Extraliga má synonymum pro slovo bojovnost: Výtisk

Foto: Petr Frýba

9. prosince 2017, 14:01

hokej.cz

Tři měsíce držel ve své moci symbol bojovníků a neustoupí ani v měsíci čtvrtém. Jan Výtisk, neporazitelný vládce Radegast indexu, si zelenou helmu udrží také v posledním měsíci roku 2017. Jeho výzva ostatním hráčům, aby si vybojovali zelenou helmu pro sebe, tak stále zůstává nevyslyšena. Vousatý obránce z Vítkovic si díky vítězství v listopadovém Radegast indexu nadělil první vánoční dárek. V zelené helmě by mohl odehrát alespoň část prosince, pokud mu to zranění dovolí.

Zelená helma pro něj není každodenní chleba, ale triumf, o který vždy stojí za to bojovat. S těmito slovy vstupoval Jan Výtisk do nové extraligové sezóny a vyzval své soupeře k boji o zelený symbol bojovníků: „V extralize je dost borců, před kterými mám respekt. Jsem stejně tak připravený bojovat o zelenou helmu jako smeknout před tím, kdo mě o ni připraví.“ Všichni vzali jeho slova vážně. A čím víc o zelenou helmu bojovali, tím častěji naráželi na jeden fakt: Výtiskova hra je výjimečná. „On se ničeho nebojí, střelám jde naproti po hlavě. Pokud stojí metr nebo dva metry před bránou, tak je těžké ho obstřelit, puky si ho většinou najdou,“ říká na adresu Výtiska chomutovský bojovník Juraj Valach.

Výtiskův styl je už od jeho hokejových začátků spojen s velkou mírou sebeobětování a s důraznou hrou do těla. Každý hit nebo pád do střely jej vystavují riziku zranění. O to víc je jeho šňůra neporazitelnosti obdivuhodná. „Není nejmladší a už toho ani tolik nenabruslí, jeho doménou je extrémní obětavost,“ s úsměvem prohlásil na adresu svého spoluhráče Lukáš Klok, mladá krev vítkovické kabiny. Ten stejně jako desítky dalších extraligových hráčů vyslyšel Výtiskovu výzvu a nevzdává boj o zelenou helmu. „Každý je porazitelný, i když u Honzy Výtiska je to těžší,“ říká Lukáš Klok.

Výtisk se definitivně stal synonymem pro bojovnost. Nedá spát soupeřům na ledě ani v metrice Radegast index. „Jsme jenom lidi, každý je porazitelný, ale tohle je opravdu těžký oříšek, nicméně pokusím se ho stejně jako ostatní porazit a uvidíme, komu se to povede,“ prohlásil sparťanský obránce Richard Nedomlel.

Jistota, se kterou Výtisk vládne Radegast indexu, přitom nemá obdoby. Vítkovický bek zatím do konce listopadu posbíral 147 RI bodů, což znamená průměrně 5,65 bodů na zápas. Jen za listopadový měsíc si připsal 46 bodů, když rozdal 22 hitů a zblokoval 23 střel. Druhý v pořadí Bedřich Köhler nasbíral 28 bodů za 16 hitů a 9 zblokovaných střel. Třetí v listopadovém pořadí, litvínovský Michal Trávníček, poskládal stejný počet bodů za 21 hitů a 3 zblokované střely. Vzhledem k tomu, že on i Köhler jsou útočníci, logicky si připsali více bodů za pobyt na ledě při vstřelené brance než pan Neporazitelný.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz