si na modré položil bránícího hráče a následně s klidem pověsil kotouč za záda Jána Laca.

Pak se ale spustila nevídaná přestřelka. Během zhruba dvanácti minut diváci v Pardubicích mohli vidět šest branek. Nejprve skóroval David Skokan, dvacet sedm vteřin na to na 3:3 vyrovnal přesným zásahem Michal Bárta. Za další tři a půl minuty v oslabení vypustil nechytatelný příklep Petr Sýkora a Dynamo znovu vedlo o gól, na jeho zásah ovšem za dvacet čtyři vteřin odpověděl svým druhým gólem Huml a ve dvacáté deváté minutě to bylo 4:4.

Do konce třetiny se potom ještě za hosty trefili Juraj Valach s Davidem Kämpfem a Piráti po druhé siréně vedli 6:4. „Zápasy, ve kterých padá hodně gólů, jsou dobré, nás to ale strašně ubíjelo. Prakticky celou reprezentační přestávku jsme do detailu pilovali obrannou hru, ale teď bylo všechno špatně. Nemá cenu se tady na nic vymlouvat, můžeme si za to sami, každý zkušený hráč by měl být schopný to v sobě nějak zlomit a snažit se makat, jsou ale zápasy, ve kterých to prostě nejde, jako dnes,“ řekl s klidem Petr Hubáček.

Právě on už takových zápasů ve své kariéře bezpochyby zažil nespočet. Vždyť tento duel už byl šestistým v jeho extraligové kariéře! Před druhou třetinou také dostal z rukou pana Vladimíra Martince dres s touto číslovkou. „Je to hezké číslo, to určitě, ale já tyto statistiky nesleduju. Ani bych o tom nevěděl, kdyby mi to ráno neřekli. Vlastně ani netuším, kolik zápasů mám ve své kariéře odehráno celkem, teď je hlavně důležitá celková situace Dynama,“ zamýšlel se zkušený brněnský rodák.

Do třetí třetiny Hubáček naskočil ve svém klasickém dresu s číslem 27, ale k obratu Dynama nepřispěl. Naopak musel s celým zbytkem týmu skousnout sedmý kotouč v pardubické síti, o který se postaral Jaroslav Mrázek z dorážky při dvojnásobné přesilovce Pirátů.

Hokej je hlavně o gólech a tato podmínka byla v Pardubicích splněna více než na výbornou, ale k tomuto sportu zcela jistě také patří tvrdé zákroky a fauly. O jeden takový, ne příliš hokejový moment, se postaral ve čtyřicáté šesté minutě Brett Flemming, jenž loktem nevybíravě sestřelil Petra Čáslavu.

U všeho stál David Tomášek, který nedávno oslavil své jednadvacáté narozeniny a okamžitě vyrazil svého parťáka pomstít. „Nad ničím jsem se nerozmýšlel, tohle by, doufám, udělal každý. Alespoň se ukázala naše soudržnost. Petr Čáslava je jedním z nejzkušenějších hráčů vůbec a tohle by si k němu neměl nikdo dovolit. Nejsem žádný bijec, ale moje reakce byla naprosto správná. Kdyby se to stalo v Americe, nejspíše by se servala celá lajna,“ řekl bez váhání po své zkušenosti se zámořskou juniorkou.

Zákrok to byl opravdu tvrdý, podle slov Davida Tomáška možná nejtvrdší v celé dosavadní sezoně. „Bylo to hrozné, slyšel jsem, jako kdyby praskala kost, a okamžitě jsem věděl, že je zle.“ Jeho obavy bohužel potvrdil na tiskové konferenci i Miloš Holaň. „S Petrem to není dobré. Má zlomený nos, těžký otřes mozku a vyražené zuby.“ To s největší pravděpodobností mrzí všechny daleko víc než ztráta tří bodů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz