Férovka od Lakatoše! Chomutov jsme sestřelili, září liberecký hrdina

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Dlouho mířili za jasnou výhrou, když hokejisté Liberce vedli o tři branky, nikdo by nevěřil, že Piráti dokáží vyrovnat a vynutit si prodloužení. Jenomže bitvy play off přinášejí neskutečné scénáře, obhájci titulu vypadli z role a museli zachraňovat, co se dá. Nastavení se ale hrálo jen necelé tři minuty, pak se před klecí soupeře v pádu prosadil Dominik Lakatoš a poslal domácí ke druhému vítězství v sérii. "Ani nevím, jak to tam bylo. Šel jsem prostě do branky, odrazilo se mi to a já jen máchl hokejkou. Díky Bohu, se štěstím jsem to tam dotlačil," povídá šťastný liberecký hrdina.

Napěchovaná tygří aréna explodovala nadšením, Lakatoš právě trefil dosud životní gól kariéry. Užil si ohromnou euforii. "Samozřejmě. Zvlášť po té třetí třetině, která nebyla v naší roli," září spokojeně. "Když to řeknu na férovku: Chomutov jsme sestřelili zpátky dolů a zase se vrátili na vítěznou vlnu. Bylo to pro nás těžké, předtím jsme dostali facku. Máme radost, že to takhle dopadlo."

Srdnatý bojovník si v duelu připsal dvě branky, ta první padla v čase 18:36 a otevřela skóre. Dominik Lakatoš doklepával kotouč za Laca poté, co skvěla zareagoval Jan Ordoš. Další mladý žolík Severočechů roste hokejově před očima, v zápase zaznamenal dvě asistence, hrál výborně. "Myslím, že by to i skončilo v bráně. My se o tom bavili, dodatečně se Honzovi omlouvám. Ale já prostě chtěl, aby to byl gól, proto jsem ten puk doklepl," povídá Lakatoš upřímně.

Do kroniky libereckých výkonů v play off ale mohla víc vstoupit skutečnost, že rozjetí Bílí Tygři ztratili tříbrankový náskok a zbytečně hazardovali se zápasem. "Je to strašně těžké, ale klobouk dolů, jak jsme se s tím popasovali. Že jsme to dokázali v prodloužení zlomit na svoji stranu," upozorňuje. Ve čtvrtfinále prožili obhájci titulu něco podobného s Plzní. "Ač nerad, vzpomněl jsem si na to," přiznává Lakatoš. "Jsem rád, že jsme to zvládli aspoň v prodloužení. Že jsme ve třetí třetině nedostali ještě jeden gól a pak nevěšeli hlavy, nebo po sobě nekoukali v kabině. Zažili jsme to s Plzní, to je pravda, už bychom se k tomu nechtěli vracet. Věřím, že se nám nic podobného do konce play off nestane."

Čím to, že liberecký stroj začal od finiše druhé třetiny drhnout? Bílé Tygry nahlodalo snížení Vondrky, pro třetí dějství však pořád měli k dispozici výhodu dvou branek k dobru. "Nemyslím, že tam bylo z naší strany něco nějak špatně. Došlo tam k tečované střele od našeho hráče, s tím člověk nic neudělá. Pak jsme dostali nepříjemné góly, které druhý tým nakopnou," povídá. Na kdyby se nehraje, ovšem kdyby Jakub Valský proměnil tutovku a zvýšil na 4:1, asi by už se Piráti nezvedli. Na libereckého rychlíka s číslem 71 zívala po parádní nahrávce od Bartoviče prázdná klec, leč Valský napnul síť jen ze strany. "Nevím, to je těžké k posouzení," reaguje Lakatoš. "Počítá se, že jsme vyhráli. Ať by to bylo 5:0 nebo 4:3 v prodloužení, to myslím nehraje takovou roli."

Ano, historie se neptá. Bílí Tygři zvládli druhý duel a před skvělými fanoušky splnili, co chtěli. "Je to 2:0, v pondělí odjíždíme do Chomutova, kde se musíme porvat o další vítězství. Doufám, že průběh druhého utkání nám může pomoci. Půjdeme do toho odhodlaně. A stejně, jako jsme do toho šli doma. Doufám, že zvládneme hned to úterní utkání," hlásí. Energie, bruslařská zdatnost a obří odvaha Lakatoše jdou Liberci k duhu, tenhle dříč je pro vyřazovací boje kovaný.

"Mám tyhle zápasy strašně rád. Jsou vyhecované, nikdo nic nevypustí," kvituje. Jeho branka v prodloužení může znamenat velký moment série, ne-li jeden z rozhodujících. "Ano, samozřejmě. Domácí zápasy se nesmějí prohrávat. Ty to rozhodují. Teď musíme koukat k utkáním v Chomutově. Pokud budeme hrát svoji hru, tak nemám strach," uzavírá optimisticky.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz